❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBOARD SXT

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
soooc

Re: RouterBOARD SXT

Příspěvekod soooc » 13 years ago

honzam píše:
soooc píše:Nejlepsi je, ze to je uhle do strany :-D To se pak muze smerovat podle oka a miri to jinam ... Bravo mikrotik :-P

myslíš že nanostejšna je na tom líp? Ta bude uhnutá zrovna tak možná ještě hůř

Nezapiram, ale treba jirous box nesilha :) Ale zase ma jine vady ... treba problemy s mmcx.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Jirous to ma cely posilhany :mrgreen: to uz radeji snad nani bych si dal nez ty jirousky :mrgreen:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

soooc píše:Nezapiram, ale treba jirous box nesilha :) Ale zase ma jine vady ... treba problemy s mmcx.

No počkej počkej, zkoušels točit gentleboxem do strany a zkoušet chytit signál na boční lalok? Já bych řekl že jirous má ten diagram velmi podobný.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Leeonek píše:
soooc píše:Nezapiram, ale treba jirous box nesilha :) Ale zase ma jine vady ... treba problemy s mmcx.

No počkej počkej, zkoušels točit gentleboxem do strany a zkoušet chytit signál na boční lalok? Já bych řekl že jirous má ten diagram velmi podobný.

No prave ze zkousel :-D A vzdycky byl signal podle oka nejlepsi, ladeni podle signalu neprineslo zmenu. To u tech 4 SXT, co jsem si bohuzel dal do site, jsem byl kolegy pokladan za debila, proc to mam namirene jinam nez je cilovy dum :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Boze dekuji ze kupuju kvalitni anteny a kam je namirim tam slapou :mrgreen:
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Cau, dnes jsem delal v casovym presu dve instalacky, hodil tam SXTcka co prisly s novou prednastavenou konfiguraci z Litvy, neudelal reset configuration, a ted se na ne nemuzu zvenci dostat :evil: Je tam ve FW nejaky default drop pravidlo.
Nejaky napad? Nechce se mi tam znovu jet.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

připoj se na macovku z apčka.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Pintero

Zkousel jsem a nejde.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

to jde ze to nejde pres MAC ? MAC telnet z APcka me snad nikdy nezklamal. Kdo z mikrotiku vymyslel ze tam necha nejaky podelany prednastaveni, ten to nemel v makovici uplne v cajku. Jednou sem se taky tak vyskolil, od te doby po prvnim zapnuti komplet reset az pak nastavit.

Jak se to tvari kdyz se nejde pripojit ani pres mac ? Slovo "nejde" je takove nic moc upresnujici.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Pintero

z APcka:
MAC Telnet: dovoli mi to zadat Login i pass, pak je ale Trying s macovkou a Disconnected
Telnet: Trying, pak: telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out
SSH: Trying -II-
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Pokud je tam drop na input na interface pro WAN tak se muzete stavet treba na hlavu, ale stejne vas to nepusti. Budes tam muset zajet :cry:
0 x

Pintero

pcwifi píše:Kdo z mikrotiku vymyslel ze tam necha nejaky podelany prednastaveni, ten to nemel v makovici uplne v cajku. Jednou sem se taky tak vyskolil, od te doby po prvnim zapnuti komplet reset az pak nastavit.PW

V predchozich verzich se vzdycky po prvnim prihlaseni zobrazil script, ktery nabizel moznost instalace prednastavenych parametru nebo ne, ted je to tam rovnou, zapnuta wlan, pojmenovany interface, dropy, maskarada, DHCP.
Jsem blbec, nechtelo se mi cekat na reset a nastavovat to znovu, tak jsem to jen premackal. Ted jsem take dostatecne vyskolen....
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Kazda zkusenost neco stoji :D
0 x

disk

Příspěvekod disk » 13 years ago

Spoj SXT 2,5km, N, 16/16dBm, -70/-70dBm, nstreme,StN 46dB, CCQ kolísá kolem 95%, rate 243/243Mbps, pár sítí okolo, iperf -w 65500 mezi pc routry 85/85Mbps HD, 45Mbps FD.
Vaše zkušenosti?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Pintero píše:
pcwifi píše:Kdo z mikrotiku vymyslel ze tam necha nejaky podelany prednastaveni, ten to nemel v makovici uplne v cajku. Jednou sem se taky tak vyskolil, od te doby po prvnim zapnuti komplet reset az pak nastavit.PW

V predchozich verzich se vzdycky po prvnim prihlaseni zobrazil script, ktery nabizel moznost instalace prednastavenych parametru nebo ne, ted je to tam rovnou, zapnuta wlan, pojmenovany interface, dropy, maskarada, DHCP.
Jsem blbec, nechtelo se mi cekat na reset a nastavovat to znovu, tak jsem to jen premackal. Ted jsem take dostatecne vyskolen....

buď v klidu, mě to borec nainstaloval asi u 10 posledních klientů :)) ve středu jsem na to přišel, tak to teď objíždí :D
0 x