❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Atheros R52

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
airbilly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod airbilly » 18 years ago

net.work píše:Hi, airbilly,

tak jake jsou vysledky?? mate uz rozchozene to APcko, nebo (a to me vice zajima) ten spoj na 5G?? pokud ano, tak jak ta karta fakci?? Diky za odpoved!

Ap 2,4 slape super, len ta antena vector je kus smejdu, na niektorych kanaloch je noise floor -80 db.
5 ghz spoj mi ide na 18 mbit, ale prakticky nevidim rozdiel medzi cm10 v citlivosti.
Obaja 5ghz klienti su vzdieny 5 km +- 300 metrov a signal je -78db
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

airbilly píše:

tak jake jsou vysledky?? mate uz rozchozene to APcko, nebo (a to me vice zajima) ten spoj na 5G?? pokud ano, tak jak ta karta fakci?? Diky za odpoved!

Ap 2,4 slape super, len ta antena vector je kus smejdu, na niektorych kanaloch je noise floor -80 db.
5 ghz spoj mi ide na 18 mbit, ale prakticky nevidim rozdiel medzi cm10 v citlivosti.

Hm, takze je taky asi prubnu.. jdu je objednat.. BTW, mel jsem v planu zakoupit tu antenu Vector, kdyz rikas ze je to smejd, mas neco vyzkousene co jede good, taky s vyzarovacim uhlem okolo 120° ???
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:
airbilly píše:

Hm, takze je taky asi prubnu.. jdu je objednat.. BTW, mel jsem v planu zakoupit tu antenu Vector, kdyz rikas ze je to smejd, mas neco vyzkousene co jede good, taky s vyzarovacim uhlem okolo 120° ???

Mam este aj vector mini 19dbi, len tam tazko povedat aka je, kedze je tam wline 4000g a tam noise floor nevidim.
Pokial mas volne kanaly, tak kludne zober tento dual, najdes kanal kde to ide dobre a mat na jednej antene 2 x 120 stupnov je cool :-) Len pocitaj s tym vertikalnym uholom 4. Je to dost malo ked to das na 7 poschodovy barak.. Do 500 m je dost slaby az ziadny signal.
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

net.work
Kontaktovat uživatele:

airbilly píše:
net.work píše:
airbilly píše:

Mam este aj vector mini 19dbi, len tam tazko povedat aka je, kedze je tam wline 4000g a tam noise floor nevidim.
Pokial mas volne kanaly, tak kludne zober tento dual, najdes kanal kde to ide dobre a mat na jednej antene 2 x 120 stupnov je cool :-) Len pocitaj s tym vertikalnym uholom 4. Je to dost malo ked to das na 7 poschodovy barak.. Do 500 m je dost slaby az ziadny signal.

Myslíš, že tohle: http://www.vseprowifi.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=4113&Level=20 by mohlo fungovat???
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:
Myslíš, že tohle: http://www.vseprowifi.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=4113&Level=20 by mohlo fungovat???

Vyzera to az podozrivo lacno a 360 stupnov pri horizontalnej polarizacii pri takomto tvare anteny sa mi nevidi...
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

To je na 100% sterbinovka. 360 st bude mit asi stejne, jako vsechny vsesmerky.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

raven-il píše:To je na 100% sterbinovka. 360 st bude mit asi stejne, jako vsechny vsesmerky.

Ty neměl štěrbinovku, žejo? Kdybys měl a trochu se zajímal o konstrukci tak štěrbinovka je "sektorka" která má bohužel vyzařovací diagram trochu více dozadu, to je ale dáno konstrukcí. Na to že má 360° jako všesměrka bych moc nespoléhal, obzvl᚝ na větší vzdálenosti. Všesměrku chytíš ze všech ctran na vzdálenosti několika kilometrů což se o štěrbinovce říct nedá
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
raven-il píše:To je na 100% sterbinovka. 360 st bude mit asi stejne, jako vsechny vsesmerky.

Ty neměl štěrbinovku, žejo? Kdybys měl a trochu se zajímal o konstrukci tak štěrbinovka je "sektorka" která má bohužel vyzařovací diagram trochu více dozadu, to je ale dáno konstrukcí. Na to že má 360° jako všesměrka bych moc nespoléhal, obzvl᚝ na větší vzdálenosti. Všesměrku chytíš ze všech ctran na vzdálenosti několika kilometrů což se o štěrbinovce říct nedá

Co je pro Tebe vetsi vzdalenost?? Mam tam kliose od 100m az po 2km.. vertikal je silene zaruseny, prakticky az tak, ze ve spickach to nelze vubec pouzivat, tak spoleham a ten horizont... Asi ji koupim a vyzkousim...
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:

Tim jsem chtel rict, ze neexistuje vsesmertova antena.

Nicmene co jsem videl mereny vyzarovaky sterbinovy vsesmerky, tak to ma pomerne podobne dva laloky, jako cokoliv jineho.

Sektory, sektory, sektory....
0 x

Leeonek

raven-il píše:Tim jsem chtel rict, ze neexistuje vsesmertova antena.

Nicmene co jsem videl mereny vyzarovaky sterbinovy vsesmerky, tak to ma pomerne podobne dva laloky, jako cokoliv jineho.

Sektory, sektory, sektory....

štěrbinovka má docela specifický diagram ale určitě se dělají nějaké "upravené". Pokud je to štěrbinovka tak jak ji známe tak kolem 1km už je ten zadní lalok docela slebý. Mezi anténama pořád narážím na více či méně zdařilé kusy s všemi různými druhy dipólu a různých vylomenin. Třeba teï posledně mě dojalo jistá 2,4ková klientská anténa 13db s 3m pigtailem, po půl roce přestala fungovat, když jsem se na ni podíval a odmontoval, vylil jsem z ní asi 2 dcl vody. Zdála se mi divná už od začátku, otáčení polarizace nemělo vůbec žádný vliv tak už tehdy jsem si říkal že není neco v pořádku. Tak sem ju kuchl a nestačil sem se divit, vevnitř plošňák se 4ma čvervci pospojované mezi sebou v zvláštním sledu ale co mě zarazilo velice byl odizolovaný středový vodič který vedl obnažený celou délku uvnitř antény až do středu. Tak tomu se říká profi anténa :) pro představu http://www.t-cz.com/anteny/index.asp?mo ... d=0&single
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Tychto anten mam na sieti cca 80. Vsetky funguju uplne perfektne aj ked maju zisk cca 8db. No do 800 metrov to davam vsetkym klientom
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

Leeonek

airbilly píše:

Tychto anten mam na sieti cca 80. Vsetky funguju uplne perfektne aj ked maju zisk cca 8db. No do 800 metrov to davam vsetkym klientom

Jistě sis všiml že když ji otočís na H nebo na V polarizaci je to uplně jedno, co z toho plyne? V zarušeném prostředí kde budeš spoléhat na H polarizaci je uplně k ničemu a klidně můžeš použít všesměrku protože to bude mít stejný efekt jako bys měl normální V polarizaci. Pokud používáš všesměrky + tyhle šmejdy a konkurent přijde se sektorkama aby tě nerušil použije H polarizaci tak ti taky poděkuje....
Nepsal sem že není funkční, jen že je k ničemu a horší bastl sem neviděl ;)
Přesně tohle jednání je bohužel "národní klasika" takže to neber jako že se do Tebe chci navážet, ale nebudu zasírat drahocené pásmo kvůli tomu abych ušetřil 300kč na klientské anténě. Ty antény jsem měl 3 protože sem je chtěl vyzkoušet, už je nemám, dokonce sem je ani neprodal, vyhodil sem je...
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 24 Oct 2006 23:58, celkem upraveno 1 x.
0 x

airbilly
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
airbilly píše:

Jistě sis všiml že když ji otočís na H nebo na V polarizaci je to uplně jedno takže v zarušeném prostředí kde budeš spoléhat na H polarizaci je uplně k ničemu a klidně můžeš použít všesměrku protože to bude mít stejný efekt jako bys měl normální V polarizaci 8) nepsal sem že není funkční, jen že je k ničemu a horší bastl sem neviděl ;)

Hej, skor sa sprava ako antena s kruhovou polarizaciou :-(
U nas je komplet zarusene V.
Horizontal mam 2 sektory a este niekto ma jeden, tieto anteny vsak v nasom meste v H nevyuzivam, davam nejake lacne sita 18dbi
0 x
Airbilly - MOBIL ATAK

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Nebylo by lepsi zalozit tema k antenam, nez hazet tohle do tema o R52 ?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

raven-il píše:Nebylo by lepsi zalozit tema k antenam, nez hazet tohle do tema o R52 ?

Když už jsme u te R52, od jaké verze je v MK plně podporovaná? Nechce se mi kvuli ni delat upgrade na nejakou nejnovejsi verzi. Pokud by to jelo na verzich od 2.9.26 do 2.9.28 tak ji hned objednam a otestuju do vikendu a podam vysledky.
0 x