Jak vám dnes jedou Siklu? Tady od rána sněží (teplota kolem +1C) a mokrý sníh ulpívá na jednotkách.
Ve městě máme 3 siklu spoje z toho dva přestaly dnes jet. Vzdálenost zhruba 1,2km. Stačí 0,5cm mokrého sněhu na jednotce a už se to nespojí.
Máte někdo zkušenost s tímto sprejem?
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2010011801
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Siklu na 1,3 km
pokud si dobře vzpomínám, tak je třeba každej rok ten sprej použít znova.
To je docela nemilý že te spoje nejedou. případně můžeš zkusit kšilt ala ronja
To je docela nemilý že te spoje nejedou. případně můžeš zkusit kšilt ala ronja

0 x
jo ale jak říkám, vydržeji cca rok. Pak nefungujou a musí se to přestříkat a honzam je má dlouho.
0 x
honzam píše:Jak vám dnes jedou Siklu? Tady od rána sněží (teplota kolem +1C) a mokrý sníh ulpívá na jednotkách.
Ve městě máme 3 siklu spoje z toho dva přestaly dnes jet. Vzdálenost zhruba 1,2km. Stačí 0,5cm mokrého sněhu na jednotce a už se to nespojí.
Máte někdo zkušenost s tímto sprejem?
http://internet.vprdeli.com/view.php?ci ... 2010011801
Spíš se zeptej: jak Vám dneska jednou 70-80ghz spoje? Sníh na jakékoli parabole je problém, nemluvě o takto vysoké frekvenci. Na 1,2km bych si siklu bez zálohy teda nasadit asi netroufl, obzvlášť pokud je to nějaký důležitý spoj pro víc kliošů. Já mám nasazené siklu na přibližně 600m, záloha sice přes půlku sítě, ale je tam.
Ten přípravek je sice fajn, ale při silném a lepivém sněhu Ti nepomůže. Jediné v čem je to lepší, že to pak rychlejc sleze než z paraboly bez nástřiku.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 05 Jan 2012 13:51, celkem upraveno 1 x.
0 x
hapi píše:jo ale jak říkám, vydržeji cca rok. Pak nefungujou a musí se to přestříkat a honzam je má dlouho.
V únoru nebo březnu to bude rok
0 x
SAF 24 GHz 1.2 Km
Dnes máme problémy s 24 GHz spojem na 1.2 Km. Od rána šel signál dolů a o půl desáté konec.
Dnes máme problémy s 24 GHz spojem na 1.2 Km. Od rána šel signál dolů a o půl desáté konec.
0 x
A odmrazovali jste to nebo to ráno roztálo samo? Ten sprej se může hodit, ale je vcelku mastnej - nedělají třebas Němci nebo Belgičani něco za míň? Jestli půjdu do vyších pásem tak asi budu googlit
. Jinak ten signál na cca -65dB teda asi nic moc,ne? Nevím jaká je v 24GHz zvyklost ale čekal jsem tak o 10dB lepší.

0 x
hmm, to je docela hustý teda že i 24GHz to sundalo, to je nějaký divný ne? Nehnul vá mvíétr s antenou? Přece neni možný aby to lehnulo o 40dB.
Jo a profy pojítka ve větších frekvencích nebo instalovaná ve větších polohách maji vyhřívání radomu.
Jo a profy pojítka ve větších frekvencích nebo instalovaná ve větších polohách maji vyhřívání radomu.
0 x
To vyhřívání je zajímavý nápad, dokázal by někdo vymyslet/najít nějaký řešení pro SIKLU?
0 x
ronja měla před čočkou v kruhu odpory do kterých se pouštělo 12V. Slušně to hřálo. Něco podobnýho by šlo dobastlit.
0 x
To vyhřívání na siklu by se docela hodilo. Nejhorší bylo že sněžilo vodorovně. Za dopoledne jsme 3x seškrabovali sníh
- Přílohy
-
- siklu.jpg (89.06 KiB) Zobrazeno 3529 x
0 x
hapi píše:hmm, to je docela hustý teda že i 24GHz to sundalo, to je nějaký divný ne? Nehnul vá mvíétr s antenou? Přece neni možný aby to lehnulo o 40dB.
o 40db? Snad o 25, pokud jsem dobře odečetl graf. U nás nesněžilo, jen hustě pršelo a signál u jedné desítky na 10km spadl o 17db.
David2006 píše:Ten sprej se může hodit, ale je vcelku mastnej - nedělají třebas Němci nebo Belgičani něco za míň?
Jestli já jsem tuhle reakci nečekal :D
David2006 píše:Jinak ten signál na cca -65dB teda asi nic moc,ne? Nevím jaká je v 24GHz zvyklost ale čekal jsem tak o 10dB lepší.
Zvyklost je u 24ky typicky podle použitých antén :D
0 x
Leeonek píše:hapi píše:hmm, to je docela hustý teda že i 24GHz to sundalo, to je nějaký divný ne? Nehnul vá mvíétr s antenou? Přece neni možný aby to lehnulo o 40dB.
o 40db? Snad o 25, pokud jsem dobře odečetl graf. U nás nesněžilo, jen hustě pršelo a signál u jedné desítky na 10km spadl o 17db.David2006 píše:Ten sprej se může hodit, ale je vcelku mastnej - nedělají třebas Němci nebo Belgičani něco za míň?
Jestli já jsem tuhle reakci nečekalDavid2006 píše:Jinak ten signál na cca -65dB teda asi nic moc,ne? Nevím jaká je v 24GHz zvyklost ale čekal jsem tak o 10dB lepší.
Zvyklost je u 24ky typicky podle použitých antén
U nas nastal asi nejhorsi mozny pripad - mrznouci snezeni - na siklu bylo kolem 2 cm ledove krusty. Do toho to snezeni, ze neslo videt na 20 metru. Spoj na 800 metru to ustal na nejnizsi rychlosti, 1500 to nevydrzelo, spojilo se, az prestalo snezit.
Sprej objednany, snad to aspon trochu pomuze

0 x