❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
11GHz licencovane spoje.
Re: 11GHz licencovane spoje.
Nemáte někdo tucha na jak dlouhou dobu se přiděluje licence například na 11Ghz? Mám pocit že do žádosti jsem psal 10 let, a teď se dívám že to mám jen do konce roku 2016. Ve směru spoje je Slovensko a byla nutná nějaká mezinárodní koordinace či co to psali.
0 x
Jo těch 2016 by sedělo, mám to teď v řízení a myslím je to podobné. Za jak dlouho tě zkoordinovali? Resp. jak dlouho to celé trvalo?
0 x
Necelý měsíc i s těma Slovákama.
Takže to pak budu muset prodlužovat? To je opruz :)
Takže to pak budu muset prodlužovat? To je opruz :)
0 x
Myslim, ze u vsech pasem je to na 5 let, potom se musi zadat asi znovu(mozna jde neco jako prodlouzeni).
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Pro prodloužení oprávnění stačí jen poslat žádost mailem nebo přes datovku. Prodloužení je zpoplatněno myslím 500,- za administraci. Jinak běžné oprávnění se opravdu vydává na 5 let. Vyřízení trvá od 1 až do 3 měsíců, podle toho kdo má zrovna v Bruselu za naše peníze dovolenou. Jinak lze také získat rychle oprávnění na provoz spoje do 1 měsíce provozu, toto povolení lze zařídit do 1-3 dnů. Využíváno, ale spíše pro krátkodobé akce - např. přenos videa ze stadionu, festivalu apod. Částečně lze tohoto rychlého oprávnění využít pro pokrytí doby, než bude zkoordinováno - člověk se i dozví, co je volné. Ale i tak se mezi námi najdou jedinci, kteří to začnou prát v 11GHz na černo dříve než dostanou koordinaci 

0 x
No potřeboval bych vědět jaká je asi tak praxe s těma zvolenýma frekvencema. Protože když bych chtěl (resp. fakt bych uvítal) prozatimní frekvence hnedle, tak pak co s tou jednotkou kterou už koupím a oni mi pak za těch 45+20dnů co mě psali napíšou že mě dávaj jiné frekvence
. Takže to je to proč se toho chvilkového přídělu zatím zříkám a vnitřně krvácím, byť mě byl nabídnut
.

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Nevím co kupuješ, ale co máme v 11GHz a 18GHz ceragony, tak byly přeladitelné. Jak jsou na tom ostatní výrobci nevím, nezajímal jsem se.
0 x
Ericson CN500 a rád bych dostal frekvence v tomhle rozsahu:
Kmitočtové pásmo 11GHz. Kanál v rozsahu:L:10855-11055Mhz H:11345-11545Mhz
Bo tyhle se budou snad držet líp skladem pro případ poruchy. Takže mne zajímá jakou mám šanci že bych je teda dostal(resp. ty co dostanu předschválené zda mi i zůtanou po koordinaci se zahraničím, které je vcelku daleko za kopcem do kterého to budu pražit, teda vysílat s 0dBm:) ). Navíc je tu v 11GHz skoro čisto (dost čisto na přiklepnutí 1950m linku).
Kmitočtové pásmo 11GHz. Kanál v rozsahu:L:10855-11055Mhz H:11345-11545Mhz
Bo tyhle se budou snad držet líp skladem pro případ poruchy. Takže mne zajímá jakou mám šanci že bych je teda dostal(resp. ty co dostanu předschválené zda mi i zůtanou po koordinaci se zahraničím, které je vcelku daleko za kopcem do kterého to budu pražit, teda vysílat s 0dBm:) ). Navíc je tu v 11GHz skoro čisto (dost čisto na přiklepnutí 1950m linku).
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Krásný rádio. Podle mě bude taky laditelné, otázkou je jestli budou stačit práva admina. Těch pár korun za telefon výrobci bych ale určitě obětoval 
Kolik stojí v jaké konfiguraci ?

Kolik stojí v jaké konfiguraci ?
0 x
Beru ho tady, protože mi stačí ve stovce, ale licence drahé nejsou což je pak taky plus. Kdo se chce rozšoupnout veme klidně PT2010 to je ještě lepší (bohužel na mě už moc drahej) kombajn ve FODu.
http://www.fritak.cz/produkt/62-Spoj-CN ... /index.htm
http://www.fritak.cz/produkt/62-Spoj-CN ... /index.htm
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
David2006 píše:Jo, souhlas ale musej mít aspoň 512QAM a nebo být za 20litrů.
Holky za 20 litrů by mohly býti luxusní

0 x