❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanobridge 25db versus nanobridge + jirous extreme

Problematika Ubiquiti hardware.
Kaja

Re: Nanobridge 25db versus nanobridge + jirous extreme

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Ja se obavam, ze vseobecne opravneni mluvi jasne.
" i) stanice nesmí být elektricky ani mechanicky měněna"
A vymena paraboly za zcela jinou (umisteni ozarovace jako soucasti stanice do zcela jine paraboly) je podle mne zcela jasne mechanicke meneni, ktere zasadne meni VF vlastnosti celku.

K.

Dade_Marfi píše:tak to si nemyslim, obal zarizeni ani jeho VF vlastnosti to nemeni .. a jestli dam do paraboly do ohniska sektorovku nebo nanose ... nebo udelam tohle .. to me prijde na stejno ? :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

souhlasim ale v případě že to vymyslel dade tak je to v pořádku :-D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

:-D stejna blbost, jako ze kdyz mam bulleta a pripojim ho na 40cm parabolu nebo 60cm parabolu ... zamenou teda take "menim" vlastnosti ... ale takhle to urcite neni mysleno ve VO ... spis jde o meneni fyzicky radia ... to by pak vlastne musel byt vzdy prodavan jen komplet anetna+radio ... uzivatel by si pak nemohl provest zadnou zmenu ani dat jinou antenu prece ... to tak urcite neni :) to by vsechno vcetne RB+karta+parabola ... bylo spatne :)
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

S timhle bych zas nesohlasil ja.
Bullet jer zarizeni , ktere ma definovane parametry na vystupnim konektoru a takto je i certifikovano (zarizeni s vf konektorem pripojitelne k antene).

Demontaz zarice nanobridge a jeho uziti do jine anteny je podle mne neco jineho. Nanobridge je prodavan (a znackou CE oznacen) jako nedelitelny celek.
To uz by jste ho mohl rovnou rozloupnout a upravit tvat subreflektoru ci vyzarovacich trnu.

Nic to nemeni na tom, ze tato Vase uprava se mi libi a je zrejme, ze zlepsuje vyzarovaci charakteristiky.
K.

Dade_Marfi píše::-D stejna blbost, jako ze kdyz mam bulleta a pripojim ho na 40cm parabolu nebo 60cm parabolu ... zamenou teda take "menim" vlastnosti ... ale takhle to urcite neni mysleno ve VO ... spis jde o meneni fyzicky radia ... to by pak vlastne musel byt vzdy prodavan jen komplet anetna+radio ... uzivatel by si pak nemohl provest zadnou zmenu ani dat jinou antenu prece ... to tak urcite neni :) to by vsechno vcetne RB+karta+parabola ... bylo spatne :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

.. kdyz dam nanostation do ohniska paraboly (jen uvaha, protoze do ohniska dat nelze, kdyz nema jeden jasny bod vyzarovani), tak jsem vlastne udelal to same ... nano se take prodava samo jako hotovy kus ... takze ja v tomto opravdu nespatruju problem ;) ...
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

když šel NS připáskovat do ohniska offsetu, určitě by šel dát i do středu paraboly :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak ze to fyzicky jde nikdo tady nepochybuje ... tu jde jen o vznesenou otazku k legislativnimu vykladu upravy nanobridge do paraboly Jirous ... a k tomu ja rikam, ze by to melo byt prave stejne jako s tim nanostationem v parabole, ze nejde o zakazanou upravu zarizeni dle VO ..
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Dle mě jde u obojího (NS i NB) o nelegální počínání. Jen u toho NB je to fakt už do očí bijící dokonce i pod tím jakože radomem bijící:)). Sem myslel že Dade jsi trošku rozumnější nežli že bys pasoval zářič z NB který ani nemá udaný zisk na nějakou neschválenou parabolu. Hezké technické řešení kdy kvůli vyloženě pár dB které nikoho nespasí si ten spoj pěkně prodražíš(chápu že cenu neřešíš, proč tam tedy rovnou nedáš Raketu...). Možná ještě tak nad 8km by to mělo aspoň nějaký smysl. No nic snad můj postoj k nelegálnosti k takovému nápadu podpoří víc lidí... a projekt se prosadí i přesto jak už bývá zvykem, pač nápad to pro někoho je zajímavý :D .
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

David2006 píše:Dle mě jde u obojího (NS i NB) o nelegální počínání. Jen u toho NB je to fakt už do očí bijící dokonce i pod tím jakože radomem bijící:)). Sem myslel že Dade jsi trošku rozumnější nežli že bys pasoval zářič z NB který ani nemá udaný zisk na nějakou neschválenou parabolu. Hezké technické řešení kdy kvůli vyloženě pár dB které nikoho nespasí si ten spoj pěkně prodražíš(chápu že cenu neřešíš, proč tam tedy rovnou nedáš Raketu...). Možná ještě tak nad 8km by to mělo aspoň nějaký smysl. No nic snad můj postoj k nelegálnosti k takovému nápadu podpoří víc lidí... a projekt se prosadí i přesto jak už bývá zvykem, pač nápad to pro někoho je zajímavý :D .

to asi tezko podpori... nerikam ze je to koser reseni (aspon do doby nez to nekdo zmeri), ale rozhodne lepsi nez ten puvodni talir.. a jak to tak vypada z prvniho obrazku tak to z boku bere o 10dBi mene, coz bych rek je hoodne luxusni.. o cene asi nema smysl diskutovat...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

David2006 píše:Dle mě jde u obojího (NS i NB) o nelegální počínání. Jen u toho NB je to fakt už do očí bijící dokonce i pod tím jakože radomem bijící:)). Sem myslel že Dade jsi trošku rozumnější nežli že bys pasoval zářič z NB který ani nemá udaný zisk na nějakou neschválenou parabolu. Hezké technické řešení kdy kvůli vyloženě pár dB které nikoho nespasí si ten spoj pěkně prodražíš(chápu že cenu neřešíš, proč tam tedy rovnou nedáš Raketu...). Možná ještě tak nad 8km by to mělo aspoň nějaký smysl. No nic snad můj postoj k nelegálnosti k takovému nápadu podpoří víc lidí... a projekt se prosadí i přesto jak už bývá zvykem, pač nápad to pro někoho je zajímavý :D .

A co rikate vsichni na limce od pana sourace? A ty limce z ameriky? :) To je v "pohode"? Priznejte se, kdo to pouziva ;)
0 x

David2006

Límce nevím, defacto taky by se na nich něco mohlo najít, leda se optat na názor ČTUčka. Ale to co napadlo Dadeho je loženka jak z příručky :D .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

je loženka jak z příručky

tomu nejak nerozumim ??
0 x

David2006

Tak ještě víc polopatě - nesmí se to, už pochopil?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nesmi ? jak to, ze se to nesmi ? nahradil jsem parabolu kus za kus se stejnym f/D ... umistil do stejneho ohniska ... zarizeni jsem fyzicky nerozebral, jen jsem ho vlozil do ohniska ... tak kde je sakra ten legislativni problem ?? ... na zarizeni se vlastne nic nezmenilo ...
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

l) stanice nesmí být elektricky ani mechanicky měněna.

takhle to myslel :)
0 x