❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
stouracpetr

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod stouracpetr » 13 years ago

Na tu se porad jeste prasi[na pude].9 GHz provedeni -delsi limec -je vzhledove shodne s 5 GHz variantou-viz obr.Dnes se podarilo sestavit a sladit 2 ks 9 GHz provedeni.
Přílohy
Picture mn 114.jpg
Picture mn 114.jpg (166.14 KiB) Zobrazeno 1757 x
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Vy jste borec, hned jak budou verze na RBckach dojedu si :-)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Už se taky těším.. Mám tu serii na UBNT, zájemci mohou objednávat.. MP
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

Insider píše:Už se taky těším.. Mám tu serii na UBNT, zájemci mohou objednávat.. MP

Jeste by to chtelo nejaky srovnavaci test RB verze versus UBNT verze, pokud jsem ho nekde neprehlednul.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Ajfel píše:
Insider píše:Už se taky těším.. Mám tu serii na UBNT, zájemci mohou objednávat.. MP

Jeste by to chtelo nejaky srovnavaci test RB verze versus UBNT verze, pokud jsem ho nekde neprehlednul.

+1 ... MK u me vede, ale udani bych i pro UBNT nasel, kdyz by se jinak nedalo ... :lol:
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Jj taky by mě to zajímalo, hlavně pak ten "manpower" strávenej nad lazením Mikrotiku v 9GHz :lol: . Pokud ale zkušenosti budou dlouhodoběji srovnatelné při lepším koeficientu pro Mikrotik tak proč ne :) . Třebas na trhu nic moc podobného nebude zrovna když to budu potřebovat :cry: .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

David2006 píše:Jj taky by mě to zajímalo, hlavně pak ten "manpower" strávenej nad lazením Mikrotiku v 9GHz :lol: . Pokud ale zkušenosti budou dlouhodoběji srovnatelné při lepším koeficientu pro Mikrotik tak proč ne :) . Třebas na trhu nic moc podobného nebude zrovna když to budu potřebovat :cry: .

Mikrotik v 9GHz ma jednu výhodu - gigabit :)
0 x

David2006

Jo a ještě pár měsíců si ho bude užívat :roll: . Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

David2006 píše:Jo a ještě pár měsíců si ho bude užívat :roll: . Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .

vzhledem k tomu ze je to urceny pro zabezpecovacky nebudu jmenovat, ale kolegove za tim maji asi 60 lidi s tarify do 25mbit(prumer bych rek tak 8mbit) a stiha to pry v klidu. Pochopitelne asi zalezi na mnozstvi sosacu. Vzdalenost cca 600m, linkova rychlost preskakuje mezi 180 a 270mbit. Za cca 4 mesice provozu to pry 2x vytuhlo a bylo potreba odpojit od napajeni. Je v tom pry ale nejaky ne zcela finalni firmware.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

David2006 píše:Jo a ještě pár měsíců si ho bude užívat :roll: . Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .

Kolik mas klientu za linkama na ubnt srackach? Odpovis si sam.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

David2006 píše:... Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .
Pro 100 lidí už investuju FD spoje 100Mbit (10 nebo 17Ghz) a klidně i dva spoje za sebou, pokud není viditelnost na jeden hop. Na lokalitu o 200 lidech mám 10Ghz ale na jaro plánuju 11Ghz a na 350 už je nějakou dobu 11ghz a divím se že sem to tak dlouho nechával na 10ce.

Tohle tak pro 30-50 lidí víc tam cpat nebudu, prostě na konec řetězce, vykrývací body apod.

superweb: což o to, rychlost je dobrá ale ta spolehlivost u ubnt verze... Po třetím vytuhnutí v průběhu asi 1měsíce jsem tam dal paralalení 5ku, protože mě nebavilo neustále vyvolávat lidem na bodech že se staví kolega ohledně "nějakého nastavení" (v reálu přišel, vypl, zapl a odešel). No a po 4 tém zatuhnutí jsem to přepl na 5ku trvale. Momentální stav je funkční 5Ghz a paralelně s ní již nějaký měsíc nevyužívané a zřejmě pořád seknuté AirBQ :))
Ale vidíte že jsem pořád optimista, a věřím že se to jednou spraví. Proto se zde dožaduji mk verze, která na tom bude jistě se stabilitou lépe ;)
0 x

David2006

Leeonek píše:
David2006 píše:... Každopádně kolik lidí na to chcete věšet? 100-150-200-300? Co považujete za horní hranici nejen s ohledem na porty, ale spíš rozumný ping/rychlost a taky kolik to asi dá paketů... .
Pro 100 lidí už investuju FD spoje 100Mbit (10 nebo 17Ghz) a klidně i dva spoje za sebou, pokud není viditelnost na jeden hop. Na lokalitu o 200 lidech mám 10Ghz ale na jaro plánuju 11Ghz a na 350 už je nějakou dobu 11ghz a divím se že sem to tak dlouho nechával na 10ce.

Tohle tak pro 30-50 lidí víc tam cpat nebudu, prostě na konec řetězce, vykrývací body apod.

superweb: což o to, rychlost je dobrá ale ta spolehlivost u ubnt verze... Po třetím vytuhnutí v průběhu asi 1měsíce jsem tam dal paralalení 5ku, protože mě nebavilo neustále vyvolávat lidem na bodech že se staví kolega ohledně "nějakého nastavení" (v reálu přišel, vypl, zapl a odešel). No a po 4 tém zatuhnutí jsem to přepl na 5ku trvale. Momentální stav je funkční 5Ghz a paralelně s ní již nějaký měsíc nevyužívané a zřejmě pořád seknuté AirBQ :))
Ale vidíte že jsem pořád optimista, a věřím že se to jednou spraví. Proto se zde dožaduji mk verze, která na tom bude jistě se stabilitou lépe ;)

Safra, odkud jsi vzal ten zaquotovanej příspěvek od superweba? Sem něco prošvihl nebo je to už staršího data?

Jinak Leeonku - to ta Tvoje desítka neumí víc jak 100Mbs že už se kvůli 200+ lidem chystáš na 11ku, nebo z důvodu zarušení? Sem si říkal že ten 130-150Mbit co snad v reálu dají dnešní desítky bude do cca 550 lidí stačit.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

David2006 píše:Safra, odkud jsi vzal ten zaquotovanej příspěvek od superweba? Sem něco prošvihl nebo je to už staršího data?
Ty si rychlý jak průjem, nejdřív sem chtěl udělat citaci, pak sem si to rozmyslel ;)

David2006 píše:Jinak Leeonku - to ta Tvoje desítka neumí víc jak 100Mbs že už se kvůli 200+ lidem chystáš na 11ku, nebo z důvodu zarušení? Sem si říkal že ten 130-150Mbit co snad v reálu dají dnešní desítky bude do cca 550 lidí stačit.
Spíš s ohledem na rušení, už sem to tu kdysi dřív psal, 2 konkurenční swmka mě tam dělali binec a nebavilo mě přelaďovat na zimu a na léto jiné kanály :)

S devítkou opravdu počítám pouze k tomu, k čemu byla i určená, a to je na krátké přeskoky někde, kam sem se dostal s "normálním spojem". Tam je to podle mě luxusní, pro několik desítek klientů
0 x

David2006

Což o to pro několik desítek klientů pokud to už nebude tuhnout jak jsi psal to luxusní bude. Druhá věc je za jak dlouho to zaplatí (ale jo těch 50 to nějak horkotěžko po pár stovkách co měsíčně platěj dá).
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Sekání souviselo s řáděním Skynetu, tak si to překontrolujte.. Nový FW je k dispozici na dotaz.
0 x