❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod miract » 13 years ago

Repkins píše:
Tu z ASPy nebrat, je to nějaká napodobenina toho, co mají v IPMedia. Je to pouze vertikál, plastovej držák na RB je mizerně udělanej, nekvalitní materiál a výlisek takže tam RB kvedlá, občas tam jsou ty plastový packy ulomený. Pigtail nejde na ten konektor na desce antény dotáhnout tak, aby se tam nekvedlal a neotáčel kolem osy. I provedení panelu antény je odfláknutý. To co má IPMedia je jiný kafé, ty jsou udělaný dobře, V i H polarizace. Ovšem díval jsem se na IPMedia a mají tam zřejmě už i tuhle srajdu, protože jsou v nabídce 3 vizuálně stejný modely ale jeden je znatelně levnější, zřejmě ne bezdůvodně.

Muzu potvrdit, ty aspovy je naprostej hnus. Pigtail co se sroubuje na antenu nejde dotanout a vachla v konektroru, a ten plastovej drzak na RB je taky peknej vopruz. Poslali jsme jim ty zmetky zpet.
Minuly tydne jsem je objednavali na ipmedii a prisly ty spravne. Pokud to nekdy posle ipmedia to co prodava aspa, tak jim to jde okamzite nazpet.

Zvhledem k tomu, ze pouze tyto anteny pouzivame na pripojovani klientu, a signalovy problem jsem zjistil jen u 3 RB ze vsech namontovanych, tak jsou dle meho nazoru tyto anteny OK. Mozna tomu pomaha to, ze jsou ve 4 mistech vodive spojene se stinici deskou anteny, coz u jirousu neni.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

lukas píše:Docela vazne premyslim o tom, ze na novych apeckach, kde jsou ted vetsi prirustky, postavim vedle jeste jedno na UBNT a budu hold valit nanoše... Fungovat to funguje, tak co.

MK nas k takemuto kroku priam nuti. Aj to im treba pripomenut v planovanej "peticii
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

si dajte povedať že AP vs. klient je najlepšie UBNT :) mikrotik tomu nesiaha ani po členky v tomto.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

tak jsme se zasmali :lol: a den jde dal...

PW
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

keksik píše:
lukas píše:Docela vazne premyslim o tom, ze na novych apeckach, kde jsou ted vetsi prirustky, postavim vedle jeste jedno na UBNT a budu hold valit nanoše... Fungovat to funguje, tak co.

MK nas k takemuto kroku priam nuti. Aj to im treba pripomenut v planovanej "peticii

jo to je pěkný ale nikdo mi zatim nenapsal ani pmku
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

Ja som mali odberatel :)...takze, ak i to pomoze, rad sa pridam,.. Ja to vyriesim tym, ze vratim RB a i Gentlboxe. Skusim daco ine,.. Nez sa mikrotik rozhybe, tak budu dalsie vianoce,.. Vymysla riadne somariny,.ako som sa mohol podivat,.. :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo tak nic nedělat umí každej. Je mi jedno jak je kdo malej, 50 malích je jako 10 velkých. Je mi to fuk. Já přecházet na ubnt nehodlám, bylo by to pro nás neunosně drahý a pak žádná kontrola nad sítí atd.. chci mkčko a chci kvalitní routerboardy. Chci aby hnuli prdelí a nekoukali na cenu když to stojí za kuloví. Jestli ty chceš přejít na ubnt, tak prosim. Mě to vadí a přecházet na smíšenou síť je blbost.
0 x

roman.wifi@post.sk

Ja ma v siti len RB,.ani jeden UBNT. Takze na UBNT nechcem preist i ked by mi to nejako nevadilo, system na to je stavany. Ale ja nemusim UBNT ani vydiet. Ja som myslel spys, ze RB711 + Gentlboxi vratim a zoberiem, nieco, co ide,.. nech si oni testuju, skusaju,.. Tie RB711 maju tak tenky plosak, ze snad tensi ani uz nemoze byt "hovada". Konektory tak niektore zmackli, ze az nenormalne "nahovno", tam ide konektor stlacit. A ten plastovy konektor RJ45, tak to je dalsia "hovadina" a to, ze tie RB711 idu/nejdu, tak tudy cesta pro mne nevede :(. Zial je to tak. Musim zapajat novych klientov, ale na stabylny RB, nie na nahodne dobrych,..
Naposledy upravil(a) roman.wifi@post.sk dne 26 Dec 2011 18:50, celkem upraveno 1 x.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Deska RB711HnD, kterou jsem vyndal ze Sextantu, kde nejela a vrazil jsem ji do ty zazracny anteny z IPmedie, jede zatim dobre. Sice na jeden chain, ale signalove je dobre.
0 x

roman.wifi@post.sk

Pintero: vyskusaj to pri teplotach okolo 0° a pri minusovych teplotach. Mne to prestalo ist,.alebo islo,.ale signal sa zhorsil zo -60/-60 na -75/-62. Pri plusovych teplotach to bolo v podstate dobre,..
0 x

Pintero

hapi píše:jo tak nic nedělat umí každej. Je mi jedno jak je kdo malej, 50 malích je jako 10 velkých. Je mi to fuk. Já přecházet na ubnt nehodlám, bylo by to pro nás neunosně drahý a pak žádná kontrola nad sítí atd.. chci mkčko a chci kvalitní routerboardy. Chci aby hnuli prdelí a nekoukali na cenu když to stojí za kuloví. Jestli ty chceš přejít na ubnt, tak prosim. Mě to vadí a přecházet na smíšenou síť je blbost.

Na Kleti na to nejak prisla rec a Krystof hodil do placu historku o nejakem skoleni nekde v zahranici nebo kde a byl tam jeden majitel site z Asie, ktera montuje RBcka a ten na otazku jak je velika jeho sit odpovedel, ze ma 10 000 zamestnancu :mrgreen:
0 x

Pintero

roman.wifi@post.sk píše:Pintero: vyskusaj to pri teplotach okolo 0° a pri minusovych teplotach. Mne to prestalo ist,.alebo islo,.ale signal sa zhorsil zo -60/-60 na -75/-62. Pri plusovych teplotach to bolo v podstate dobre,..

Mam to venku a je tam +1C
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Pintero píše:Deska RB711HnD, kterou jsem vyndal ze Sextantu, kde nejela a vrazil jsem ji do ty zazracny anteny z IPmedie, jede zatim dobre. Sice na jeden chain, ale signalove je dobre.

Tak s tímhle bych je bombardoval na support. Když to nejede v gentleboxu tak se vymlouvají na anténu. Ale jakmile to nejede ani v jejich výrobcích tak je chyba přeci jasná...
0 x

roman.wifi@post.sk

Teraz som vybehol na strechu a vymenil dalsi kus RB711-5HnD. Signal na defaulte -50/-60 a 54dbm, cize v poriadku , pri Tx Power 10dbm -84/-60 a 54dBm. Cize, ja to osobne to uzatvaram,.. a VY, kto chcete skusat, skusajte, vala stastia prajem. Mna osobne to uz nebavi a nemam to ani v naplni prace. Ja chcem "100% funkcny" pristroj za ktory si i "zaplatim". Nie, taky, ktory ide na defaulte, ci v teple, alebo len niektorych antenach,.atd,.. take si moze predavajuci nechat...
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 13 years ago

Tak si kupte Rocketa :D
0 x