❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Menší ISP jako živnost

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
trandak
antispam: Ano

Re: Menší ISP jako živnost

Příspěvekod trandak » 13 years ago

myslíš že jsem to ukotvil jen tak do patnáckový zdi?
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Tož fotku jsi neposlal :lol: , ale předpokládám to bude něco festovního když o tom tak mluvíš :wink: .
0 x

trandak

Radši už nic neříkám, prdelky na to by Tě užilo :-) ale lepší než se tady navzájem osočovat. Uprostřed je 45cm silný pilíř tak tam je prošroubovaná jedna strana držáku a ta druhá je v té patnáctce, ale zevnitř je trám cca 1,5 metru dlouhý a je to do něj prošroubované, aby se ta zátěž rozložila. a aspon nemám problém po té příhradě šplhat i já se svými 120 kily :-)
0 x

David2006

Tož tu fotku pošli až tam někdy polezeš a nehudruj, dyť já to skoro se všema myslím jen v dobrým :D .
0 x

trandak

To vidím jak si tady dobíráš Hapiho :-)
ale s jedním s Tebou souhlasím - každý má mít stejnou cenu za net a ne podle huby.
0 x

David2006

No jo, ale když Hapi se tentokrát ani mocka nebrání, skoro se sním dá i debatovat :D . Jinak to o stejné ceně pro všechny sem já nepsal, popravdě jsem se nad tím ani nezamýšlel protože nebylo potřeba (230 za net + 2měsíce zdarma + 150Mbs domácí wifirouter zdarma s instalací za 1Kč). Ale jasně někde co sem koukal jsou za sedmero kopci ještě výhodnější nabídky než mám aktuálně sám. Hold až jednou člověk nebude vědět jak to marketingově zpracovat bude čas pomalu zavřít krám :wink: .
0 x

trandak

David2006 píše:No jo, ale když Hapi se tentokrát ani mocka nebrání, skoro se sním dá i debatovat :D . Jinak to o stejné ceně pro všechny sem já nepsal, popravdě jsem se nad tím ani nezamýšlel protože nebylo potřeba (230 za net + 2měsíce zdarma + 150Mbs domácí wifirouter zdarma s instalací za 1Kč). Ale jasně někde co sem koukal jsou za sedmero kopci ještě výhodnější nabídky než mám aktuálně sám. Hold až jednou člověk nebude vědět jak to marketingově zpracovat bude čas pomalu zavřít krám :wink: .

tak to já zas tak štědrý nejsem, ale zatím se to vyplácí a lidi zatím jen přibývají, tuk tuk tuk aby to nepřestalo :-)
snažím se aby to chodilo jak má a doufám, že mi to dlouho vydrží
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

trandak píše:To vidím jak si tady dobíráš Hapiho :-)
ale s jedním s Tebou souhlasím - každý má mít stejnou cenu za net a ne podle huby.

Tomu se říká "konkurenční nabídka", když má někdo za stejných podmínek jinou cenu, nebo za stejnou cenu jinou službu a u komerčního ISPíka je to ok, nejsme přece sdružení, kde jsou si všichni rovni ne? :)
Upřímně, než přijít o dlouhodobého klienta, který má perfektní platební morálku, tak mu tu extra nabídku dám. Rozhodně lepší, než aby odešel ke konkurenci a začal prasit na vedlejším kanálu z protější části obce. Akorát se teda většinou snažíme nabídnout za původní cenu nějakou VIP rychlost. On je happy, že z nás vytřískal lepší podmínky a my taky, protože jsme si udrželi zákazníka. A mě to žíly netrhá, protože vím, že ikdyž mu dám výrazně vyšší rychlost, beztak ji nevyužije.
0 x

trandak

naštěstí takovou situaci jsem ještě neměl, že by někdo chtěl levnější internet, nebo jinak že odejde jinam.
0 x

David2006

Neboj, to přijde :D .
0 x

trandak

to je jasný, musí člověk vyzkoušet všechno ne :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tom-tom píše:
trandak píše:To vidím jak si tady dobíráš Hapiho :-)

Tomu se říká "konkurenční nabídka", když má někdo za stejných podmínek jinou cenu, nebo za stejnou cenu jinou službu a u komerčního ISPíka je to ok, nejsme přece sdružení, kde jsou si všichni rovni ne? :)
Upřímně, než přijít o dlouhodobého klienta, který má perfektní platební morálku, tak mu tu extra nabídku dám. Rozhodně lepší, než aby odešel ke konkurenci a začal prasit na vedlejším kanálu z protější části obce. Akorát se teda většinou snažíme nabídnout za původní cenu nějakou VIP rychlost. On je happy, že z nás vytřískal lepší podmínky a my taky, protože jsme si udrželi zákazníka. A mě to žíly netrhá, protože vím, že ikdyž mu dám výrazně vyšší rychlost, beztak ji nevyužije.

přesně tak to je. Takhle to chodí.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

David2006 píše:No jo, ale když Hapi se tentokrát ani mocka nebrání, skoro se sním dá i debatovat :D . Jinak to o stejné ceně pro všechny sem já nepsal, popravdě jsem se nad tím ani nezamýšlel protože nebylo potřeba (230 za net + 2měsíce zdarma + 150Mbs domácí wifirouter zdarma s instalací za 1Kč). Ale jasně někde co sem koukal jsou za sedmero kopci ještě výhodnější nabídky než mám aktuálně sám. Hold až jednou člověk nebude vědět jak to marketingově zpracovat bude čas pomalu zavřít krám :wink: .

Není to málo za net? Já si stanovil hranici 300 Kč (resp. 290 Kč). Pokud ze zákazníka nedostanu aspoň tuhle částku, tak je pro mě nezajímavý.
0 x

David2006

Čoveče pro mě ani ne, ale zkus sám a uvidíš :mrgreen: .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Hapi, myslíš že jsem v lokalitě sám? Ta doba je už dávno pryč, v každé lokalitě kde jsem, je minimálně 5 konkurenčních sítí. Jedna z toho už asi rok nabízí 20Mbit za 250kč :)) Ani můj nejrychlejší tarif za 400kč nenabízí oficiálně takovou rychlost.
Víš kolik lidí z té tisícovky klientů k nim za ten rok ode mě přešlo? Nikdo, právě naopak, stojí to u nich za prd, takže lidi se pomalu přesunujou směrem ke mě.
Jinak další konkurence se drží standartních cen, a jsou na běžné úrovni cen, řekněme od 200 do 300-350kč za rychlost 4-8Mbit

Klientské zařízení plně dotuju, měl jsem z toho strach zpočátku, ale utáhnu to uplně bez problémů. Klientské sady jsou sice v mém složení teďka něco málo přes 2000 ale i tak se to dá. Akceptovatelných je 2500, když vím že to je kvalita.

Co se týče připojování nových klientů, ten se za poslední 2-3 roky zpomalil, ale to je u všech protože se nasytil trh. V 90% jsou nové instalce právě přechody od konkurence, ať už z ADSL nebo od místní wifi konkurence.

Moje největší lokality kde jsem začínal mají kolem 600-700 popisných čísel, takže takové vesničky, pak už je to jen míň a nedávno jsem se dostal do jedné kde je 200 čísel popisných. Teď plánuju jednu lokalitu kde mě oslovili a tam je dle odhadů necelých 150 domů :)
0 x