❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
teď jsem dostal dva boardy ze série 711G-5HnD /149 tak je pořádně otestuji a dám vědět
0 x
Tak mě napadá, nemůže souviset problém ztráty výkonu za mrazu s tím problémem v pájení? Pokud upadne ten ethernetový konektor nebo speaker při jak říkáte malém tahu, klidně by mohl být nedokonalý spoj i v tom MMCX konektoru. Když se dívám na společné prvky toho problému s výkonem, tak je to: tenký plošný spoj ( z 1,5 na 0,9 mm), upadající konektor ETH, konektor MMCX, který nemá středový pin prostrčený durch deskou, ale je pouze přilepený kuličkou cínu na desku. Je zajímavé, že ačkoliv výrobce vydal "oficiální" návod na opravu - zamáčknutí konektoru, na těch nových - (asi) opravených verzích (série 147 a 148) se mi konektor na anténě vangluje snad ještě víc než v minulosti. Jediná viditelná změna je v nepatrné tvarové změně SPODKU tělesa konektoru a v tom, že nejsou většinou tak šíleně nakřivo naletované.
mpcz, 14/02/2012
mpcz, 14/02/2012
0 x
mpcz píše: Je zajímavé, že ačkoliv výrobce vydal "oficiální" návod na opravu - zamáčknutí konektoru, na těch nových - (asi) opravených verzích (série 147 a 148) se mi konektor na anténě vangluje snad ještě víc než v minulosti. Jediná viditelná změna je v nepatrné tvarové změně SPODKU tělesa konektoru a v tom, že nejsou většinou tak šíleně nakřivo naletované.
mpcz, 14/02/2012
To byl takový pokus od Mikrotiku který nic neřešil. Konektorem MMCX to nebylo. Chyba je v RF stínícím plechu
0 x
tak jsem zkoušel dvě RB 711 z nové série. nastavil jsem oba boardy na 1Tx a byl tam rozdíl Tx a Rx cca 10dB, když jsem oba dal na 5 Tx power, tak tam byl rozdíl 1 až 2 dB. tedy dalo by se říci, že to funguje dobře. respektive dobře na produkt za 900 Kč
zkoušel jsem to v MIMO 2x2 s RB711G

0 x
Tak to jsou první vlaštovky, můžeš prosím poslat číslo série? A jsou vidět nějaké změny v součástkách nebo rozložení nebo pl. spoji?
Teďka se nám oteplilo, takže se nám asi problém tak jako tak odkládá o rok.
Dík.
mpcz, 15/02/2012
Teďka se nám oteplilo, takže se nám asi problém tak jako tak odkládá o rok.
Dík.
mpcz, 15/02/2012
0 x
Tento týden se nám vrátily nějaké reklamace 711-ek. Je evidentní, že i velkoobchody zkouší, co vydržíme, protože se vrátily i kusy z vadných sérií 137 a 138 deklarované jako dobré. Pro zajímavost přikládám fotku konektoru MMCX z vadné A série a z tzv. inovované B série, např. 147 a 148. Zřetelně je vidět změna tvaru soklu: vadná - oblé rohy, inovovaná ostré rohy. Je to samozřejmě pouze věc statistiky, ale vadné kusy měly zatím vždy tvar A a závada se nikdy nevyskytla na tvaru B. Ty samotné rohy samozřejmě problém nedělají, ale pro rozpoznání "podezřelé" várky poslouží docela spolehlivě. Pokles výkonu je způsoben poškozením koncového stupně, to mám ověřeno, proč k tomu ale dojde a ještě k tomu při teplotě pod nulou se mi spolehlivě nepodařilo zjistit.

- Přílohy
-
- Picture0002.jpg (32.61 KiB) Zobrazeno 2213 x
0 x
POZOR nova varka 711ufl. seria207. Komplet vadna nieje vidno wifi kartu
0 x
- midnight_man
Petro píše:POZOR nova varka 711ufl. seria207. Komplet vadna nieje vidno wifi kartu
Tohle se mi stalo před tydnem i u MMCX serie /138
šla na reklamaci
0 x
koukam ze proti RB711 jsou vyrobky ubnt kvalitni a spolehliva zarizeni, skoda ze jsem se pred casem rozhodl pro mikrotik
kazdopadne diky za info

0 x
a proto skacu jak slepice po flusu kdyz vidim na prodej rb411
PW

PW
0 x
-
Zkoušel někdo u RB711 se dvěmi MMCX konektry, pokud se TX proti RX propadl o 20 a více dB, přejít z konektoru chain 0 na chain 1 (samozřejmě včetně přepnutí v sw)?
0 x
-
Walkeer píše:koukam ze proti RB711 jsou vyrobky ubnt kvalitni a spolehliva zarizeni, skoda ze jsem se pred casem rozhodl pro mikrotikkazdopadne diky za info
To je pouze věc názoru, každé zařízení má svoje pro a proti a není vyloučeno, že se podobný problém stane nějakému jinému výrobci. Podstatné je jak se k dané situaci výrobce postaví a tady Mikrotik v tomto konkrétním problému není seriozní.
0 x
Martin Karasz píše:Zkoušel někdo u RB711 se dvěmi MMCX konektry, pokud se TX proti RX propadl o 20 a více dB, přejít z konektoru chain 0 na chain 1 (samozřejmě včetně přepnutí v sw)?
nejde, primární je 0, 1 bez 0 nefugnuje správně.
0 x
hapi píše:Martin Karasz píše:Zkoušel někdo u RB711 se dvěmi MMCX konektry, pokud se TX proti RX propadl o 20 a více dB, přejít z konektoru chain 0 na chain 1 (samozřejmě včetně přepnutí v sw)?
nejde, primární je 0, 1 bez 0 nefugnuje správně.
zajimave je, ze sem se presne na tohle vcera ptal Klimy na skoleni a rikal ze sou ty chainy na sobe nezavisle....
edit: a treba na omnitiku jsem zijistil, ze ty chainy sou naopak jako u sxt (ch1 je horizont)
0 x