❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Jardax
antispam: Ano

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

David2006 píše:No myslím že karty v tomto případě rozdává i4ka a ta si to nějak ohlídá když už se o té desítce s takovou "lehkostí" vyjadřuje na blogu a má ji skoro jako své dítě. Takže předevčírem to bylo 50:50 a nyní si myslím že to bude 70:30 ve prospěch schválení.

Kristepane, ty jsi tak strasne legracni s tou svoji bezbrehou naivitou a zoufalou touhou ze to snad nejak mozna prece jen pujde... :D :D :D

Klidne cekej, jen si cekej, jak je libo dlouho...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

David2006 píše:No myslím že karty v tomto případě rozdává i4ka a ta si to nějak ohlídá když už se o té desítce s takovou "lehkostí" vyjadřuje na blogu a má ji skoro jako své dítě. Takže předevčírem to bylo 50:50 a nyní si myslím že to bude 70:30 ve prospěch schválení.

je ti jasný, že s "nástupem UBNT" půjde do kopru i tvoje polské pojítko? já nevím proč je furt tak nepochopeno, že v 10GHz prostě wifi nemá být.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 20:57, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

drž už hubu
0 x

David2006

0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

tady to frčíííííííí :lol: , proc si proste nepockame a uvidime co ne-bude ? :) kristalovou kouli nemame nikdo, tak vyckejme...

PW
0 x

David2006

0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

David2006 píše:Tak to nepůjde,no. i4ka vyhodí love za zmařenou certifikaci a nákup desítek zase povalí (třebas). :wink: .

Je přeci jednoduché napsat co chce většina slyšet,ne :wink: .

A ještě Okoune, jaké polské pojítko máš na mysli? Těch 32GHz od Erika se tomu bude smát a pokud to bude legální tak bod-bod v 10GHz a tuším 8mi kanálech za dvacku taky chvilku vydrží :wink: .

tak je už vůbec ostuda že UBNT si to nezařídí samo a i4řka musí žádat o certifikaci, to je vrchol.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

"ty podrbes me a ja tebe" :) dneska se da dohodnout na leccem za vetsi provizi apod.

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

David2006 píše:Argument hodný Hapiho :lol: .

až těch 32GHz budeš mít tak teprve něco kecej. Už se těšim jak ti to sundá první deštík nebo jak s tim překleneš 10km. Na tohle je dobré 10GHz pojítko a ne 32GHz pojítko který ty mít nikdy nebudeš protože jenom meleš pantem a kde nic tu nic. Takže sorry ale říkám to znova... drž už hubu (technicky vzato to neni nadávka).

Před 18 měsíci jsme koupily svoje první 10GHz pojítko a rozhodně by jsme ho nevyměnily za něco typu wifi na 10GHz a to ani kdyby to mělo jako základ mikrotika. Rozhodně ta investice za to stojí a je to to jediný v síti co se ani nemonitoruje protože výrobce udává 100Mbit, tak tam prostě 100mbit je a tečka. U wifi si člověk řekne jo naměřil jsem 100Mbit ale reálný průtok je dost pod touto hranicí.

Hochu jestli nejseš schopnej rozlišit wifinu od jakohokoliv >=10GHz pojítka, tak sorry ale nejseš prostě pro mě hráč na poly ISP co to chápe a ví jak M10 uškodí aktuálnímu levnýmu stavu pojítkům v 10GHz pásmu a že jskou aktuálně hodně levný když se přihlédne na spolehlivost a rychlosti. Pokud se ti to nelíbí, kup si Ericssona z hezkym chladičem a dej už pokoj. Já preferuju FOD spoje.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

hapi píše:
David2006 píše:Argument hodný Hapiho :lol: .

až těch 32GHz budeš mít tak teprve něco kecej. Už se těšim jak ti to sundá první deštík nebo jak s tim překleneš 10km. Na tohle je dobré 10GHz pojítko a ne 32GHz pojítko který ty mít nikdy nebudeš protože jenom meleš pantem a kde nic tu nic. Takže sorry ale říkám to znova... drž už hubu (technicky vzato to neni nadávka).

Před 18 měsíci jsme koupily svoje první 10GHz pojítko a rozhodně by jsme ho nevyměnily za něco typu wifi na 10GHz a to ani kdyby to mělo jako základ mikrotika. Rozhodně ta investice za to stojí a je to to jediný v síti co se ani nemonitoruje protože výrobce udává 100Mbit, tak tam prostě 100mbit je a tečka. U wifi si člověk řekne jo naměřil jsem 100Mbit ale reálný průtok je dost pod touto hranicí.

Hochu jestli nejseš schopnej rozlišit wifinu od jakohokoliv >=10GHz pojítka, tak sorry ale nejseš prostě pro mě hráč na poly ISP co to chápe a ví jak M10 uškodí aktuálnímu levnýmu stavu pojítkům v 10GHz pásmu a že jskou aktuálně hodně levný když se přihlédne na spolehlivost a rychlosti. Pokud se ti to nelíbí, kup si Ericssona z hezkym chladičem a dej už pokoj. Já preferuju FOD spoje.

Nectu tvoje vylevy cele, ale chtel bych se pana zastat, ze pokud si koupi ten 32 GHz s vykonem 20dB, tak ho zasne jarni destiky nezaskoci :-D
0 x

David2006

0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

David2006 píše:Díky aspoň jeden rozumný, nechci teď hledat kolik dBm by to mohlo technicky dát při 512QAM a 350Mbs maximálce (ze která mi stačí zatím 100Mbs) , ale argument deštíku na necelých 2km trase a 60cm anténách je fakt mimo mísu. Možná když bude nějaký meteoritický roj :lol: . Chápu že teď bude Hapiho finančně pokládat ten upgrade ze 100 na 150-180Mbs u jeho 1S10 tak mu trošku hrabe :D .

:D :D :D

No nic, mne si nevsimej...
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

At to sem protahnou nebo ne zustavam u alcomy , protoze co jsem je pred lety zacal nasazovat tak o nich nevim .. vlasten kecam u tej nejstarsi 88 sem za 4 roky mel jeden 2 minutovej vypadek kdyz padaly hovna s hackama ze nebylo videt ani pres ulici .... takle spolehlivej zadnej lowend ubnt nebude ani omylem .... jaksi sem dostal sit do stavu kdy me zajima spolehlivost ne cena .. spolehlivost pripojeni mi pritahuje vic zakazniku nez cenovky isntalci ktery tu mam v okoli bezkonkurencne nejvyssi ...a lidi se pora dhrnou ... proc asi ze ...... protoze na nich nesetrim .. nez bych koupil kabel v i4 tak si radeji objednam i klimy a nez si koupit pseudospoj v i4 tak ho radeji koupim u alcomy ... tot muj nazor
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

tak jasne, take zustavam u profi zarizeni, ale ... otazka je co isp v mem okoli, nakolik nam tu zatopi ... :( proto doufam, ze ten paskvil neprojde ...
0 x