Prosím hlasujte zde
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=57881
Nevýhody:
- otočený konektor není kompatibilní s gentleboxy a dalšími produkty (špatně se odjištuje konektor)
- vypadá to divně (levně) v indoor kovových boxech
- diody nejsou umístěné v konektoru (tudíž v indoor boxech nevidíme link)
- špatně drží v plošném spoji (vylamuje se)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Chcete plastové ethernety na nových routerboardech?
Tohleto tam napsal kdosi z mikrotiku:
voting is not important (maybe 0.2% of customer will vote), actual customer demand is more important.
Takže hlasujte spíš nohama.
voting is not important (maybe 0.2% of customer will vote), actual customer demand is more important.
Takže hlasujte spíš nohama.
0 x
měl někdo v ruce sextanta? tam se blbě ten konektor nevyndavá?
0 x
ty kurvy to smazaly.
a zase jsem dostal napomenutí.
a zase jsem dostal napomenutí.
Kód: Vybrat vše
The following is a warning which has been issued to you by an administrator or moderator of this site.
Quote:
If you have complaints about our products, please email MikroTik, or the company where you bought the device. Don't issue generic statements about 'majority' our our customers on this forum.
0 x
napadla mě při konverzaci s okounem jedna věc...
Co kdyby jsme kontaktovali pcengines s tím že chceme aby pro nás vyráběly alixe velikosti RB411
- procesor 333MHz (LX600, protože stejně rozválcuje procesor ze 700 řad RBček)
- miniPCI slot
- ramka cca 32-64MB
- nand pro mikrotika 64MB
- gigovej port (beztak je to připojený na pci zběrnici)
- rozšířená podpora napájení do 30V
- L3/L4
- všechno ostatní pryč (jako zběrnice co nepotřebujem atd..)
Pak by jsme se regnuli u mikrotiku jako velkoodběratel licencí, převážně L3 čim by jsme měli mít licence levnější. Mohl by z toho bejt zajímavej produkt a hlavně kvalitní produkt pro země nepocházející z třetího světa. Záleželo by kolik by pcengines chtěl za výrobu takových zařízení, kdysi jeho wrapy byly dost populární a jedou do dnes i s mikrotikem a otevřelo by jim to opět cestu pro výrobu většího množství kusů a to už vůbec nemluvim o tom že si tam člověk může lehce nacpat třeba linux voyage a mít z toho malej smtp/dns server atd.. nebo cokoliv jinýho díky x86.
Co vy na to? kdyby deska stála dejme tomu komplet 1000,- s DPH... byla by to pro vás dobrá nabídka proč se na routerboardy vykašlat? Co si pamatuju tak velkej odběr alixů doprovázejí příjemné slevy. Pokud by to bylo takhle očesané, byla by to dobrá stavební platforma za dobrou cenu. Navíc jsem ještě neviděl rozbitýho alixe
Co kdyby jsme kontaktovali pcengines s tím že chceme aby pro nás vyráběly alixe velikosti RB411
- procesor 333MHz (LX600, protože stejně rozválcuje procesor ze 700 řad RBček)
- miniPCI slot
- ramka cca 32-64MB
- nand pro mikrotika 64MB
- gigovej port (beztak je to připojený na pci zběrnici)
- rozšířená podpora napájení do 30V
- L3/L4
- všechno ostatní pryč (jako zběrnice co nepotřebujem atd..)
Pak by jsme se regnuli u mikrotiku jako velkoodběratel licencí, převážně L3 čim by jsme měli mít licence levnější. Mohl by z toho bejt zajímavej produkt a hlavně kvalitní produkt pro země nepocházející z třetího světa. Záleželo by kolik by pcengines chtěl za výrobu takových zařízení, kdysi jeho wrapy byly dost populární a jedou do dnes i s mikrotikem a otevřelo by jim to opět cestu pro výrobu většího množství kusů a to už vůbec nemluvim o tom že si tam člověk může lehce nacpat třeba linux voyage a mít z toho malej smtp/dns server atd.. nebo cokoliv jinýho díky x86.
Co vy na to? kdyby deska stála dejme tomu komplet 1000,- s DPH... byla by to pro vás dobrá nabídka proč se na routerboardy vykašlat? Co si pamatuju tak velkej odběr alixů doprovázejí příjemné slevy. Pokud by to bylo takhle očesané, byla by to dobrá stavební platforma za dobrou cenu. Navíc jsem ještě neviděl rozbitýho alixe

Naposledy upravil(a) hapi dne 27 Dec 2011 12:45, celkem upraveno 1 x.
0 x
hapi je to zaujimavy napad a osobne by som take nieco urcite nakupil
ps: jedneho zleho tu mam... po zasahu ztoziaru bleskom
... doska ale stale ide len likviduje flashky
)
ps: jedneho zleho tu mam... po zasahu ztoziaru bleskom

0 x
jasně, myslel jsem to tak že neodešel sám (kondíky, stáří, teplota)
osobně bych do toho s někym šel, přecejenom na alixe pohlížim stále jako na kvalitnější, rychlejší, spolehlivější zařízení který prostě i po těch letech co je na trhu má stále co říct i po výkonový stránce což se u RB7xx říct nedá obzvlásť když přestaly dělat 680MHz verze mipsu. A to už vůbec nemluvim o tom že si tam člověk dá kartu jakou chce a ne ty jejich poslední dobou nepříliš kvalitní osazený na desce. Tam kde mám kartu v RBčku, to prostě jede lépe. Tam kde je RB411(AH) to jede, tam kde je RB711 to taky jede ale ne tak abych byl uplně spokojenej.
osobně bych do toho s někym šel, přecejenom na alixe pohlížim stále jako na kvalitnější, rychlejší, spolehlivější zařízení který prostě i po těch letech co je na trhu má stále co říct i po výkonový stránce což se u RB7xx říct nedá obzvlásť když přestaly dělat 680MHz verze mipsu. A to už vůbec nemluvim o tom že si tam člověk dá kartu jakou chce a ne ty jejich poslední dobou nepříliš kvalitní osazený na desce. Tam kde mám kartu v RBčku, to prostě jede lépe. Tam kde je RB411(AH) to jede, tam kde je RB711 to taky jede ale ne tak abych byl uplně spokojenej.
0 x
nj praveze som sa smial na tom ze ani po tom neostal uplne mrtvy... osobne som tiez peknych par kuskov nakupil a je to dobry kus HW... no osobne vidim asi najvacsi problem ani tak nie rb-ckach ale hlavne router os - ked zoberies ako dlho davaju dokopy N-ko a stale to nejde v niektorych pripadoch dobre (niekedy hej ale nie vzdy) tiez napriklad problem s mrznucimi eth na 435-tke o ktorej som pisal vedla... proste to zabijaju sami kvalitativne...
0 x
no ano, a proto je třeba hledat hardware jinde. Mikrotik vyráběl RB44GV. Tam jsou sice via nebo realtek chipy ale jsou gigový a tedy podporovaný takže gigo máš zajištěný a že mikrotik bude ten chip podporovat. Jo je otázkou jakej by byl cenovej rozdíl s intel chipem ale to zacházíme daleko. Nicméně necítim potřebu používat zařízení s více pozicemi na wifinu nebo víc portů na zařízení. Jenom to nutí člověka dělat kraviny protože tu možnost má.
Doufám že ještě někoho natchne mít možnost koupit alixe v podobě RB411AH. Pro mě osobně by to byl velkej krok kupředu ve stavění sítí.
Doufám že ještě někoho natchne mít možnost koupit alixe v podobě RB411AH. Pro mě osobně by to byl velkej krok kupředu ve stavění sítí.
0 x
Mě je celkem jedno na čem budu stavět. Moje požadavky jsou spolehlivost, napájení aspoň do 24V a ROS. Cena může být i o trošku vyšší než 711. Hapiho myšlenka je dobrá, jen na to mít peníze.
0 x
já bych prostě předložil na alixáky návrh aby udělali kopie RBček, že jsme nespokojeni s kvalitou, myslím že hned budou vědět o jakou kvalitu u RB jde...
0 x
tak jasně že je jedno na čem to pojede jenom to musí ject což několik serii RB711 nejede. Člověk by pochopil že to bude vada serie a ne několik serii navíc bez odezvy výrobce což něco dává tušit. Nechápu že ostatním to nevadí když jim odejde chain. Neříkejte mi že jenom v ČR máme vadný kusy.
0 x
Ja to beru.
PS: ze Sextantu jde konektor vyndat dobre. Ta deska je na distancnich trubickach, takze je ve vzduchu....
PS: ze Sextantu jde konektor vyndat dobre. Ta deska je na distancnich trubickach, takze je ve vzduchu....
0 x