❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj
Re: ORCAVE ma novy 10GHz FOD spoj
Tak na strankach se jim objevil mib soubory i s PDF s vysvetlenim polozek... Konecne se to da dat rozumne do grafu
0 x
-
- antispam: Ano
pthv píše:Tak na strankach se jim objevil mib soubory i s PDF s vysvetlenim polozek... Konecne se to da dat rozumne do grafu
To je sice pěkný ale stále se mi nedaří zakomponovat SMTP z Orcave do DUDE... nemá někdo stím zkušenost???
0 x
PsychoTronix píše:pthv píše:Tak na strankach se jim objevil mib soubory i s PDF s vysvetlenim polozek... Konecne se to da dat rozumne do grafu
To je sice pěkný ale stále se mi nedaří zakomponovat SMTP z Orcave do DUDE... nemá někdo stím zkušenost???
A co s tim mas za problem? me uz to v dude pekne grafuje:)
- Přílohy
-
- 1s10graf signalu.PNG (83.83 KiB) Zobrazeno 3363 x
0 x
signál jo, průtok dat ne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:signál jo, průtok dat ne.
Jo tak to tam maji chlapci nejakou chybu tez me to neslo. Prutok dat, ale sleduju stejne pres mikrotik:)
0 x
-
Dobrý den,
bohužel neznám sw Dude a jak se v něm co nastavuje, ale problém podle mne bude spíš způsoben, že se Dude snaží z jednotky data vyčíst v SNMP verzi 1, nebo 32 bitovým Countrem.
Je tedy třeba mít nastavenou verzi SNMP verze 2c, a nebo tyto čítače musí mít nastavený typ Counter64.
Pokud by vyčítání stále nefungovalo, dejte mi prosím vědět, naistaloval bych si Dude a pokusil se tím prokousat.
S pozdravem
Jakub Angelis
bohužel neznám sw Dude a jak se v něm co nastavuje, ale problém podle mne bude spíš způsoben, že se Dude snaží z jednotky data vyčíst v SNMP verzi 1, nebo 32 bitovým Countrem.
Je tedy třeba mít nastavenou verzi SNMP verze 2c, a nebo tyto čítače musí mít nastavený typ Counter64.
Pokud by vyčítání stále nefungovalo, dejte mi prosím vědět, naistaloval bych si Dude a pokusil se tím prokousat.
S pozdravem
Jakub Angelis
0 x
-
- antispam: Ano
pthv píše:PsychoTronix píše:pthv píše:Tak na strankach se jim objevil mib soubory i s PDF s vysvetlenim polozek... Konecne se to da dat rozumne do grafu
A co s tim mas za problem? me uz to v dude pekne grafuje:)
Nechce nějak stručně poradit jak si to udělal???
0 x
PsychoTronix píše:
Nechce nějak stručně poradit jak si to udělal???
1. Co se tyce mib souboru, tak prejmenuj priponu z *.my na *.txt a naimportuj to do dude...
2. Das snmpwalk, tam si vyberes oid a pres prave tlacitko pridas datasource. Pak se prepnes do charts a tam vyberes datasource a udelas si z toho graf.
0 x
Nemáte někdo nějaký SNMP template pro jednotku 1S10 s použitím v ISPadminu?
0 x
Pánové jak jste docili toho, že vám to kreslí graf s hodnotou v db, je to určitě zase opomenutá nějaká blbost ... Diky
0 x
Zdravím, nasadil jsem Orcave 1s10 a potreboval bych dostat grafy do ispadmina, snazil jsem se z toho jejich pdf ktere je v mib souboru ale nejak se nemuzu dobrat k poradnym vysledkum. Nemate nekdo šablonu? Nebo navod jak to dát dokupy?
Díky Martin
Díky Martin
0 x
Tady mas šablonu co jsem si vyrobil, nalož s tím podle své úvahy..
- Přílohy
-
- Orcave+1S10.rar
- (448 bajtů) Staženo 202 x
0 x
Daniel Tasáry
Díky moc, už to grafuje. Toto bych sám dohromady nedal. Kde se dají vyčíst údaje aby jsi složil takovýto template?
0 x
dantasik píše:Tady mas šablonu co jsem si vyrobil, nalož s tím podle své úvahy..
Zdarec,
pekna sablona, diky za ni. Akorat doporucuji v sablone u Tx Pwr zvysit hodnotu z 10 na 100, ukazuje to totiz 29,3 dB misto 2,93
0 x