❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP
"Páska" na spodní straně stínícího plechu je opravdu nevodivá, měřil jsem to. Vypadá teda ale dost kovově a to mě zmátlo :)
0 x
Leeonek píše:vyzkoušeno, otisklé nejsou a asi to nezkratuje, izolace nepomohla. Pokud je stínící plech přitisknutý a je to odizolované páskou, dělá to ty prasárny stejně. Pokud se odehne jedna delší strana (je jedno která) a druhá se nacvakne normálně, jede to zase ok. Takže opravdu zřejmě problém na VF části...
no to je vyborne... tak oni misto toho aby tu VF cast udelali poradne aby z toho nelezl zadny bordel tak ji zprasi tak ze se uz i jedno samostatne zarizeni rusi natolik ze vlastne ani nejde pouzit..
Vsadim boty na to, ze odpoved od Normise, nebo kdo to tu pise bude ta, ze se ty kryty maji sundat, cimz se jeste vice toho bordelu dostane do eteru....
Je mi z toho zle...
0 x
No, ono sundávat uplně není třeba, jak sem psal předtím. Opravdu stačí když jednu tu delší stranu nacvankete jen částečně. Otázka je, jak se to projeví na spoji, ze srandy to tam určitě tak blízko těch švábů není...
0 x
- midnight_man
Jasne, odpoved Mikrotiku bude: dajte to dole a fičte bez toho 

0 x
Ted to tu na stole nemam, takze to nemuzu zkusit, ale:
Pokud je rozdil v plosnaku/rozvrzeni soucastek ve VF casti pod tim plechem mezi starou a novou revizi, tak se soudruhum nejspis podarilo navrhnout skvele rezonujici plosnak a ten plech tam dela krasnou rezonacni komoru. Staci tim padem zmenit parametry komory (odo odmacknuti stiniciho plechu) a opravdu to muze vyresit cely problem.
Doufejme....
Pokud je rozdil v plosnaku/rozvrzeni soucastek ve VF casti pod tim plechem mezi starou a novou revizi, tak se soudruhum nejspis podarilo navrhnout skvele rezonujici plosnak a ten plech tam dela krasnou rezonacni komoru. Staci tim padem zmenit parametry komory (odo odmacknuti stiniciho plechu) a opravdu to muze vyresit cely problem.
Doufejme....
0 x
a může někdo porovnat starou a novou verzi? Proč ČR a SK dostaly tuhle vadnou serii? To jako že jsme jediný kdo baští 5GHz verze v takový míře?
0 x
- midnight_man
hapi, ano...sak si pozri cele mikrotik forum....houby tam vedia, pýtajú sa vacsinou same hovadiny...Samá čierna tvár..občas mám pocit že vyrábajú len pre nás a do Afriky...
Preco si myslite ze robia tieto L verzie? lebo su drahí, ich produkty sa zrejme nepredávajú tak dobre vo svete, UBNT im dupe na krk.
Preco si myslite ze robia tieto L verzie? lebo su drahí, ich produkty sa zrejme nepredávajú tak dobre vo svete, UBNT im dupe na krk.
Naposledy upravil(a) midnight_man dne 05 Jan 2012 01:12, celkem upraveno 1 x.
0 x
soooc píše:Poslali mi ze supportu tohle - nemuzu to tedka ozkouset, protože ležím se střevní chřipkou, zkusíte to někdo?
Hello,
What temperature is outside when you are doing the test? Have you tried other
pigtails? Can you also do an experiment - try to remove the wireless shield plate
from the board and compare results again? Let me know what you find.
Regards,
Normunds
To su keketi.

0 x
hapi píše:a může někdo porovnat starou a novou verzi?
Myslíš starou verzi s kovovým konektorem (711Hn-MMCX) a novou s plastovým (711Hn)? Rozmístění součástek uvnitř stíněného boxu je uplně jiné, ona i velikost těch boxů na nových rbčkách je minimálně o polovinu větší než u starých.
0 x
VF část vypadá na první pohled stejně. Porovnával jsem serii 129 (vpravo) a 146 (vlevo). Deska se viditelně liší jen zdrojovou částí. Tedy až na jednu drobnost... V pravé vrchní části stíněnýho chlívku kde je místo pro osazení švába U707 má serie 146 osazenou jednu součástku - zřejmě odpor nebo kondík proti kostře, což na serii 129 není.
- Přílohy
-
- Serie 146 - 129
- DSC_44442.jpg (184.2 KiB) Zobrazeno 1599 x
0 x
Hello,
We are working on a complete solution which is not ready yet, but if you are
satisfied with the result, you can use without shield. It could be slightly more sensitive to outside interference, but very slightly.
Regards
We are working on a complete solution which is not ready yet, but if you are
satisfied with the result, you can use without shield. It could be slightly more sensitive to outside interference, but very slightly.
Regards
0 x
Napište jim, že pokud jenom trošku víc to bude citlivější na okolní rušení, tak jestli není zbytečnost ten plechovej chlívek tam dávat, že by se zase trochu ušetřilo, jako na ETH konektoru.. 

0 x
Tak jsem si to dneska testnul na stole a opravdu:
nejde o zkrat, jde ocividne o to, ze udelali kryt presne v rozmeru, kdy rezonuje s nejakou mezifrekvenci a radio se hlti. Takze staci kryt sundat a nacvaknout zpatky s tim, ze jednu z delsich stran nechame nedocvaknutou - jen tak na dotek - a 711 jede jako nova.
Chlapci se ocividne trefili a navrhli plosnak, kterej zari jaxvin.
V kazdym pripade bych to stineni na VF casti nechaval, prece jenom na bode, kde je hromada jinejch radii by to asi nedelalo dobrotu.
nejde o zkrat, jde ocividne o to, ze udelali kryt presne v rozmeru, kdy rezonuje s nejakou mezifrekvenci a radio se hlti. Takze staci kryt sundat a nacvaknout zpatky s tim, ze jednu z delsich stran nechame nedocvaknutou - jen tak na dotek - a 711 jede jako nova.
V kazdym pripade bych to stineni na VF casti nechaval, prece jenom na bode, kde je hromada jinejch radii by to asi nedelalo dobrotu.
0 x
Hobbit píše:Tak jsem si to dneska testnul na stole a opravdu:
Každopádně je asi dobré se vyvarovat RB711 na bodech, to same s SXT - jak tu psal hapi - rusi se mezi sebou. Proste mikrotikum ty plosnaky navrhuje nejaky pekny opicak

0 x