Zdravim, chcel by som poprosit o pomoc, planovali sme vymenit starsi x86 pc ktory bezi ako hlavna brana za novy,vykonnejsi server. Zakoupili sme dell poweredge r210 ii ale mam obrovsky problem nainstalovat na neho routeros 5.9/5.6.
Skusil som:
netinstall pxeboot - dostane ipku z mojho ntb, ale dostanem Fatal Error: no network card
netinstall na usb a z neho bootovat - nezdetekuje ziadny hdd - ani usb samotne z ktoreho nacitava
install z napaleneho iso img - zacne instalovat z cdromky, zdetekuje hdd (sata som v biose prepol aby ho videl), a nasledne dostanem chybu: no cdrom found.
nemam ako pripojit hdd k mojmu pc a dat netinstall na hdd a nasledny boot z hdd.
to z coho bootujem dostanem nakoniec chybu ze mi chyba - usb,cdrom,nic.
nejake napady preco?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dell poweredge r210 ii NENAINSTALUJE ROS
Tak sa mi to podarilo vyriesit, nevedel som ze to tak moze fungovat:
Normalka neinstalom som natlacil ROS 5.9 na usb kluc, ten som nechal nabootovat v mojom ntb, nainstaloval ROS, pichol do servra a normalne nabehol ROS 5.9 v nom bez problemov.
Ale zarazila ma jedna vec - mam dva identicke kluce a chcel som jeden urobit "do rezervy" nainstalovany a pripraveny cisty ROS keby sa s tym prvy usb klucom nieco stalo.
No napriek tomu ze sa jedna o rovnaky ROS, USB kluc aj ntb na ktorom som to instaloval aj server na ktorom to bezi, mam software ID
. Takze licencia samozrejme bude iba pre ten jeden konkretny usb kluc.
Normalka neinstalom som natlacil ROS 5.9 na usb kluc, ten som nechal nabootovat v mojom ntb, nainstaloval ROS, pichol do servra a normalne nabehol ROS 5.9 v nom bez problemov.
Ale zarazila ma jedna vec - mam dva identicke kluce a chcel som jeden urobit "do rezervy" nainstalovany a pripraveny cisty ROS keby sa s tym prvy usb klucom nieco stalo.
No napriek tomu ze sa jedna o rovnaky ROS, USB kluc aj ntb na ktorom som to instaloval aj server na ktorom to bezi, mam software ID

0 x
losos píše:Tak sa mi to podarilo vyriesit, nevedel som ze to tak moze fungovat:
No napriek tomu ze sa jedna o rovnaky ROS, USB kluc aj ntb na ktorom som to instaloval aj server na ktorom to bezi, mam software ID. Takze licencia samozrejme bude iba pre ten jeden konkretny usb kluc.
Software ID se generuje na zaklade serioveho cisla disku(at uz je to usb disk, cf, nebo hdd)

0 x