❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Paterni spoj 532 - 532 10Km --jak vymacknout vic?

Návody a problémy s konfigurací.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

Repkins píše:
net.work píše:
Repkins píše:
net.work píše:Tak jsem se nad tim PICO zdrojem zamyslel a zjistil jsem ze nema takovy ten hranaty konektor pro napajeni CPU.. Pujde to tam dobastlit, nebo jak tento prob. vyresit??

Mám dojem, že to je +12V a mělo by to jít normálně odpíchnout z napájení pro HDD. A nebo přímo z přívodu do toho měniče. U některých desek jsem zjistil, že běží i bez zapojeného toho přídavného napájení. Ale bylo to jen v malým procentu případů. Většinou se to bez toho nerozjede.

Dival jsem se na PC kde to je, jsou to 4piny (2 zlute kable a 2 cerne), tudiz by to melo byt +12V a GND...

Jojo, koukal jsem do manuálu k jedné desce. Je to tak. A když nad tím přemýšlím... Kdyby se to odpíchlo přímo z 12V napájení toho PICO zdroje, tak by bylo celkem šumafuk, kolik bere procesor, páč by to přes ten zdroj nešlo. Ovšem při pohledu na tloušku přívodní dvoulinky a miniaturní napájecí konektor u toho PICO zdroje by mě zajímalo, kudy proteče těch kýžených 10A, který ten zdroj při 120W zátěže bere.. Pravda.. V zimě by se ten přívodní drátek dal použít jako přídavné temperování APčka.. :D

Mno, to jo no.. je to nejak podezrele "tluste".. :lol: Co se tyce napajeni toho CPU, tak dokonce tusim existuje primo redukce z MOLEXu na ten ctverhranny konektor, takze to problem nebude...
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 19 years ago

tak jak tak koukam malinko se to tady zvrhlo ale teda kdyz to shrnu.

Resit vetsi anteny nebo vykonejsi karty nema smyl protoze 532 to proste neda.

Takže rešeni a: ted momentalne udelam asi tak 5,5 mbit FD takže teoreticky nejlevnějši a nejrychlejší řešení je dát na každou stranu 2* 532 a řešit to dvojitým spojem :-)

b:/ koupit pc a dat tam pc , no na te strese by to nebyl az takovy problem ale na druhe strane je 15 m stožár a to si neumim představit :-)) a navic možnost A se mi zda elegantnější :-)

no a za c:/ sehnat 10 ghz :-) no super ale na to asi tak rok jeste mit nebudu :-)

tak co vy na to : A nebo B nebo C?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

B je spravne.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

FAny1000 píše:tak jak tak koukam malinko se to tady zvrhlo ale teda kdyz to shrnu.

Resit vetsi anteny nebo vykonejsi karty nema smyl protoze 532 to proste neda.

Takže rešeni a: ted momentalne udelam asi tak 5,5 mbit FD takže teoreticky nejlevnějši a nejrychlejší řešení je dát na každou stranu 2* 532 a řešit to dvojitým spojem :-)

b:/ koupit pc a dat tam pc , no na te strese by to nebyl az takovy problem ale na druhe strane je 15 m stožár a to si neumim představit :-)) a navic možnost A se mi zda elegantnější :-)

no a za c:/ sehnat 10 ghz :-) no super ale na to asi tak rok jeste mit nebudu :-)

tak co vy na to : A nebo B nebo C?

Ja bych zkombinoval variantu A a variantu B a udelal bych na PC nStream2.... :twisted: :twisted:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 19 years ago

Přidělat PC na stožár není přece problém. Používám torzo z PC v plastové krabici, kterou můžu dát s patřičným úchytným systémem kamkoliv. Jen přitáhnu 220V a káble od antén, cvaknu vypínačem a vysílám.

Pro názornost uvádím moje řešení: http://www.visound.net/DSC00301.jpg

To co je zobrazeno je AT deska se zdrojem v krabici. Krabice je zbytečně velká, dělají se i menší, ale já kupuju jen ty velký. Vejde se tam i FullATX deska, switch, GSM resetátor. Do druhé takové krabice dám UPSku. Plánuju to trošku nahustit a dostat do jedné krabice s AP i tu UPSku. Pořizovací cena zobrazeného AP včetně krabice (bez wifi karet a CF karty) je cca 1600. Při konfiguraci P II/233MHz a signálu -79dB mě obousměrný Bandwidth Test ukazuje TCP 7,2Mbit. Jsem s tím spokojen. Jen poladím ten signál. 8)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 19 years ago

Při konfiguraci P II/233MHz a signálu -79dB mě obousměrný Bandwidth Test ukazuje TCP 7,2Mbit. Jsem s tím spokojen. Jen poladím ten signál. 8)[/quote]

No já mám CELERON 366MHz / 190MB RAM a v tom CM10+anténu JRC-24 pak to jde 3,8km vzduchem a naproti je CM9 v RouterBoardu532 a anténa je takyJRC-24. Nevím přesně kde sledovat kvalitu signálu ve statusu karty vidím jakýsi údaj TX/RX -62/-88 přičemž ten údaj -62 se někdy lepší k -58, ale ten druhý -88 drží a nemele se. Co to vypovídá.

BTest mi ukazuje pro receive 5,5Mbps a Send taky 5,5Mbps. Nevím je to málo? Je to ovlivněno nižšími výkony CPU na obou stranách? (starej celeron 366 a RB532 na 266MHz)

zkoušel jsem dosměrovávat anténu na straně RB532 a ůdaj TX/RX se měnil pouze u údaje TX ten druhý -88 nee.

Má cenu ještě ten spoj nějak dolaïovat co se týče antén?

Ještě ohledně fixací rychlosí karet CM9 a CM10. Je tam pro A/G Basic rate a support rate. Se kterým nastavením teda mlet aby se to fixlo třeba na 9Mbps? To support rates a basic rates je nastaveno každé jinak?
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 19 years ago

Mám podobné řešení jako Repkins. Stím že to je P4 3GHz s SM9kama. Je tam nstreme dual. Je to na 13,5km a uprosřed jsou koruny stromů. Bandwidth test ukazuje dlouhodobý průměr 13Mbit FD. Na stole to jelo 35 Mbit FD :D Už kolem toho běhám několik dnů, ale zdá se že je to už pro mě strop.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

schneiderf píše:Mám podobné řešení jako Repkins. Stím že to je P4 3GHz s SM9kama. Je tam nstreme dual. Je to na 13,5km a uprosřed jsou koruny stromů. Bandwidth test ukazuje dlouhodobý průměr 13Mbit FD. Na stole to jelo 35 Mbit FD :D Už kolem toho běhám několik dnů, ale zdá se že je to už pro mě strop.

Asi ot bude strop, ale za to podekuj tem stromum....
0 x

schneiderf
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod schneiderf » 19 years ago

Je to možný signál se mi všude drží na -77 dBi. Myslím, že letošní zima bude hodně krutá..... :oops:
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

schneiderf píše:Je to možný signál se mi všude drží na -77 dBi. Myslím, že letošní zima bude hodně krutá..... :oops:

Hmmm, pockej si az napadne snih na ty stromy... :evil: :evil:
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 19 years ago

net.work píše:
schneiderf píše:Je to možný signál se mi všude drží na -77 dBi. Myslím, že letošní zima bude hodně krutá..... :oops:

Hmmm, pockej si az napadne snih na ty stromy... :evil: :evil:

No, pokud to bude mokrej snih, tak si fakt uzjes.
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

pred tydnem jsem dostal 10 mbit od provaidra takze cele jsem to schodil a na kazdou stranu mam p4 3ghz a jsem tezce v pohode :-))
Rada vsem: kaslete na hovadiny ja se stim opravdu nazlobil ,pak jsem sehnal p4 repasovany za 4000 .- a bylo po ptakach ,ted jsem spokojen a lituji ze jsem to neudelal driv :-))
0 x

niramor

Příspěvekod niramor » 18 years ago

Neni problem pri PC v uzavretych krabiciach s teplotou?
A ked sa pouzije nejaky otvoreny chladiaci okruch zas vznika otazka vlhkosti, kedy neni problem pocas 3 mesiacov pri 100% vhlkosti ze sa zacnu rozpadavat medene spoje.AKo to riesite?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 18 years ago

niramor píše:Neni problem pri PC v uzavretych krabiciach s teplotou?
A ked sa pouzije nejaky otvoreny chladiaci okruch zas vznika otazka vlhkosti, kedy neni problem pocas 3 mesiacov pri 100% vhlkosti ze sa zacnu rozpadavat medene spoje.AKo to riesite?

No, pri 100% vlhkosti je nejlepsi vypustit tu vodu z krabice :)
0 x

FAny1000
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FAny1000 » 18 years ago

ja nevim co resite porad s tema krabicema,
Ja kupuju kvalitni kovove od shrack maji je i v elcu stoji sice 2 tisice ale je super.

vlhko? ste asi vsichni mimo ten pocitac uvnitř krabice dela kolem 30 -40 stupnů ,kde chcete mit vlhko ? mam ventilator ktery funi spodem ven a dve 8mm diry pro nasavani a je to v klidu.
procesor sam o sobe topi a atx zdroj taky jako prase takze spis by jste meli mit problem s chlazenim nez s vlhkosti :-))
ted zrovinka jeden stavim ,vecer jsem hodim foto jak to vypada,ale verte mi kaslete na ty plastove nesmysly a na tomhle nesetrete!!!!
0 x