❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vymena elektrolyt. kondenzatoru na Mikrotiku RB450

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mimicko
antispam: Ano

Re: Vymena elektrolyt. kondenzatoru na Mikrotiku RB450

Příspěvekod mimicko » 13 years ago

Tomu zdroju to bude teoreticky fuk. :) A pokiaľ máš tých kondikov dosť, ich osad.
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Hlavne cenove ty 1000uF vychazeji daleko lepe nez 560uF a hlavne je lze vyuzit i jinde ... :idea:
0 x

mimicko

Tak ja osbne na tychto veciach moc nesetrim, nakolko sa mi to prestalo vyplacat v minulosti :) Zasadne pokial je moznost zohnat lepsie dam to ako potom znova riesit problem. Pokial sa jedna o jeden kus RB budis, ale aj 411 aj 133 maju tusim tie 560tky a ratam ze sa toho este najde. :wink: Navise sa ti moze stat ze tie co das ti prdnu a nebude na nich badatelna stopa ze su KO ( nafukle , vytecene atd..)
0 x

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 13 years ago

Jeden routerboard, konkrétne 433AH sa mi začal pri nižšej teplote reštartovať (cez deň v pohode a v noci keď ide teplota k nule tak reboot), všimol som si že sú tam 3 nafúknuté kondenzátory konkrétne 6.3V 560uF, myslíte že to môže byť spôsobené nimi? RB je v záruke ale je jednoduchšie ich vymeniť ako posielať na reklamáciu...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

pokud jsou ethernety v pořádku tak jediná má známá závada je v těch kondíkách. Nikdy jinak žádný RBčko neodešlo.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

hapi píše:pokud jsou ethernety v pořádku tak jediná má známá závada je v těch kondíkách. Nikdy jinak žádný RBčko neodešlo.

Přesne to jsi mi vzal z klavesnice. :-)

Leda porty prepetim, nebo kondiky.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 13 years ago

Silne doporucuji pouzit solid-state capacitor (pouzivaji se na novejsich motherboardech) oproti klasickemu elektrolitickemu kondiku. ty solid-state maji minimalne 2x vetsi zivotnost a daleko lepsi tepelnou odolnost. http://sk.farnell.com/nichicon/rl80j561 ... dp/1854128 je solid state
0 x

mimicko

Vacsina nahodnych restartov pc zariadeni je koli ich poskodenym zdrojom. ( mysleno pokial uz ste skusili prehrat firmware ci iny os a nahodny restart pretrvava ) :)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Myslis jako RB1200 jo? :D Tam ani prehravka v te dobe aktualniho fw nepomohla... :)
0 x

mimicko

Neviem ako je na tom 1200, tu som videl len na obrázkoch :-) Každopádne , ked sa niečo restartuje , tak sa najprv prehrá firmware alebo soft. Následne nato sa hľadá chyba v hardware.
Tak som myslel môj predošlý prispevok ;-)
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Nechtěl jsem zakládat nové téma. Tak píšu sem. Na RB750 mi taktéž odešly kondy. Jsou to dva 560m/6,3V Ale v GME/GES/Tipa jsem nenašel náhradu a se 470 RB nenaběhne. Neznáte někdo radu?
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

miract píše:Ja jsem davam 1000 misto 560 na hodne RBx50... Tak ze je to fuk(overeno casem).

Nejprve čti a potom řeš :) Větší kapacita opravdu šlape.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

ef píše:
miract píše:Ja jsem davam 1000 misto 560 na hodne RBx50... Tak ze je to fuk(overeno casem).

Nejprve čti a potom řeš :) Větší kapacita opravdu šlape.

Nením, co tim chtel basnik rict...
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

ef píše:Nechtěl jsem zakládat nové téma. Tak píšu sem. Na RB750 mi taktéž odešly kondy. Jsou to dva 560m/6,3V Ale v GME/GES/Tipa jsem nenašel náhradu a se 470 RB nenaběhne. Neznáte někdo radu?

Vraž tam stejnou nebo větší kapacitu, s menší to opravdu nepojede. Třeba 1000M/6,3V je všude jak sr*ček. :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Řešil někdo výměnu kondíků na RB711? Některé se chovají stejně jako RB411, tedy nenabíhají nebo svítí/nesvítí ledky.
0 x