Majklik píše:Takže k tomu, že port 12 a 13 je zdechlý a protlačí hluboce pod 100 Mbps. Tak je to dáno verzí ROSu. Vybalil jsme ještě jeden krám, dodáno s ROS 5.7 (nicméně RB1100AH má mít plnou podporu až od ROS5.9) a výkon na portu 12 a 13 v pohodě, po uprade na ROS5.11 se výkon zhroutí k 80 Mbps u posledně zkoušeho kusu. Kdepak soudruzi udělali chybičku?
Tak pánové z MikroTiku uznali, že mají problém s porty 12 a 13 na 1100AH. Slibují hbitou nápravu v 5.12. To jsem zvědav.

Warcz píše:Oki super už to chápu asi to tak udělam. Teď ale přemýšlím jak udržek konfigurace synchronizované.
Jinak jak by jste řešili připojeni 2x 100Mb linky ? Skriptem který při vypadku přepne maškaradu ? Balancing dat ? DIky
Na usnadnění udržovní skoro stejných konfigurací se dá použít třeba toto:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/MilliscriptA o jaké linky jde? Každá je od jiného ISP nebo dvě od jednoho a oběma můžou jít oběma stejné IP adresy, máš to zapojené jen do jednoho RBčka nebo do dvou pro zálohu i RBčka?
Pokud dvě RBčka, každá linka je jiný ISP a nechci dělat totální zálohu, která by připouštěla součásné selhání jednoho libovolného routeru i jedné libovolné konektivity, tak do každého strčím jednu linku a na tu si to daný RBčko NATuje co jde z LAN.
Na LAN straně nahodím dvě VRRP rozhranní tak, že když vše jede, tak první RB drží master na jednom VRRP a druhé RBčko drží druhé VRRP. Prioritu VRRP měním pomocí netwatch skriptu tak, aby když mi chcípne uplink (oblíbeně netwatchem testuji poslední router před NIXem daného ISP), tak změním prioritu tak, že VRRP přejde na druhé RBčko. Počítačům v lokální síti rozhážu nějak napůl jako default gateway ty dvě IPčka přidělená těm VRRP rozhranním a mám udělané i statické vytěžování obou linek.
Pokud máš těch poboček víc (a na každé dvě RBčka a dvě linky), tak dělám mezi pobočkama 2 nebo 4 tunely (záleží, jak je řešeno připojení WAN strany) a nad tím OSPF s vhodně přidělenýma prioritama na tunely. Takže bez přerušení přežije současné selhání po jednom RBčku na každé pobočce a i současné selhání jedné konektivity na každé pobočce a s trošku ostřejším časováním OSPF to pro uživatelova data je bez výpadku, jen zadrhnutí na max 4 sekundy (dojdeli k překlopení VRRP se základní periodou 1 sec).