❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
dvě konektivity
dvě konektivity
Zdravím, už se to tu asi řešilo ale nemohu to najít. Jedná se mi o to, jestli lze využít dvě konektivity a klienty posílat na obě současně nebo jestli to lze jen na jednu nebo druhou konektivitu. Popřípadě poradit s nastavením RB. Děkuji za nějaké připomínky.
0 x
ano da sa to cez mark routing a v route liste treba nastavit dalsiu defaud routu s tym mark routingom
0 x
Hallo píše:http://www.ispforum.cz/viewtopic.php?f=5&t=7532
v tomto odkaze to je ale tak, že jedna síť jde ven přes jednoho ISP a druhé síť přes druhého ISP. Chtěl bych vědět jestli je možné to nějak vše zkombinovat dohromady
0 x
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Pouze pokud je to konektivita od jednoho ISP a on i ty si musíte nastavit na své gw load balancing aby to využívalo obě ip dohromady ,nikdoliv jednotlivě ,realita je taková že to žádný isp neudělá (nemá proč,rači ti prodá dražší rychlejší konektivitu na jedné ip).Takže ve finále jsou dvě možhnosti - vzít jednu rychlou a drahou linku a jednu pomalou jako backup,nebo vzít dvě střední a za použití routing mark + src nat využívat oběě zaráz.
0 x
Podle Manulu jak poslal Hapi je ještě tedy možnost použití ECMP nebo NTH Load Balancingu - Ale ...Jeden z nich funguje tak,že každé connections ti hodí na jinou gw,čímž nezaručíš že si pomůžeš - přiklad,pustíš si stahování a druhý pc taky a oba vás to náhodně rozháže na tu jednu pomalejší linku.Další funguje tak,že zátěž rozprostírá mezi všechny gw,ale co ti asi potom udělá takové icq,internet banking apodobně když se ti budou střídat brány???Spoustu lidí to zkoušelo,já bych do toho osobně nikdy nešel,to už radši dvě gw pro dva segmenty.
0 x
to PCC by mělo zajistit konzistenci spojení takže by to nemělo náhodně střídat ale určitě to někde problem bude dělat. Osobně bych radši to měl pod kontrolou a lidi rozházel pomocí marků na různý konektivity ale časem stejně uvidíš že je s tim víc práce než užitku a jednu konektivitu zahodíš a druhou posílíš případně jednu necháš jako backup a druhou posílíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
ok. tak děkuji za názory a odkazy. zkusím to nějak podle toho co jste mi poslali. hezký den
0 x
Ja mužu říct že loadbalancing nám fungoval dobře asi měsíc od nasazení , ale potom jsi začly lidi stěžovat že jim padá icq a vyhazujeto s banky ,tak jsem load balancing vyhodil s hlavní brany a posílila se hlavní linku a zatlačily jsme na dodavatele že chcem rychlejší intrenet a do des s pokojenost když vypadne hlavní konektivyta tak máme jako zalohu pres O2 pro jistotu radči držím byly časy když to bylo potřeba .Zdenek
0 x
Ahoj, pokusím se oživit forum.
Mam dva 3G modemy a chtěl bych, aby se data rozdělovali rovnoměrně mezi ně. Už jsem zkoušel několik návodu na netu a většinou skončím na tom že modemy mění svou Ip adresu a návody jsou se statickou. Jak nejjednodušeji postupovat. Mam vytvořené 2x PPTP spojení. Jeden modem normálně funguje, druhý čeká na pakety.
Mam dva 3G modemy a chtěl bych, aby se data rozdělovali rovnoměrně mezi ně. Už jsem zkoušel několik návodu na netu a většinou skončím na tom že modemy mění svou Ip adresu a návody jsou se statickou. Jak nejjednodušeji postupovat. Mam vytvořené 2x PPTP spojení. Jeden modem normálně funguje, druhý čeká na pakety.
0 x