❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Asi jsem nepoučitelný, ale taky bych si zdovolením vzal, pokud to bude možné
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Horsi jak ten kram z i4 to snad nebude... ;-)
0 x

Leeonek

Teď jsem neměl na mysli krám z i4 :D
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Tak jak to vypada, mate to vubec nekdo nasazene, alespon na platforme UBNT?
A kolik vam to prenese?
Potreboval bych tu poresit spoje na 350m, 750m, 2800m a 3500m :-) :-)
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 13 years ago

Ja to mam na 400M a 100Mbit to chodi normalne. Mame v siti teda jen jeden spoj.
0 x

Leeonek

pokud to chceš na 1km, tak bez překročení normy s tím moc nepočítej, povídala jedna paní :)
0 x

Ladik

Vychazim z te tabulky co tam ma Insider na webu, takze do treba 50Mbit bych mel jet v norme s tou jeno 19dBi antenou.
0 x

Leeonek

Jo, to jo, ale plnou rychlost už to nedá.

jinak když už bych sem napsal něco ve stylu "máme možnost nějakých dalších jednotek, má někdo zájem?" a bylo by u toho pár kladných odpovědí, alespoň ze slušnosti bych odpověděl. Obzvlášť když bych mezitím vesele přispíval do jiných témat.
Od seriózní společnosti bych čekal jakékoli vyjádření, takto to bohužel vypadá jako další plácání do větru, něco nakousnu a dál nepíšu. Přitom by stačila prostá odpověď "bohužel je již rozebráno", případně "zájemci informováni přes sz" a nebo napsat email když už od Vás člověk něco bral a víte o koho jde.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Bohuzel podobna zkusenost. Na verejnou nabidku jsem odpovedel jako prvni, napsal jsem i SZ, ale zadna odpoved.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

Leeonek píše:Jo, to jo, ale plnou rychlost už to nedá.

jinak když už bych sem napsal něco ve stylu "máme možnost nějakých dalších jednotek, má někdo zájem?" a bylo by u toho pár kladných odpovědí, alespoň ze slušnosti bych odpověděl. Obzvlášť když bych mezitím vesele přispíval do jiných témat.
Od seriózní společnosti bych čekal jakékoli vyjádření, takto to bohužel vypadá jako další plácání do větru, něco nakousnu a dál nepíšu. Přitom by stačila prostá odpověď "bohužel je již rozebráno", případně "zájemci informováni přes sz" a nebo napsat email když už od Vás člověk něco bral a víte o koho jde.

Je to složitější, v naprosté většině případů to vypadá tak, že jenom co dopíšu, volají zákazníci a objednávají. Na mikrotiku, už to máme pohromadě, čekáme ještě na nějaké držáky do krabic, ozvu se hned jak to bude připravené. Počítám i s MirouCT. Že nereaguju.. Je toho teď hodně, [url]řeším nějaké šmejdoviny ze strany ČTÚ[/url] viewtopic.php?f=41&p=84615#p84615, takže pokud vyloženě necitím potřebu tak nereaguju.. Jakmile to bude aktuální ozu se.. Jinak pro UBNT máme připravené a testujeme parabolky, které to protáhnou tak do 5 km..
Fotky postnu pozdeji
https://lh4.googleusercontent.com/-5fsL ... .29.02.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-ZaFg ... .28.49.jpg
0 x

Ladik

Fuj myslel jsem ze uz mas neco v ose na tve paraboly co davas do 10tky :-(
Takto nejvic "profi" vypada pouze tam verze v LOCO krabici, ale zase ten dosah je na dve veci.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Ty fotky mohli být i menší, ale i tak se mi zdá že jako zářič je škatule z NSM5 a nikoliv NSM5Loco (druhá fotka). Pokud to řeknu narovinu tak mě zajímají (pokud už tedy zajímaj :wink: ) zatím dvě věci.

U základní verze:
1. Max výkon nastavitelný uživatelsky?
2. Distance je uživatelsky nastavitelná?

To že je ta parabola na těch fotkách nějak divně má jistě svůj neskonale technický nikoliv tak estetický dopad - jest tak?
0 x

Leeonek

David2006 píše:....ale i tak se mi zdá že jako zářič je škatule z NSM5 a nikoliv NSM5Loco (druhá fotka).

Ale prdlačky švagrová, možná sis zapomněl nasadit svoje oblíbené brýle. Je to normální loco, to poznám i já co sem měl v ruce zatím jen jedno :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Asi mi tedy z toho úhlu a malé fotce přišlo moc protažené, ale vidím tam když to zkoumám úchyt uprostřed a to mají Loca. Máš tedy pravdu Cecílie :) .
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

miract píše:Bohuzel podobna zkusenost. Na verejnou nabidku jsem odpovedel jako prvni, napsal jsem i SZ, ale zadna odpoved.

Taky se mi po nekolika zadostech nedostalo odpovedi.
0 x