❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
TORRENT
To human: než dáš dotaz, zkus nejdřív trochu hledat, probíralo se to tady v několika vláknech. Nedáš tím podnět k tomu, aby ti někdo vyhuboval že neumíš hledat, nebo aby hloupí lidé psali odpovědi typu "ale jo, jde to".
Předpokládám, že tě momentálně zajímá omezení UDP torrentu, něco najdeš tady viewtopic.php?f=5&t=4847
Předpokládám, že tě momentálně zajímá omezení UDP torrentu, něco najdeš tady viewtopic.php?f=5&t=4847
0 x
nevím co řešíte, EU přeci vydala nařízení že se nesmí žádná služba blokovat, takže P2P by nemělo být vůbec omezeno vůči běžnému provozu...
0 x
no chápu, jenže dle toho EU rozhodnutí nesmí být torrent (p2p) znevýhodněno oproti klasickému internetu, pokud bude stejným způsobem znevýhodněn internet, tak je to dle EU OK.
0 x
okoun píše:nevím co řešíte, EU přeci vydala nařízení že se nesmí žádná služba blokovat, takže P2P by nemělo být vůbec omezeno vůči běžnému provozu...
by me zajimalo jak to rezez ty...
0 x
Ano je to pravda. Ale nikdo to neřeší a v praxi je to těžko prokazatelné
http://magazin.stahuj.centrum.cz/evropa ... p-prenosu/
http://magazin.stahuj.centrum.cz/evropa ... p-prenosu/
0 x
okoun píše:no chápu, jenže dle toho EU rozhodnutí nesmí být torrent (p2p) znevýhodněno oproti klasickému internetu, pokud bude stejným způsobem znevýhodněn internet, tak je to dle EU OK.
promin...kdyz ti nekdo rozbije hubu, taky se budes obracet na EU nebo na PČR? myslim, ze tady to zije jinym zivotem nez v EU :X
0 x
no tak někomu se to může líbit a někomu ne. tak je to naprosto s každým nařízením. my to osobně prostě neřešíme, každý user má vyhrazenou linku od xMb do xMb a může ji využít na torrent, DC, ... nebo na internet, to už je fuk. vím, že toto nařízení se nebude líbit sdíleným linkám, ale to není náš problém.
no prokazatelné je to asi těžko to je pravda, ale někteří ISPáci mají na WEBU, že torrenty blokují a myslím, že to už by mohl někdo prásknout a mstít se někomu.
my raději děláme vše dle papíru (snažíme se) a nemusíme mít strach z nějakých útoků od konkurence toho to typu. do nedávna se tu práskalo (u nás), že někdo neměl na webu vzorovou smlouvu nebo typy rozhraní.
no prokazatelné je to asi těžko to je pravda, ale někteří ISPáci mají na WEBU, že torrenty blokují a myslím, že to už by mohl někdo prásknout a mstít se někomu.
my raději děláme vše dle papíru (snažíme se) a nemusíme mít strach z nějakých útoků od konkurence toho to typu. do nedávna se tu práskalo (u nás), že někdo neměl na webu vzorovou smlouvu nebo typy rozhraní.
0 x
Nemluvme o plošném omezování čehokoliv. Ale ve VOP mám jeden bod, který říká, že v případě, že dojde v důsledku extrémního využívání služby ke zhoršení kvality, nebo omezení dalších uživatelů, jsme oprávněni takový provoz omezit.
V případě udp torrentu je to občas potřeba, zvlášť když si nějaký blbeček ještě zvedne počet spojení. Pak mu nasadím na udp packet rate, torrent začne stahovat přes tcp a EU mi může políbit obě šunky.
V případě udp torrentu je to občas potřeba, zvlášť když si nějaký blbeček ještě zvedne počet spojení. Pak mu nasadím na udp packet rate, torrent začne stahovat přes tcp a EU mi může políbit obě šunky.
0 x
jo ale problém je ten že do podmínek nemůžeš psát věci které jsou v rozporu se zákonem či nařízením, to je snad jasné každému, mě je to fakt ukradený jestli to omezíte vůči jinému provozu nebo ne, ale pokud to někam napíšete tak dáváte zbraň do ruky konkurence, alespoň u nás to tak je. chci vás pouze varovat, jinak je mi to jedno. my jsme to taky dříve omezovali ještě před EU hovadinama.
0 x
Pokud jde jen o tuto zbraň, kterou tak dávám do rukou konkurence, tak se toho krátkého odstavce ve VOP určitě nebojím 
Daleko horší je klamavá reklama, kdy jeden z místních ISP udělá "celoroční akci" na připojení, kdy láká klienty na zařízení zdarma a rychlosti výrazně vyšší než máme my, za stejnou, nebo nižší cenu a přitom je tak zagreguje, že pak nemají ani polovinu z toho co by měli u nás.
Uváže si je navíc na 2 roky a už po pár měsících nám ti klienti volají a prosí o radu, že by chtěli jít k nám, ale neví, jestli a jak to jde vypovědět.
A stala se mi taková věc, že klient utekl na kabelovku, že to tam mají za stejnou cenu 2x rychlejší. Ale za měsíc jsem ho měl zpátky, protože jak zjistili, že jim dělá denně 50GB, tak ho ořízli a byl v prdeli
Co se týče EU, z tohoto megatunelu nikdy nepřišlo nic dobrého, jenom samé restrikce a nařízení, takže když bych tedy do písmenka měl vyhovět tomu nařízení, že nesmím omezit p2p, nebo znevýhodnit jinou službu, omezím klientovi holt celou přípojku. Nejdřív bude v prdeli on, protože jsem díky EU neměl jinou možnost, pak budu v prdeli já, protože mi uteče. Když ho neomezím, budou v prdeli všichni klienti na tom AP a pak i já, protože mi utečou všichni, kromě toho prasete.

Daleko horší je klamavá reklama, kdy jeden z místních ISP udělá "celoroční akci" na připojení, kdy láká klienty na zařízení zdarma a rychlosti výrazně vyšší než máme my, za stejnou, nebo nižší cenu a přitom je tak zagreguje, že pak nemají ani polovinu z toho co by měli u nás.
Uváže si je navíc na 2 roky a už po pár měsících nám ti klienti volají a prosí o radu, že by chtěli jít k nám, ale neví, jestli a jak to jde vypovědět.
A stala se mi taková věc, že klient utekl na kabelovku, že to tam mají za stejnou cenu 2x rychlejší. Ale za měsíc jsem ho měl zpátky, protože jak zjistili, že jim dělá denně 50GB, tak ho ořízli a byl v prdeli

Co se týče EU, z tohoto megatunelu nikdy nepřišlo nic dobrého, jenom samé restrikce a nařízení, takže když bych tedy do písmenka měl vyhovět tomu nařízení, že nesmím omezit p2p, nebo znevýhodnit jinou službu, omezím klientovi holt celou přípojku. Nejdřív bude v prdeli on, protože jsem díky EU neměl jinou možnost, pak budu v prdeli já, protože mi uteče. Když ho neomezím, budou v prdeli všichni klienti na tom AP a pak i já, protože mi utečou všichni, kromě toho prasete.
0 x