❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soooc

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Kaja píše:Zkuste uvest jestli se to tyka pouze /144 a /145 jak pisi z IPMEDIe a nebo jste problem zaznamenali i u jinych serii.

Ja ho zaznamenal napriklad u /136

K.

/140
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

předem bych chtěl poděkovat za vyjádření panu Šplíchalovi za, narozdíl od některých ostatních shopů které stále mlží a dělají, jako by se nic nestalo.

Dotaz ohledně typu antén který jsem včera vznesl, byl jen kvůli zjištění, že třeba 5ks rbček které u jiných antén dělali problém, ve 3 kusech starých MMCX gentleboxů které se mi tady váleli minimálně půl roku, jedou "zatím" v pořádku.
0 x

soooc

Jeste jsem stejny problem pozoroval u RB411AR. Takze to vypada, ze v mikrotiku zase koupili o 0,1centu levnejsi MMCX konektory ... To same s tim debilnim RJ45, ktere je tedka v plastu a drzi na dobre slovo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

kadla

Příspěvekod kadla » 13 years ago

Problémové 711ky nám v kanceláři s pigtailem připojeným na venkovní anténu chodí, ale s GentleBOXem JC-219-M ne. když jsem porovnával pigtaily tak ten v tom Gentlu má kratší středový kolík (utopený za okraj) zatímco ten co používám v k otestování ho má zároveň.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

soooc píše:Jeste jsem stejny problem pozoroval u RB411AR. Takze to vypada, ze v mikrotiku zase koupili o 0,1centu levnejsi MMCX konektory ... To same s tim debilnim RJ45, ktere je tedka v plastu a drzi na dobre slovo.

S tím souhlasím. Divné je že nepomáhá ten jejich FIX se scvaknutím konektoru. Možná bude opravdu problém v tom středovém kolíku :?
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

kadla píše:Problémové 711ky nám v kanceláři s pigtailem připojeným na venkovní anténu chodí, ale s GentleBOXem JC-219-M ne. když jsem porovnával pigtaily tak ten v tom Gentlu má kratší středový kolík (utopený za okraj) zatímco ten co používám v k otestování ho má zároveň.

Trochu Offtopic:

Chcte-li mít dobrý signál, musíte mít pořádně trčící kolík.. :D

A teď zpět do práce...
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 13 years ago

Leeonek píše:předem bych chtěl poděkovat za vyjádření panu Šplíchalovi za, narozdíl od některých ostatních shopů které stále mlží a dělají, jako by se nic nestalo.

Dotaz ohledně typu antén který jsem včera vznesl, byl jen kvůli zjištění, že třeba 5ks rbček které u jiných antén dělali problém, ve 3 kusech starých MMCX gentleboxů které se mi tady váleli minimálně půl roku, jedou "zatím" v pořádku.

+1
0 x
Lukas Kristek

soooc

Zvlastni je, ze MMCX, co jsou na StationBoxu a strkaji se do tech jejich MMCX na desce anteny, tenhle problem nemaji.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

IPMEDIA
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod IPMEDIA » 13 years ago

Tak zatím po některých testech si myslíme, že u antén, které prodáváme pod kódem 190784 (Panelová anténa 5 GHz s case pro Mikrotik RB411, 19 dB, MMCX, V/H polarizace) se nám ten problém neprojevil - zde bych byl rád, kdyby mi to někdo potvrdil, nebo vyvrátil, ať víme - dnes mi zákazníci říkali, že jim to s těmito anténami funguje a že 711ky chtějí i přes tento problém s gentleboxy.

Pokud předpokládáme, že jde o mechanický problém mezi pigtailem a konektorem, tak zcela upřímně neočekávám, že to bude nějak rychle vyřešené. Rozdíl mezi pigtaily u gentleboxu a 190784 je opravdu v délce středového kolíku. Pokud je problém tam, buď mikrotik, nebo výrobci antén budou muset změnit výrobu a to se hned nestane - s tím počítejte. Pokud teď potřebujete připojovat, volil bych něco jiného.

Na reklamaci pak pošlete všechny desky, u kterých problém bude a neposílejte je po jedné - je to zbytečné, v současné době se vyřízení reklamace nijak neurychlí :(

Co se týče hotfixu od Mikrotiku, nemyslím si, že by měl za úkol řešit vnější část konektoru, jen měl pomoci "dostrčit" středový kolík tam, kde má být (ale to se nepovedlo).

Zatím ode mě prosím berte vše jako vyjádření IPMEDIA, nikoli Mikrotiku, od nich zatím není prakticky nic. Dnes ještě proběhne měření u Jirouse, tak uvidíme, jestli na něco přijdou tam.

Karel
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Dobrý den, ja používam od vás anteny s kódem 190784 a v jednom případě tento problem mám(další jsem zatím nezjistil), viz. http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =75#p79979 Je to naštěstí kousek od vysílače, tak nechám výměnu až bude tepleji. Spíše se mi u RB711 stává, že umřou úplně(ani nesvítí).
0 x

IPMEDIA
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod IPMEDIA » 13 years ago

miract píše:Dobrý den, ja používam od vás anteny s kódem 190784 a v jednom případě tento problem mám(další jsem zatím nezjistil), viz. http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =75#p79979 Je to naštěstí kousek od vysílače, tak nechám výměnu až bude tepleji. Spíše se mi u RB711 stává, že umřou úplně(ani nesvítí).

Dobrý den, moc jste mě nepotěšil :roll: Problém se konečně začíná řešit i na fóru Mikrotiku, zatím ale jen začíná ...

Ač to říkám fakt nerad, nemůžeme zatím žádným způsobem reklamace řešit, dokud nedostaneme oficiální pokyn od Mikrotiku, jak se to bude řešit - jestli vůbec a zda-li výměnou, opravou, nebo jinak. Za zpoždění reklamací na RB711 tedy přijměte předem naší omluvu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

a to nejsou nikde na netu specifikace MMCX konektoru jak má co bejt daleko atd.. prostě rozměry? Nestává se to náhou i u ufl verzí?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

IPMEDIA píše:
miract píše:Dobrý den, ja používam od vás anteny s kódem 190784 a v jednom případě tento problem mám(další jsem zatím nezjistil), viz. http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f= ... =75#p79979 Je to naštěstí kousek od vysílače, tak nechám výměnu až bude tepleji. Spíše se mi u RB711 stává, že umřou úplně(ani nesvítí).

Dobrý den, moc jste mě nepotěšil :roll: Problém se konečně začíná řešit i na fóru Mikrotiku, zatím ale jen začíná ...

Ač to říkám fakt nerad, nemůžeme zatím žádným způsobem reklamace řešit, dokud nedostaneme oficiální pokyn od Mikrotiku, jak se to bude řešit - jestli vůbec a zda-li výměnou, opravou, nebo jinak. Za zpoždění reklamací na RB711 tedy přijměte předem naší omluvu.

Nasel jsem na siti jeste dalsi dva.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

hapi píše:a to nejsou nikde na netu specifikace MMCX konektoru jak má co bejt daleko atd.. prostě rozměry? Nestává se to náhou i u ufl verzí?

ufl verze zatim uspesne pouzivame..ale hlavne proto ze jde o kousky ze starsich serii - jeste se stinenym eth portem
0 x

packet

Příspěvekod packet » 13 years ago

chlapi zkuste nekdo vadnou 711 i se spatnou antenou napajet pigos rovnou na desku bez konektoru, at se potvrdi/vyvrati zda je problem opravdu v konektorech
Přílohy
DSCN8980x.JPG
DSCN8980x.JPG (237.79 KiB) Zobrazeno 2499 x
0 x