❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433AH ETH vs ETH packet timeout?

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
midnight_man

RB433AH ETH vs ETH packet timeout?

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

RB433 ETH2 ....sem tam hodí time out, aj 3-4 za sebou. ináč 0-1ms (pri pingu 20ms). Už som chcel ísť meniť koncovky no som vypol/zapol ETH a timeout sa stratil... Poznáte toto niekto? RB na výmenu? diky
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

midnight_man píše:RB433 ETH2 ....sem tam hodí time out, aj 3-4 za sebou. ináč 0-1ms (pri pingu 20ms). Už som chcel ísť meniť koncovky no som vypol/zapol ETH a timeout sa stratil... Poznáte toto niekto? RB na výmenu? diky

Ked ti to spravi, pozri sa na akej rychosti sa ti to zlinkovalo, ci nie namiesto 100M je tam 10M. mne to robila nepravidelne nahodne RB711, ktora bola spojena priamo s RB433. Tusim po upg na MKv5.6 to prestalo.
0 x

midnight_man

všetko je OK....a dnes zase...čo s tym sakra? vadny port? vadny board????
staci vypnut autonegotiation a uz to ide...co to je sakra???
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

To samý mě dělala jedna RB750G ve spojení s gigabit portem z ALCOMy a rozsypávalo se mě OSPF. Musel jsem ten port na RB fixnout na 100Mbit.
0 x

midnight_man

ja to mam fixnute na 100m a nič...ked sa pohram s tym autoneg....potom to zacne ist aj so zapnutym autoneg. idem zajtra prerobit koncovky a vymenit kable za UBNT
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Repkins píše:To samý mě dělala jedna RB750G ve spojení s gigabit portem z ALCOMy a rozsypávalo se mě OSPF. Musel jsem ten port na RB fixnout na 100Mbit.

Tento problem muzu potvrdit v kombinaci Gbit port AlcomaMP360-RB450G. Na radu Alcomy v ni pomohla zmena nastsveni ve spoji. Udajne to mikrotiku hlasili, ale vsichni vime, jak to s mikrotikem funguje, tudis se asi napravy nedockame...

Fixovani portu na 100Mbit je pekne, ale kdyz pres to chces tahat 300Mbit, tak je to blbe reseni.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

dej mezi to switch a nebo pripoj alcomu to ether2,3
0 x

Repkins

miract píše:Fixovani portu na 100Mbit je pekne, ale kdyz pres to chces tahat 300Mbit, tak je to blbe reseni.

To naštěstí není ještě můj problem. Zatím mám kapacitu té ALCOMy jen 60Mbit, vede to do pár vesnic, který ani ve špičce neudělají víc jak 25Mbit, takže mě to netrápí. Možná až připojím na ten spoj další vesnice, tak to bude třeba řešit.. :)
0 x

Repkins

hapi píše:dej mezi to switch a nebo pripoj alcomu to ether2,3

Jojo, teď mě to docvaklo, že se tady onehdá něco podobnýho řešilo. Alcomu mám skutečně picnutou do ETH1. Až tam někdy pojedu okolo, tak to zkusím přehodit. :idea: Dík za kopanec.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

V pripade RB450G a i RB1200 bylo uplne jedno, do jakeho portu jsem to dal.
0 x