❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ACTA, HADOPI, SOPA, PIPA

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: ACTA, HADOPI, SOPA, PIPA

Příspěvekod miract » 13 years ago

hapi píše:No tak se podívej třeba na valve, to chytře využilo situaci a jak z toho profituje. Všechno online a maximálně zabezpečený. Člověk si pomalu ani nezahraje hru když jí autoři distribujou přes valve. Hry jsou znatelně levnější a valve si vydělá o to víc protože jsem si aspoň od nich něco koupil a neukrad. Já nemůžu za to že nahrávací společnosti nehodlaji změnit své zvyklosti a nedostávaji tolik prachů za defakto nic nedělání. Všechno je to o cenách, oni furt drží ceny ale lidi na to čím dál tim ví nemaji takže z mího pohledu ať chcípnou.

Koukni se na to video, je velmi zajímavé a plně s tim souhlasim. http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... t-internet

Zkus se nekdy v sobotu-nedeli projit odpoledne do lesa. Kolik si myslis, ze tam potkas lidi. Temer NIKOHO! Lidi jsou lini, hltaji to co jim v TV a na internetu dvaji. Proto take krachuji horske chaty... Kazdej sedi doma vylepenej u TV nebo PC.

Ja jsem pro zavest platbu za internetu od aktivity uzivatele. Napriklad 10,- Kč /hodinu. Kdyz se tak platilo telecomu, tak si kazdy na netu udelal to co potreboval a nevymejslel picoviny. To by si potom kazdej rozmyslel, zda si ten film stahne(ukradne), nebo si ho koupi a nebo jeste lepe se misto toho vseho pujde projit, pobehnout nebo projet na kole...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

miract píše:
hapi píše:Ja jsem pro zavest platbu za internetu od aktivity uzivatele. Napriklad 10,- Kč /hodinu. Kdyz se tak platilo telecomu, tak si kazdy na netu udelal to co potreboval a nevymejslel picoviny. To by si potom kazdej rozmyslel, zda si ten film stahne(ukradne), nebo si ho koupi a nebo jeste lepe se misto toho vseho pujde projit, pobehnout nebo projet na kole...

Tu dobu si pamatuji. Internet jsem doma neměl tak vždycky na veřejný internet ve městě, tam postahovat stránky které mě zajímaly do formátu html a doma offline prohlídnout :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ty seš mi nějakej chytrej :-D Celej život jsme bydlely na samotě než jsme se odstěhovaly a to bylo před 7 lety kdy netu vládnul dialup u vyvolených lidí. Nedá se říct že by jsme šly do lesa nebo někdo jinej že by šel do lesa jenom tak na procházku. Do lesa se chodí na houby, na dřevo, střílet, ne na procházky. No vlastně v létě s mladou se chodí do lesa ale to neni na houby :-D ale co jsem to chtěl, nepamatuju se že by lidi jenom tak šly do lesa.

Za druhý... proč myslíš že horské chaty zejí prázdnotou? že by vysoký ceny ubytování? nebo prostě fakt že lidi nemaji prachy na to aby vyhodily 2 litry za víkend + béňo, pneu, olej, nějaký opravy auta + nějaký výdaje kolem toho když se tam dorazí, pokud to máš dál tak dálniční známku, nervy v kýbly protože na silnici je to samí hovado ... já nevim ale já prachy nemám abych za víkend vyhodil voknem 3+ litry český měny kvůli tomu abych se prošel v lese. Pro mnoho lidí to je 1/4 platu. Že by tohle byl ten důvod?

Já nevim jaký máte prachy vy ale tady teda lidi prachy moc nemaji. Tady když si v práci vyděláš 10k čistýho tak seš rád.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

No vzpominani na dobu kdy jsme měli internet večer a max 64 Kbps to už raději ani ne. To byl vlastně ten důvod proč jsme začali dělat sítě aby jsme nemuseli čekat do vecera a mohli se podivat na emaily třeba během odpoledne když už beru jen pracovní záležitosti
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:ty seš mi nějakej chytrej :-D Celej život jsme bydlely na samotě než jsme se odstěhovaly a to bylo před 7 lety kdy netu vládnul dialup u vyvolených lidí. Nedá se říct že by jsme šly do lesa nebo někdo jinej že by šel do lesa jenom tak na procházku. Do lesa se chodí na houby, na dřevo, střílet, ne na procházky. No vlastně v létě s mladou se chodí do lesa ale to neni na houby :-D ale co jsem to chtěl, nepamatuju se že by lidi jenom tak šly do lesa.

Za druhý... proč myslíš že horské chaty zejí prázdnotou? že by vysoký ceny ubytování? nebo prostě fakt že lidi nemaji prachy na to aby vyhodily 2 litry za víkend + béňo, pneu, olej, nějaký opravy auta + nějaký výdaje kolem toho když se tam dorazí, pokud to máš dál tak dálniční známku, nervy v kýbly protože na silnici je to samí hovado ... já nevim ale já prachy nemám abych za víkend vyhodil voknem 3+ litry český měny kvůli tomu abych se prošel v lese. Pro mnoho lidí to je 1/4 platu. Že by tohle byl ten důvod?

Já nevim jaký máte prachy vy ale tady teda lidi prachy moc nemaji. Tady když si v práci vyděláš 10k čistýho tak seš rád.

Je jasny, ze lidi co cely tyden behaji po poly, statku... jsou o vikendu radi, ze si odpocinou. Ale tech v dnesni dobe minimum. Bud je to nejaky kancl, nebo stoji u stroje a hlida, zda to dela spravne nebo bere socku a podporu, huli jak prokopnuty kamna a leje do sebe chlast.

Za to ze je na horach tak draho muzou turisti ze zahranici, co sem jezdili zacatkem 90tych let a tim nenazrani podnikatele co dnes krachuji. Dnes uz cizincu na horach moc nepotkas(kdyz nepocitam polaky na snezce). Pokud by byl zajem nasich lidi, tak by to nemuselo byt tak drahe a vyrovnalo se to kvantitou.

Je jasny, ze pokud nekdo mesicne prohuli 2tis. a prochlasta 3, tak mu tech 5tis. mesicne, tak proste na tyhle zajmy nema. Nejvic me serou lidi, ze kterych se musi pacit penize za net tak, ze si pro ne musis jaket osobne a dava ti je clovek co odpaluje jedno cigo od druheho a chlasta v jenom kuse. A to vse za nase penize danovych poplatniku. Kdyz se podivam na jeho grafy vytizeni site, tak na netu sedi 16hodin denne a nema na to, aby si odlozil 10,-(4 ciga, pul piva) na net!
0 x

hapi

no vidíš to, a mě dneska známá říká jak se pěkně cikánům platí školka, obědy, první rok na účňáku 10k, druhej rok 20k, třetí rok 30k. Tohle platíme my a to mě sere víc protože se toho víc platí. Když slyšim známou ze sociálky jaký maji cikání úlevy nebo jak se jim všechno platcí... kuva drát voe... koncentrák
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 13 years ago

hapi 1+
Na tom se shodneme, pokažený sociální systém...

Tak krást filmy a hudbu by se nemělo, to je jasné.

Ale cestu bych neviděl v zakázání sdílení, jen bych zakázal sdílení a stahování nelegálního obsahu.
Idea by nejspíš byla, udělat nějaký server se všemi filmy, mít tam účet, kupovat film těsně před shlédnutím.
Jestli se to bude sledovat online, nebo tahat na disk přes p2p, to už je snad jedno.

Ovšem když taková možnost nebude a lidi budou muset zvednout prdel a jít do obchodu pro film...
Nevadilo by mi platit za filmy, ale nelegální je prostě rychlejší, jednodušší, pohodlnější...
0 x

hapi

tak ono tady jde i o víc věcí než tohle, vem si že tady freebone provozuje ispforum.cz. No a já sem dám jenom link na stránku kde bude "nelegální" věc a oni zablokujou freebonu domenu a bude za to moct on. Tohle je cesta k tomu jako omezit nelegální počínání? Já třeba ani nevim že na tý stránce bylo něco v rozporu s autorskými právy. Jo tohle tak trochu řeší francouská hadopy ale výsledek je ten že když děláš problem, tak ti zakážou používat net a maji se o to defakto starat ISPíci aby někoho takovýho nezapojily. Jako to je v dnešnim světě blbost někomu zakázat net. To je jako kdyby jsi někomu zakázal jezdit na kole nebo se dívat na televizi. Maji prostě dávat takovym lidem klasicky pokuty, správní řízení, soud atd.. prostě klasická legální cesta a ne říct, hele ty jsi podle nás zlobil, ustřihnem tě.

Na druhou stranu SOPA nebo PIPA sice blokne DNS ale zase kdyby se to stalo, vznikla by iniciativa k vybudování vlastních DNS serverů nezávislích na hlavních kořenových DNS serverů pod vládou američanů a net by se stal možná i svobodnější díky nezávislosti na nějaký pomatený zemi která chce vládnout planetě.

Defakto na netu zuří 1. virtuální válka, půlka planety je v klasický válce, jako když se člověk podívá na zprávy, tak nevěří vlastním očím co se to všude děje. Tohle prostě musí skončit blbě a víte jak většinou končí americký krize že?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Je vidět jak fileservery postupně stahují prdel. Brzo se to projeví i u nás
http://www.zive.cz/clanky/internet-po-m ... fault.aspx
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Velice pěknej díl Hydeparku s Josefem Šlerkou z Univerzity Karlovi na tohle téma.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 058080124/
0 x

LT.CLOUD

Příspěvekod LT.CLOUD » 13 years ago

Stahovani filmu z netu ma i druhou stranu mince někdo nechce cz dabing, některé filmy se nedostanou do ČR, proč čekat rok/dva na uvedeni do kina/tv/dvd. Za sledování tv se taky neplati, krom ročního poplatku.
Placené sledování filmu na internetu to je zase registrace, hesla, č. účtu, bla bla to odradí.
Když se domluví producenti filmu a udělaji zdarma sledování/stahování tak ta reklama něco vydělá a nikdo nebude muset krást :D Ted se bude spousta lidí smát to nejde, to je nemožné, vemte si jako příklad Avast!
OSA to je banda, máte podnik a platíte za počet míst zda je plno nebo prázdno nikoho nezajímá.
Největší lákadla připojení pro klijoše film/hudba a hraní her.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Samo ze za sledovyni TV platis, a porad. Platis svym casem, kterej se hledis na reklamy a jsi nimi ovlivnovan.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:no vidíš to, a mě dneska známá říká jak se pěkně cikánům platí školka, obědy, první rok na účňáku 10k, druhej rok 20k, třetí rok 30k. Tohle platíme my a to mě sere víc protože se toho víc platí. Když slyšim známou ze sociálky jaký maji cikání úlevy nebo jak se jim všechno platcí... kuva drát voe... koncentrák

Oni jsou i bili cikani!!!
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

jsem rozhodně pro aby byly filmy a hudba na netu, ovšem placené, film bych bral cca za 200 Kč v HD a hubu 50-100 Kč za album. a když chce někdo zpoplatnit internet, tak to potom přestane být internet a bude to firemní síť a to je blbost. USA asi těžko zakáže někomu něco v Evopě nebo v Rusku.

za chvíli tu bude něco jako svobodný internet --> svobodná evropa
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Děkuju Standovi za podnětné vlákno. Má to dvě roviny. Rovinu distribuce audiovizuálních děl a rovinu osobních svobod.

V případě distribuce jde o boj skupin, které ovládali většinu distribučního řetězce, a jsou díky nástupu digitálního pirátství a online distribuce, která vypouští prostřední články řetězce, zcela zbyteční nejen uprostřed, ale často i na samotném začátku řetězce. Produkční společnost nebo hudebník může svěřit svá díla rovnou iTunes. Za iTunes si případně dosaďte libovolně jinou službu. Tenhle boj už prohráli, a nezbylo jim, než se adaptovat na čistě produkční činnost, provozovat řetězce kin nebo zabalit krám. Myslím, že psát už v minulém čase není nadsázka, a tato kapitola se zdárně uzavírá.

Rovina osobních svobod je mnohem závažnější. Zde už totiž nejde jenom o to, že digitální věk někomu vstoupil do byznys plánů. Digitální věk zásadně nahlodává samotné mocenské systémy. Přispívá k jejich destabilizaci, a pokud jsou vratké, rovnou je torpéduje. Viz nepokoje v Londýně a arabské jaro. A tím se dostáváme k věčnému boji mezi elitami a masami, mezi dobrem a zlem, mezi smyslem života. A to je nejvyšší čas již dělat něco důležitého, třeba vyrazit na oběd :-)
0 x