❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBoard RB-133 a RB133c ... jeho problemy a mouchy

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
nimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nimir » 17 years ago

Tak RB133C s level3 máme nasazených již skoro 30. osazené jsou CM9, máme je pro klienty, defakto ani levnější ap na 5GHz nesežene, a naíc je tohle mikrotik se v ším všudy, nastavování které Vám jiné AP nedovolí. Masově to nasazujem u všech klientů na 5GHz. S vytuháváním nikdy problém nebyl. Jen snad co se týče Bandwidth testu tak házel strašně malé hodnoty při obousměrném testu trafficu, a nebo strašně malou hodnotu na upload z rádiové části. Čím to je nevím, a ani jsem to neřešil, poněvadž v reálném provozu se chová normálně a upload je vysoký, jakoby tak malou hodnotu ukazoval pouze ten bandwidth test.
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 17 years ago

Zkoušeli jste někdo RB 133 s MT v.3 rc 13? Jak zvládá RB chod MT 3, bez zatížení, jaký je zatížení cpu? Jakou má RB s MT v 3 propustnost?
0 x

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

rb133 zvlada v3 uz od zacatku teto verze bez problemu, propustnost je vic nez slusna (cisla nepamatuju, ale v praxi behaji jako clienti pro vice zakazniku bez problemu), od verze rc13 uz konecne beha i rb133c: vytizeni v klidu 0-1% ve winboxu, propustnost: btest - cca 4.5Mb/14Mb up/down v tcp v obou smerech pres eth - testovano vcera proti wrapu, tak je videt, ze kluci z mk konecne zapracovali :wink:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

fra.iesus píše:rb133 zvlada v3 uz od zacatku teto verze bez problemu, propustnost je vic nez slusna (cisla nepamatuju, ale v praxi behaji jako clienti pro vice zakazniku bez problemu), od verze rc13 uz konecne beha i rb133c: vytizeni v klidu 0-1% ve winboxu, propustnost: btest - cca 4.5Mb/14Mb up/down v tcp v obou smerech pres eth - testovano vcera proti wrapu, tak je videt, ze kluci z mk konecne zapracovali :wink:

Me to dá nějakých 7mbit down i up (RC13). Možná by dalo i víc ale brzdí protistrana :)
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 17 years ago

me kliosi s RB112 a 133 daji v BTestu 15 - 20Mbit, wlany v seudobridge.Ros 3.0 beta5-7, chodi to slusne jen na te 112 vse ok az do chvili kdy se pokusimo winbox tak cpu 100% a po chvili reboot, jeste ze mame aspon telnet tam to nedela.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 17 years ago

A nevite nekdo, kde tedka ty RB133 a 133c sehnat? Ve vsech shopech maji vymeteno :(
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 17 years ago

soooc píše:A nevite nekdo, kde tedka ty RB133 a 133c sehnat? Ve vsech shopech maji vymeteno :(

my dnes z nouze a za vyssi cenu objednavali na http://www.wificentrum.cz
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

fra.iesus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod fra.iesus » 17 years ago

soooc píše:A nevite nekdo, kde tedka ty RB133 a 133c sehnat? Ve vsech shopech maji vymeteno :(
poradne se predzasobit ;-) my meli krizi cca 2-3 tydny z5, kdy se museli pouzivat rb133 misto 133c, ted uz je zasoba cca +- 80-100 ks :wink: ...taxnad to chvili vydrzi, nez zase budou dostupne.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Omlouvám se že jsem vyhrabal tohle staré téma. RB133C3 konkrétně je už mimo, ale třeba mě na nich visí ještě dost lidí a upgrade na 5.x není uplně ideální. Většina klientů co jsou na těchto zařízeních mají tarifově rychlosti řekněme do 7-8mbit, takže mě to nějak netrápí. Všechny balíčky co podle mě nebyli nutné jsem pozakazoval, momentálně využívám pouze dhcp, routerboard, security, system a wireless. Dokáže mi někdo vysvětlit, proč je na některých rbčkách k dispozici po restartu například 2,7MB volné paměti, a u jiných třeba 3,4 a nebo dokonce 4,1MB? Všechny verze byli 5.9. Je ještě něco, čím bych mohl drahocenou paměť ještě více uvolnit?
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Mam aktivni stejny balicky jako ty, ostatni nemam zakazane, ale nejsou tam vubec. Co jsem koukal, tak vetsina kliosu ma uptime 14 dni (byl vypadek elektriny) a volny pameti od 3,3MB vys.
0 x

Leeonek

když se zmenší logging do paměti například na 20 řádek, to asi taky trochu pomůže
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

este muzes odebrat balicek routerboard, je tam jenom firmware takze pokud uz jsi ho prehral, tak pryc s nim
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

vyhod security.
0 x

Leeonek

balíček routerboard mě taky napadl, ale nebyl jsem si jistý jestli ho můžu taky odstranit :)

co přesně se stane pokud vyhodím balíček security? Pokud tam není, jediné čeho jsem si všiml, je že místo zámku ve winboxu vpravo nahoře, je tam otevřený zámek :) Je to bez zabezpečení při přihlášení?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

odstraní to šifrování tedy security winbox a ssh a tušim podporu v šifrování tunelů. Jestli se přihlašuješ na RBčka paranoidně šifrovaně winboxem, tak to RB133C3 moc na výkonu a ramky nepřidá :-D
0 x