❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přístup na RB přes winbox zvenku do vnitřní sítě
Re: Přístup na RB přes winbox zvenku do vnitřní sítě
Jak bych měl nastavit tu default routu na novém RB? Chtěl bych aby uživatele, který se připojují na nový RB byli na stejné síti, proto ho mám bridge režimu. Ale jestli je lepší nápad, aby to fungovalo, tak sem s ním. Díky
0 x
v ip/route dáš přidat, dest necháš 0.0.0.0/0, gw dáš vnitřní ip toho prvního tiku
0 x
Všem Vám musím poděkovat kdo mi radil. Po nastavení s poslední rady se již zadařilo a vše funguje. Díky všem
0 x
Co jsem jen tak pro zajímavost procházel podobná vlákna na fóru, tak mám pocit, že to je zajímavý fenomén:
uživatel může mít jakkoliv bohaté zkušenosti, umí v routerboardu nastavit funkční firewall nebo překlad, ale když narazí na problém, kdy už si neví rady, tak ve většině případů nakonec zjistí, že někde nemá nastavenou defaultu
Doporučoval bych proto, aby pravidla fóra byly doplněny o pravidlo, které bude hned po pravidle "nejdřív hledej".
Formulace by mohla být třeba: "Než založíš nové vlákno, zkontroluj, jestli máš nastavenou defaultní routu"
uživatel může mít jakkoliv bohaté zkušenosti, umí v routerboardu nastavit funkční firewall nebo překlad, ale když narazí na problém, kdy už si neví rady, tak ve většině případů nakonec zjistí, že někde nemá nastavenou defaultu

Doporučoval bych proto, aby pravidla fóra byly doplněny o pravidlo, které bude hned po pravidle "nejdřív hledej".
Formulace by mohla být třeba: "Než založíš nové vlákno, zkontroluj, jestli máš nastavenou defaultní routu"

0 x
Poradim jedinou vec, na hranicnim routeru si sprovoznit pptp, openvpn nebo ipsec a menusis resit nic jineho. Po prihlaseni jsi jako bys byl pripojeny ve vnitrni siti!
0 x
To se tady kvůli jednomu routeru "za" zavrhlo už v jiném vlákně 

0 x
- tessier-ashpool
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
tak to tu taky zkouším a ne a ne se tam dostat.
jsem připojen na vdsl modemu 10.0.1.138 a mikrotik je na 10.0.0.138
udělal jsem v NATu pravidlo: dst-nat / dst adress: veřejná ip / tcp / dst port 8291
a na kartě action: dst-nat / to adress 10.0.0.138 / to port 8291
mám tam něco blbě?
nevím ale jestli náhodou není třeba nastavit ještě něco na tom modemu
díky
tak to tu taky zkouším a ne a ne se tam dostat.
jsem připojen na vdsl modemu 10.0.1.138 a mikrotik je na 10.0.0.138
udělal jsem v NATu pravidlo: dst-nat / dst adress: veřejná ip / tcp / dst port 8291
a na kartě action: dst-nat / to adress 10.0.0.138 / to port 8291
mám tam něco blbě?
nevím ale jestli náhodou není třeba nastavit ještě něco na tom modemu
díky
0 x