❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Menší ISP jako živnost

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
hapi

Re: Menší ISP jako živnost

Příspěvekod hapi » 13 years ago

Odbouchám si hodinovku a jdou lidově řečeno ho háje. Pokud seš ISPík ve městě (10000 město +-) a máš do 50-100 lidí, musíš pracovat jinde aby jsi se vůbec uživil a řvou na tebe jak v zaměstnání tak zákazníci když se něco sesype.

Všude kde neni starnet se dá lehce jako ISPík uživit, tedy daleko snadněji. Přece jenom tady musíme dávat cenu pod 300,- za 30Mbit jinak zákazníci netečou. Jinde co jsem viděl tak neni problem aby si ISPíci řekly 500,- za 4Mbit... tady se dá lehce uživit a co jsem tak viděl tak jsou to taky takový bastlíři typu GW složená z 5 kousku RB750G :-D :-(

Pak jistě záleží na zaplnění oblasti. Tady máš na 3 barácích ze 4 antenu takže penetrace zákazníků je fakt masivní. Jo a pokud jsem v oblasti hodně známej, jako že znáš lidi na vesnicích a vyrůstal jsi tam a znaji tě dobře, tak se dá brutálně navýšit počet klientů velmi rychle protože to jsou známí a půjdou k tobě. Tohle funguje velmi dobře. Několikrát vyzkoušeno :-)

Optický sítě na sídlištích a podobě se neni třeba bát. Ona optika... to se to kecá co jak je to super ale když tam provozovatel půstí houby, neteče tam nic nebo když má uplink do optiky na NB že :-) nebo dokonce když jí každej měsíc upadne nějakej převěs :-D

Já osobně bych do toho dneska už nešel a našel bych si flek někde v nějaký firmě jako IT technik a měl klid. Jo sice tam zakrníš protože tam defakto nic neděláš ale prachy máš, volnej čas taky, nervy máš v pořádku, pracuješ v kolektivu, dostaneš se mezi lidi atd...
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

hapi píše:Já osobně bych do toho dneska už nešel a našel bych si flek někde v nějaký firmě jako IT technik a měl klid. Jo sice tam zakrníš protože tam defakto nic neděláš ale prachy máš, volnej čas taky, nervy máš v pořádku, pracuješ v kolektivu, dostaneš se mezi lidi atd...

To prave naopak, ne? V kolektivu a mezi lidmi si ted :wink:
0 x

hapi

realnym kolektivu kde můžeš dostat přes držku :-)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Pracovni kolektiv byl to, co me jeste do nedavne doby drzelo 8,5hodiny jako zamestnance a az po ni jsem delal na siti. Kdyz se na to divam zpetne, jak lituji, ze jsem s tou praci nesekl driv a nevenoval se na 100% siti. ale do toho musi dospet kazdy sam.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

to jo , ale kdy to bylo ? cca 1/2/3r ?
tedka bych do toho uz nesel.
Uz kdyz jsem se rozmyslel o zmene zamestanec->zivnost) , otec, jakozto podnikatel v doprave mne od toho odrazoval, zazil si taky sve

jinak hlavni rozdil? zamestnanec = zodpovednost "zadna", 18h a padla , zbohem, az zitra , lehka moznost zmeny zamestnavatele
ISP = zodpovednost maximalni, kdyz na to clovek doslova nesere, skoncit se siti ? ... nerealne , je to bremeno na hoodne dlouhy cas , nezle se z toho ze dne na den vyvliknout
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Skončit se sítí jde celkem snadno. Prodáš to, předáš přístupový hesla, shrábneš prachy a za měsíc už máš čistou hlavu. A nebo holt zkrachuješ a necháš se zapsat na pracáku. Už jsem v Brně zažil pár firem, který to zapíchly.. Ale to byli většinou bastlíři, kteří stavěli síť na Ovislinku a páteře měli na 2,4GHz v Géčku, protože tam tomu píšou rychlost 54Mbit/s.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Koukám, že jsme na tom všichni dost podobně a tak mě zajímá jedna věc...troufnete si odjet někam na dovolenou? Lépe řečeno odletět? Nemáte strach, že se jak na sviňu něco zásadního posere a vy to nebudete schopni v rozumné době vyřešit?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

heh, vzpominam si, ze pred nejakym rokem, jsem odjel jen tady po republice na tyden na chatu,
a jakmile jsem dorazil na misto urceni, kolegove volaj HELP HELP, spadla pater (privod inetu), ... vypli proud a nenabehla flaska s ROSem, ..... stravil jsem s nimi pres 8h na telefonu, stepbystep , nakonec jsme to dali dohromady , tehdy mi to jeste hradil phone VF , celkove jsem byl na telefonu pres 80h/mesic , ted bych radeji sednul do auta a jel to vyresit sam.
Nastesti si celou site pamatuju . A pry ma huleni vliv na pamet (na ztratovost) :D
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

DarkLogic píše:Koukám, že jsme na tom všichni dost podobně a tak mě zajímá jedna věc...troufnete si odjet někam na dovolenou? Lépe řečeno odletět? Nemáte strach, že se jak na sviňu něco zásadního posere a vy to nebudete schopni v rozumné době vyřešit?

Klidne odjedu,ale po cechach a na ten tejden si sezenu kvalifikovanyho kamarada co mi potom po telefonu udela co mu reknu. 8)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Tak ja byl uz i za morem :D samozrejme se taky neco malo posralo, ale mit domluveny kvalifikovany zastup je zaklad imho...
Kazdopadne v tomhle ohledu je to hrozny opruz.. Chtel bych jet se skolou na Erasmus, ale proste nemuzu no....
Ale tak ma to zase jine vyhody ;)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Ja jsem na tyden odjel. Jediny cca 10 minutovy vypadek byl hned ten den vecer na hlavni pateri - rozpadl se 10 km spoj pri prutrzi mracen. Pak byl cely tyden klidek, valel jsem se u more. Druhy den po navratu klekla jedna strana desitky co mi privadi konekt od poskytovatele. Bohuzel v me rezii a bez zalohy. Tak jsem lital a snad se z toho trochu poucil.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Repkins píše:Skončit se sítí jde celkem snadno. Prodáš to, předáš přístupový hesla, shrábneš prachy a za měsíc už máš čistou hlavu. A nebo holt zkrachuješ a necháš se zapsat na pracáku. Už jsem v Brně zažil pár firem, který to zapíchly.. Ale to byli většinou bastlíři, kteří stavěli síť na Ovislinku a páteře měli na 2,4GHz v Géčku, protože tam tomu píšou rychlost 54Mbit/s.

nebo to prodali. v nasem pripade to nebyly Ovislinky, měli to na MK:) jednu takovou mensi jsme koupili cca 3 roky zpet. Bohuzel se o to starali tak spatne, ze do doby nez jsme to zvladli prebrat a stabilizovat, se podarilo udrzet pouze mizive procento lidi. aspon jsme se poucili :)
0 x

Vodny

Příspěvekod Vodny » 13 years ago

tom-tom píše:
Vodny píše:Ale spíš mě to jen tak zajímalo a začít s tím nechci nemám téměř žádné zkušenosti a je mě jasný že nemůžu dát po PB pár AP koupit net od UPC 100mbps a tradáá tak to už dneska určitě nejde. Spíš mě jen zajímalo jak se tyhle provideři maj celkově.

celkově je to lepší, než se nechat zaměstnat za podprůměrný plat a nechat se sebou vyjebávat. Ale rozhodně to není zlatý důl, aspoň si nepřipadám jako Bill Gates. Ještě jsem uvažoval o politice, ale k tomu nemám předpoklady, mám totiž handicap - svědomí a slabý žaludek :)

OMG :D :D :D to si v h..jz..u s takto těžkým postižením nemáš šanci
0 x

hapi

saaakra, to máte teda brutálně nespolehlivý sítě. Když odjedu na měsíc tak se nic neděje. Maximálně při bouřkách (šoky v elektrice) vytuhávaji RBčka ale v drtivý většině zareagujou ti u kterých jsou APčka a restartnou to.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 13 years ago

mna na dovolenke obhanaju akurat danovaci.. ako keby vedeli, ze zdrham do cudziny :D
0 x