❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rocket M5 sektor (120° 19dB)

Problematika Ubiquiti hardware.
midnight_man

Rocket M5 sektor (120° 19dB)

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Dnes som postrehol že všetci klienti majú na chain 1 o 10dB horší signál ako na chain 0. Stretli ste sa s tým niekto? Kvalita a kapacity sú ok samozrejme. Keď som po jednom prechádzal klientske zariadenia tak každé má chain 1 o tých cca 10dB horšie....Čo s tým môže byť?
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Zdar nemam s tim zkusenosti ale rad bych se zeptal jak vidis na rocketu pripojene klienty, jejich silu signalu, kvalitu, atd. Mam je mikrotik ale zacinam uvazovat nad jednim testovacim sektorem rocket a klienty nanobridge. Screen by se hodil. Na mikrotiku mam we wireless registration, kde je vsechno o pripojenych klientech. Ma ubnt neco podobneho?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

je to tam skoro stejný ale je to šílený. Obnovovací rychlost = tejden.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 13 years ago

hapi píše:je to tam skoro stejný ale je to šílený. Obnovovací rychlost = tejden.

je tam prehlad, a obnovovanie je asi 2-5 sek a da sa kliknut ne refresh tabulky, takze mas to hned ;)
0 x

midnight_man

Hapi netaraj :D ..normalne to funguje refresh po par sekundach :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

já sem neřek že nefunguje, jenom jsem říkal že to trvá tejden než se to obnoví + webovej lag.
0 x

midnight_man

Mna by skor sakra zaujimalo preco mam na chain 1 signál o 10-15dB horší!!! Znervózňuje ma to.....
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

midnight_man píše:Hapi netaraj :D ..normalne to funguje refresh po par sekundach :)

tohle by mělo jít vyčítat i přes SNMP ne?

předpokládám, že ten 10dB rozdíl zjišťuješ na jednotlivých klientských krabičkách. Je možnost vidět oba chainy i na tom rocketu?
Na tom printscreenu je jen signál/šum, takže bych řekl, že to ukazuje jen chain0, nebo ne?
By mě beztak zajímalo, co ty M5ky ve skutečnosti ukazují. Starší firwary ukazovaly na obyč. áčku ve vertikálu rozdílný signál V/H,
teď ukazují stejnou úroveň v obou rovinách, přestože to jede stále jen ve vertikálu.
0 x

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 13 years ago

Nedávno som nahodil jeden sektor rocket m5 + rocket sektorka 19dB 120*, so zapnutým airmaxom mi TCP priepustnost padla tak na 8Mbit, s vypnutym airmaxom je speed v TCP 30Mbit (merane cez ssh a iperf), momentalne je tam 40MHz kanal, ked nastavim 20 ide to na cca polovicu. Ked meriam cez speedtest vo web rozhrani tak mi to namera okolo 100Mbit, na sektore je 17klientov, ich signal sa pohybuje od -60 po -70 horsi nema nikto. skúšal som meniť aj kanály no nejako to nepomohlo, cca meter od tejto sektorky je NanoBridge a cca 5metrov od toho je bullet s omni a cca 25metrov od toho je stožiar konkurencie kde je dosť veľa MK+UBNT sektoriek/smeroviek myslíte že to môže spôsobovať rušenie? Skúšal som meniť kadečo, lepšie to s airmaxom nejde :/
0 x

midnight_man

netusim...opinguj kde to padá, či padá CCQ, rates a podobne. Dolad sektorku. Chod hore, zober notas a pošteluj ju /hore, dole/ je na to dost citliva. Ten signal, ano meriam to cez klientske zariadenia. Rocketa ako AP nevie ukazat samostatne. Ukazuje to nejaky signal asi CH0. alebo daky priemer? netusim....No ja ti neviem :) vacsinou ked ide UDP test tak aj TCP slape :)
0 x

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 13 years ago

no to som si všimol že tie antény treba dosť smerovať, ma malý vertikálny uhol, chcelo by to nejakú dobrú mimo sektorku ku rocketu ale s väčším vertikálnym uhlom
0 x

midnight_man

ano, ale ked poriadne doladis tu antenku tak ide krásne ako vínko :) :) lepsiu dualnu sektorku nepoznam
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Tak zkusim jednu sektorku nasadit. Jen dotaz k tem konektorum? Neni treba to nejak izolovat? RSMA konektory se mi zdaji docela divne na antene.
Premyslel jsem ze tu jejich izolaci odrezu a zamotam to vulkanizacni paskou. Mam par klientu s nanostationama, tak je na to zkusim prepojit a RB klienty necham na Alixu s mikrotikem.
0 x

midnight_man

nasadiť tie original tesnenia. Riadne zabaliť vulkanizačkou (pekne až od antény, aj tie štvorčeky). Treba to robiť doma v teple. Jednoznačne by som nenechával len tie originál gumičky.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

No prskám tam většinou nějakej silikon co mě padne pod ruku - bílej, čirej nebo černej. Na vulkanizacky kašlu 8) . Možná na to někdy někde při sundávání dojedu, ale to se uvidí až časem, ale přijde mě že než to dělat sebelepší vulkanizačkou tak silikon se dostane kolem líp. Navíc by mě asi mrsklo si to chystat doma v teple... .
0 x