Předem děkuji za případné nápady

lwq píše:Tak si tam bud dej neroutovanej rozsah pro spravu. Nebo si ten Mikrotik dej do spravnyho rozsahu a nebo vyhod blbost typu pseudobridge ... Moznosti jsou siroke, zalezi co chces a potrebujes ...
Majklik píše:Přidej si na tom TPčku třeba ještě IPčko 192.168.88.2/24 na wan stranu vedle té veřejné IP adresy a nastav, že komunikace na 192.168.88.1 z LAN se má srcnatovat na to 192.168.88.2 a na groova se dostaneš.
karlos007 píše:Moc pěkný fotkyco to je za kameru?
Jsem zvyklý na openwrt a zvlášť gargoyle ... mikrotik chci mít jenom jako bridge ..... jestli tomu rozumím, když nebudu routovat v mikrotiku tak se na něj nedostanu? Doufal jsem, že existuje možnost udělat nějakej tunel ..... ale když se to chová jako bridge, tak asi smolíkJe ale zvláštní, že když se na mikrotik běžící jako bridge připojim rovnou ethernet kabelem tak se na správu dostanu.... chjo, doufal jsem, že to půjde nějak pořešit ... ve chvíli když routuje mikrotik i za ním openwrt tak už to je asi vyšší dívčí se směrováním veřejné IP na nastavení portforwarding na routru za routrem :/
Majklik píše:WRT umí kdejakou prasárnu, když se tomu pomůže. Co dovolí kliací nadstavba je jiná věc.
Ta defualt routa by snad Rčku i v pseudobridge režimu měla být jendo, pokud ti na něm funguje ta IP 192.168.88.1, takže pokud TPlink bude mít tu 192.168.88.2:
/ip route add dst-address=0.0.0.0/0 gateway=192.168.88.2