❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
honzam

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Kupoval někdo rb 711 ted někdy v únoru nebo lednu? Můžete potvrdit že se zde stále nachází vadné kusy které mají špatný TX signál???
Normis na foru tvrdí že od ledna posílají jen novou opravenou sérii což se mě nezdá
0 x

Martin Karasz

Příspěvekod Martin Karasz » 13 years ago

Ano, 16.1. 2ks. Jeden OK, druhý NOK. Koupeno u ASPA.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 13 years ago

Nedávno nám přišlo kvantum novejch RB711 z reklamace (vše výměna za nový kusy). A jsou na DPS s plastovým eth portem, ale ta zelená nepájitelná maska je podstatně světlejší jak ta prvotní tmavě zelená. A tyhlety světleji zelený jsou zatim vpohodě. Ale možná to je tim že u nich z prevence naohejbávám to stínění VF části a z vnitřní strany toho stínění strhávám ten šedej "nevodivej" pruh čehosi. Taky jsem si všiml že tyhle světle zelený verze jsou osazený JINÝM MMCX konektorem. To pozlacení má jinej odstín a taky ta vnitřní dutinka je kratší a není nijak mechanicky zcvaknutá k sobě, ale zároveň není rozcapená do stran jako tomu bejvalo u RB711 s kovovejma eth konektorama. Jinak všechny nový verze RB711 a její mutace jsou dle mě osobně nahovno a jsou to jen časovaný bomby a je otázka času kdy se jim rozesere signál. Asi jako je vidět níže na grafu . . .
Přílohy
graf.JPG
Není co dodat . . .
graf.JPG (74.42 KiB) Zobrazeno 2739 x
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

16.1 v aspě bylo moc brzo (měly staré zásoby), cca před 3 dny přivezly nové série a ty by měly být už OK, tvrdí obchodník.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ja bral minuly tyden z penty jen 1 ks a byl OK... byla to tusim serie /146
0 x

ianek

Příspěvekod ianek » 13 years ago

i4wifi - zamítnutá reklamace na tuto desku, prý přepětí na ethernetu.
Přitom deska normálně jede, akorát signál na <> .
Super obchodník ;-).
Doporučuji.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

ianek píše:i4wifi - zamítnutá reklamace na tuto desku, prý přepětí na ethernetu.
Super obchodník ;-).
Doporučuji.

Aspon se muzes kochoat pohledem na dodak kde mas 5ti letou zaruku. Vim moc dobre proc od nich nic nebrat :-)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

ianek píše:i4wifi - zamítnutá reklamace na tuto desku, prý přepětí na ethernetu.
Super obchodník ;-).
Doporučuji.

Moc dobre vim proc sem od nich uz pred dvema lety prestal brat cokoliv :evil: Plnou hubu kecu ale skutek utek :evil:
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Thomeless píše:
Super obchodník ;-).
Doporučuji.

Aspon se muzes kochoat pohledem na dodak kde mas 5ti letou zaruku. Vim moc dobre proc od nich nic nebrat :-)

Mna tiez laka ta zaruka, myka ma od nich brat kvoli tomu , ale podla toho co pisete tak o i4wifi by ste si ani bicykel neopreli :mrgreen:
Tak, diky za info.
0 x

ianek

Příspěvekod ianek » 13 years ago

Měl sem s nima problém před 5 rokama, pak jsem bral jinde. Teď jsem tam zase párkrát vzal, první reklamace a todle.
Fakt o ničem. Přitom jasně ví že to je vada desky a spekulujou jak z toho ven .
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Napis primo mikrotiku, jak s tebou i4 vyjebava. Se taky muze stat, ze uz potom od mikrotiku nebudou prodavat ani poe. :-)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

JIm to neva oni sou skoro ubnt only uz :D
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Zdravím,
nechci strašit, ale kromě nějaké desítky "plastových" 711-ek už mi úplně stejně odešly i nějaké s kovovým ETH. Dvě jsou staré asi rok, jedna rok a půl. Rozložení součástek je u celé sbírky jednotlivých porouchaných kusů naprosto odlišné. Z toho by mohlo (ale taky nemuselo) plynout, že teorie o tenkém pl. spoji nebo ty další o rezonování apod. asi moc nesedí. Od doby větších mrazů se již žádná deska nevrátila po oteplení do funkčního stavu a TX je trvale pod RX okolo 25-40 dB.
1/ Možná se to tady už řešilo, ale přesto mám dotaz: má někdo podobně porouchanou 711-ku s anténním konektorem UFL? Já používám od jisté doby jen MMX,
takže si sám neodpovím.
2/ To, že tento problém nemají GROOVE, může být pro hledání příčiny problému zavádějící. Nevím, jak přesně zabudovaný teploměr Sergejovi ukazuje, ale moje GROOVE kusy ukazují při -15 st. C venku okolo + 18 st. až + 21 st. C.
Takže, pokud se porucha aktivuje mrazem, tak je na tom GROOVE dobře, samozřejmě jen do doby, než někdo vypne napájení na pár hodin a GROOVE promrzne ...
Je to pro mě nepochopitelné, ale stále se přesně neví, co je příčinou této pohromy. A tím pádem nevíme, jestli je problém vyřešen. Je docela možné, že zbytek "načatých" kusů odejde až některou příští zimu,
až budou po záruce. Tahle představa asi ale nikoho neláká...
Dík za event. odpověď.
mpcz
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

mpcz píše:2/ To, že tento problém nemají GROOVE, může být pro hledání příčiny problému zavádějící. Nevím, jak přesně zabudovaný teploměr Sergejovi ukazuje, ale moje GROOVE kusy ukazují při -15 st. C venku okolo + 18 st. až + 21 st. C.
Takže, pokud se porucha aktivuje mrazem, tak je na tom GROOVE dobře, samozřejmě jen do doby, než někdo vypne napájení na pár hodin a GROOVE promrzne ...
mpcz

Ale maji:

http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... &start=165
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

1/ Možná se to tady už řešilo, ale přesto mám dotaz: má někdo podobně porouchanou 711-ku s anténním konektorem UFL? Já používám od jisté doby jen MMX,
takže si sám neodpovím.

Jelikož jsem se na to ptal už před 2 měsícema a nikdo neodpověděl. Tak usuzuje, že buď je nikdo nepoužívá. Nebo nejsou problémový a nikdo to tady neřekne.

Nicméně vyšla nová verze 411L a s CM9 a U.fl GENTLE to vyjde cenove dobře. Vracím se zpět k osvěčenému.
0 x