Zdravím, potřeboval bych do menší kanceláře vyřešit takový menší router a napadlo mě to celé poskládat na současné RB493AH, kterou bych jen doosadil kartou R52n + 2x interní anténa. CM9 která teď řeší 802.11g už tam je v bridge módu s LAN porty. Tedy bych vlastně do bridge přidal tu R52n která by běžela v 802.11n módu na 5GHz jako AP pro rychlejší klienty.
Lze očekávat nějaký význačnější zádrhel ?? Myslím z pohledu rychlosti, bridge módu LAN, WLAN, WLAN, nebo dalších potencionálních problémů. Celé si to klade za cíl zrychlit připojení bezdrátových klientů, kteří mají potenciál využít 802.11n na 5GHz.
Je uvedená myšlenka realizovatelná a správná ?? Nebylo by potom vhodnější nepoužít tu CM9 a osadit to 2 x R52n, s tím že jedna by běžela v 802.11n na 5GHz a druhá stejně tak na 2,4 GHz ... bude to mít rychlostní přínos ??
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Duální AP s 802.11n, 802.11g, ...
jo, N na mikrotiku neni kompaktabilni se standartnim N
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:jo, N na mikrotiku neni kompaktabilni se standartnim N
Jaktože ne? A co je tohle? Notebook HP ProBook připojenej na Nkartu v mikrotiku.
Smysl to má, ale kanály rozhoď co nejdál od sebe ať se to neruší
- Přílohy
-
- Nko1.jpg (39.63 KiB) Zobrazeno 1881 x
0 x
sem mel za to , ze je to proste mikrotik only neco jako nstreme .
Nebo se pletu ?
Nebo se pletu ?
0 x
Pokud se na Nku zapne Nstream nebo NV2 tak se notebook nepřipojí. Ale klasické Nko je klasické Nko
0 x
a klasicke N se zapina kde ? vidim tam jen NV2
0 x
802.11
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Tak s takovou alternativou jsem nepočítal, ale myslím si že 802.11n je prostě jen jedno, ... tedy dnes. Pravdou je že donedávna, tedy do specifikace protokolu to bylo celé takové podivné a běželo proti sobě jen něco.
Spíš je otázka jestli 802.11n na 5GHz přinese ovoce, což předpokládám musí fungovat. Ale druhá otázka je jestli má smysl vyhodit CM9, která dnes řeší 802.11g a dát tam taky 802.11n na 2,4 GHz, zpštně to kompatibilní je, takže teoreticky by to klientům mající možnost N-ka na 2.4 Ghz mohlo přinést vyšší rychlost.
A taky jestli se to nějak nepopere, když to bude celé vlastně v bridge režimu, ale tady bych snad problém neviděl ...
Spíš je otázka jestli 802.11n na 5GHz přinese ovoce, což předpokládám musí fungovat. Ale druhá otázka je jestli má smysl vyhodit CM9, která dnes řeší 802.11g a dát tam taky 802.11n na 2,4 GHz, zpštně to kompatibilní je, takže teoreticky by to klientům mající možnost N-ka na 2.4 Ghz mohlo přinést vyšší rychlost.
A taky jestli se to nějak nepopere, když to bude celé vlastně v bridge režimu, ale tady bych snad problém neviděl ...
0 x
Nemam zkusenosts rb vs ntb, ale nestacila by 1 karta a mod b/g/n mixed?
0 x
Podle mě jak to chápu je b/g/n mixed použitelný jen za předpokladu, že to šlape na 2.4GHz a otázkou je, jak se bude řešení chovat když tam bude viset nějaký opravdu "b" klient, nezpomalí se vše na rychlost nejpomalejšího článku ?? Tak to bylo u 802.11g.
Proto mě něco říká dej tam druhou kartu na 5GHz, kde je předpoklad, že nejsou klienti, kteří by to mohli zpomalovat (norma to nepřipouští). to je důvod pro druhou kartu, jiný nemám ...
Proto mě něco říká dej tam druhou kartu na 5GHz, kde je předpoklad, že nejsou klienti, kteří by to mohli zpomalovat (norma to nepřipouští). to je důvod pro druhou kartu, jiný nemám ...
0 x