❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mobilní jednotka

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Clant

Mobilní jednotka

Příspěvekod Clant » 13 years ago

Zdravim zdejší komunitu,

mam menší dotaz ohledně mobilní jednotky. Potřeboval bych poradit, jak nejlépe napájet anténu přes PoE za pomocí baterie (není k dispozici elektrická síť).

V praxi to myslim stylem: jsem na louce a potřebuju změřit signál za použití nějakýho UBNTčka nebo Mikrotiku, ale elektro-centrálu nemám.

Doporočuil by mi někdo nějakou konkrétní baterii či řešení? :)
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

Jestli tam jsi autem, tak menic.
0 x
Dan Skoupý

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

jasne, strc do popolnika v aute nabijacku s konektorom do POE, pripoj nano, naštartuj...máš tam 14V a meráš :)
0 x

Clant

A v případě, že nebudu mít auto k dispozici? Myslim tim, že budu na místě, kde bych musel auto nechat někde stranou a táhnout 100m kabelu by nepřipadala v úvahu. :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

baterie AFA 68032, dvě v sérii. Jeden MK RB333 se dvěma kartama to už napájí třináctý den. Pokles zatím jen asi o jeden volt. Lepší parametry ti nepovím, v ruce jsem je neměl ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Clant

Levnější řešení by nebylo? Nepotřebuju to mít jako záložní zdroj, ale jen na několika minutový provoz.
0 x

query

Příspěvekod query » 13 years ago

Nevim, co řešíš :-)
Vem baterku třeba z UPS, UBNT spliter napájení, ustřihni konektor s kusem kabelu z nějakýho nefunkčního trafa, který pasuje do splitru. Na druhou stranu kabelu s konektorem si udělej něco, co bude držet na konektorech baterky... tzn pokud máš baterku u UPS, tak si na to napájej nebo nakrimpuj fastonek.

Voala... pokud používáš Nanovky, tak ty mají max odběry při 12V cca 1A (opravdu MAX) takže pokud použiješ baterku 12V/4AH tak by při plném nabití a 100% stavu měla držet 4hodiny měření - reálně teda tak 1-2hod. Můžeš použít i autobaterku, ale v tom případě je mobilita přímo úměrná tvojí výdrži. Osobně se přiznám, že by se mi chodit po lese s autobaterkou moc nechtělo.

malá rada... pokud bys potřeboval větší výdrž, tak zapoj 2 baterky do série - tzn.: vem dvě baterky, dej je k sobě, propoj + jedné s - druhé a máš 24V baterku.
většina zařízení umí fungovat např 9-28V .. ale pokud pojedeš na jednu 12V baterku, tak ti napětí brzo spadne k 9V a zařízení začne chybovat nebo zdechne a baterka bude mít ještě třeba 15%.
0 x

query

Příspěvekod query » 13 years ago

pokud ti jde o cenu, tak co třeba 135Kč
http://www.asus.cd/ups-prepetove-ochran ... ulator-f1/

jestli potřebuješ jenom minuty nebo desítky, tak tohle bude určitě stačit
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 13 years ago

Já když testuju nějaký AP a podobně a chci to mít mobilní, tak vezmu baterku z notebooku (samozřejmě jinýho než se kterým pak dělám :D ).Normálně do toho konektoru zastrkám dva drátky, objedu dvakrát dokola izolačkou aby se to nevyškublo, a na druhý straně je konektor do RBčka. Je to malý, lehký, není problém si to vzít s sebou na střechu a RB433 na to vydrží s 2wifi kartama jet přes noc.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

query píše:Nevim, co řešíš :-)
Vem baterku třeba z UPS, UBNT spliter napájení, ustřihni konektor s kusem kabelu z nějakýho nefunkčního trafa, který pasuje do splitru. Na druhou stranu kabelu s konektorem si udělej něco, co bude držet na konektorech baterky... tzn pokud máš baterku u UPS, tak si na to napájej nebo nakrimpuj fastonek.

Voala... pokud používáš Nanovky, tak ty mají max odběry při 12V cca 1A (opravdu MAX) takže pokud použiješ baterku 12V/4AH tak by při plném nabití a 100% stavu měla držet 4hodiny měření - reálně teda tak 1-2hod. Můžeš použít i autobaterku, ale v tom případě je mobilita přímo úměrná tvojí výdrži. Osobně se přiznám, že by se mi chodit po lese s autobaterkou moc nechtělo.

malá rada... pokud bys potřeboval větší výdrž, tak zapoj 2 baterky do série - tzn.: vem dvě baterky, dej je k sobě, propoj + jedné s - druhé a máš 24V baterku.
většina zařízení umí fungovat např 9-28V .. ale pokud pojedeš na jednu 12V baterku, tak ti napětí brzo spadne k 9V a zařízení začne chybovat nebo zdechne a baterka bude mít ještě třeba 15%.

nanos bere max 0,3 A pri 12ti V :) mereno .. protoze stavime vlastni zalohy ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education