❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
kure05

Re: Mrazy a strasti ISPíků

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

A samozřejmě že to někde musí bejt vidět . . .
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

I poláci mají problémy s mrazem a rb711. Prosím vložte sem někdo to foto jaké součástky upadávají
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 49#p302773
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

mě zatím ty plastové ethernety držely, nemám je rád, ale nikdy mi to neupadly a zkoušel jsem to i různě vylamovat. myslím, že to co se zde píše by se stalo i u těch kovovejch
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

hapi píše:
Pastněte sem někdo fotku co z toho upadlo.

Nam upadlo toto. Menili jsme ji ale z duvodu stareho znameho problemu "-60/-90" :)
Přílohy
img.jpg
img.jpg (24.36 KiB) Zobrazeno 2064 x
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Tak to je jen speaker. To na funkci (živočicháře) nemá vliv
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

to sice ne ale jestli upadnul ničim nenamáhanej speaker, co upadne dál?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Tak mě napadá, nemůže souviset problém ztráty výkonu za mrazu s tím problémem v pájení? Pokud upadne ten ethernetový konektor nebo speaker při jak říkáte malém tahu, klidně by mohl být nedokonalý spoj i v tom pájení MMCX konektoru. Když se dívám na společné prvky toho problému s výkonem, tak je to: tenký plošný spoj ( z 1,5 na 0,9 mm), upadající konektor ETH, konektor MMCX, který nemá středový pin prostrčený durch deskou, ale je pouze přilepený kuličkou cínu na desku. Je zajímavé, že ačkoliv výrobce vydal "oficiální" návod na opravu - zamáčknutí konektoru, na těch nových - (asi) opravených verzích (série 147 a 148) se mi konektor na anténě vangluje snad ještě víc než v minulosti. Jediná viditelná změna je v nepatrné tvarové změně SPODKU tělesa konektoru a v tom, že nejsou většinou tak šíleně nakřivo naletované.
mpcz, 14/02/2012
Naposledy upravil(a) mpcz dne 29 Feb 2012 07:34, celkem upraveno 2 x.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Tento týden se nám vrátily nějaké reklamace 711-ek. Je evidentní, že i velkoobchody zkouší, co vydržíme, protože se vrátily i kusy z vadných sérií 137 a 138 deklarované jako dobré. Pro zajímavost přikládám fotku konektoru MMCX z vadné A série a z tzv. inovované B série, např. 147 a 148. Zřetelně je vidět změna tvaru soklu: vadná - oblé rohy, inovovaná ostré rohy. Je to samozřejmě pouze věc statistiky, ale vadné kusy měly zatím vždy tvar A a závada se nikdy nevyskytla na tvaru B. Ty samotné rohy samozřejmě problém nedělají, ale pro rozpoznání "podezřelé" várky poslouží docela spolehlivě. Pokles výkonu je způsoben poškozením koncového stupně, to mám ověřeno, proč k tomu ale dojde a ještě k tomu při teplotě pod nulou se mi spolehlivě nepodařilo zjistit.

Obrázek
Přílohy
Picture0002.jpg
Picture0002.jpg (32.61 KiB) Zobrazeno 2064 x
Naposledy upravil(a) mpcz dne 29 Feb 2012 07:29, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

no tak sakra čim to je? konektorem nebo stínícím plechem nad elektronikou? Už se dohodněte.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

hapi píše:no tak sakra čim to je? konektorem nebo stínícím plechem nad elektronikou? Už se dohodněte.

Nevies citat? Su to dve rozdielne veci.
0 x

hapi

číst umim a právě čtu že všechno laborování s konektorem neměly úspěch.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Tak, jde o dvě různé diverzní akce:
- Jedna je ta rezonanční komora ze stínění, která se naladí echt dobře při poklesu teploty (a je řešitelná doma tím utrženým plechem).
- Druhá je, že Mikrotiku vyjela série, kde zblbnul osazovací automat a blbě dával mmcx konektory, což při delším vysílání přes něj vede i k odpálení radiočipu. Tohle opravit doma nejde, distributoři měli rozkaz měnit kus za nový kus. Zda to šlo na opravu až k MKčkům a nějak to opravovali na úrovni a teď vrací do oběhu na jiné reklamačky, to netuším.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Podle me je nejlepsi, pokud na to ma clovek finance, chvili jeste ty vadne kusy doma podrzet a vymenit je at budou vsude jen nove serie.
0 x