❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

pthv píše:
ppp76 píše:Tak zas odpoved jak z parlamentu ... cena je slusna .... byla by dobre hodit ciselne vyjadreni slova slusna :roll:

Co se divis, vzdyt dela vzdycky ze sebe tajemny hrad v Karpatech.... :/

hazi machry ale hajzl ma na pavlaci :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

David2006 píše:Ze 100 se jde na 200 a pak na 350 tam žádnejch 300 Hapi není :wink: . Cena je bych řekl za SW upgrade slušná(ten rozdíl 100 a 350 není moc velkej, ale platíš další kanál a žádanku). Porovnával jsem si pro budoucnost i 200 a víc Mbs napřed s Insiderem a už tam byl cenově v pouhé desítce naštíru (škoda Ceragon je slušné radijko) a když jsem srovnal co borec chce za licencovaná pásma tak tam byl mimo mísu úplně. Třeba se ty licencáky Ceragonu IP32 zlevní, ale už jsem neměl moc čas protože něco času zabere příděl od ČTU a něco dodání dané frekvence.

A uz jsi nekde slysel, ze pro dvoukanal je potreba mit dva kanaly vedle sebe a ze druhej kanal jako dodatecne vyzadany vubec nemusis dostat jako sousedni k tomu prvnimu?
0 x

Jardax

0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 13 years ago

A já doufal, že to neprojde: http://i4wifi.blog.cz/1202/stav-certifi ... bridge-m10
Ale oficiálností to moc neoplívá.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ktera z norem plati pro CR?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Laibir píše:A já doufal, že to neprojde: http://i4wifi.blog.cz/1202/stav-certifi ... bridge-m10

Oficialne to nevypada, me zajima, jak obesli oddeleni RX a TX, aby vyhoveli te prvni norme.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Tak to me taky zajima .... obrazek udelali hezkej barevnej ale to je zatim vse :evil:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

soooc píše:
Laibir píše:A já doufal, že to neprojde: http://i4wifi.blog.cz/1202/stav-certifi ... bridge-m10

Oficialne to nevypada, me zajima, jak obesli oddeleni RX a TX, aby vyhoveli te prvni norme.

To zase není taková věda.
Rozdělení RX a TX je velmi pozitivní zpráva, z toho jsem měl velký strach, pěkné, levné, tak to má být, už jenom vykřičníček od local Notified body a je to v kapse..
Zároveň se můžete těšit na fakt, že pokud zařízení skutečně splňuje dotčenou normu, bude mít kapacitu 2xSTM tam a zpět, protože spadá do třídy 5B, když vysílá zároveň v obou polarizacich.. a přenášet 610 Mbit netto na ETH , to je velký kus práce. :mrgreen:
Gratuluji
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

Také gratuluji a už mě opravdu vyčerpalo každý den se ptát jak to bude s PB. Právě zasílám žádost o licenci na 11G ČTU a začnu se smát až lidé, co jistí že jim PB nebude výkonově stačit nebudou mít licenci pro 11G, kterou jen tak neseženou vzhledem k tomu, že se velmi zvýšily počty žádostí o licenci.
Aneb kdo jinému jámu vykopal za rok do ní sletí sám. :roll:
Jen ještě nevím, co na to řekne státní správa, vzhledem k tomu, že mají v drtivé většině na úřadech 10G pojítka.
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

okoun píše:Také gratuluji a už mě opravdu vyčerpalo každý den se ptát jak to bude s PB. Právě zasílám žádost o licenci na 11G ČTU a začnu se smát až lidé, co jistí že jim PB nebude výkonově stačit nebudou mít licenci pro 11G, kterou jen tak neseženou vzhledem k tomu, že se velmi zvýšily počty žádostí o licenci.
Aneb kdo jinému jámu vykopal za rok do ní sletí sám. :roll:
Jen ještě nevím, co na to řekne státní správa, vzhledem k tomu, že mají v drtivé většině na úřadech 10G pojítka.

Take jsem zvedav... jsou to tak 3 mesice, co vymenili stary orcave ve Znojme na FU za novy Ray :-D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

tak ale v drtive vetsine, to ma statni sprava od nejakeho operatora a tedy oni budou maximalne kricet na operatora aby dodrzel podminky smlouvy a tedy funkcni pripojeni ... z toho plyne, ze to zase bude resit jen operator bohuzel :-( ... ze by nekde statni sprava provozovala vlastni spoje, tak o tom ani moc nevim ..
0 x

Jardax

Dade_Marfi píše:tak ale v drtive vetsine, to ma statni sprava od nejakeho operatora a tedy oni budou maximalne kricet na operatora aby dodrzel podminky smlouvy a tedy funkcni pripojeni ... z toho plyne, ze to zase bude resit jen operator bohuzel :-( ... ze by nekde statni sprava provozovala vlastni spoje, tak o tom ani moc nevim ..

Statni sprava nakoupila stovky a stovky spoju v 10GHz pasmu... v podstate od 90 let vyhradne provozuje tuzemskou produkci desitek ;)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

hm jako o necem vim, ale nepovazoval jsem to za neco velkeho, ba naopak spise to vzdy resil nejaky operator ... at uz cra, gts, nebo i o2 ...
0 x

Jardax

Dade_Marfi píše:hm jako o necem vim, ale nepovazoval jsem to za neco velkeho, ba naopak spise to vzdy resil nejaky operator ... at uz cra, gts, nebo i o2 ...

V podstate vsichni vyrobci vyrostli na statni sprave - SVM, Konwes, Alcoma...
0 x