❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

zamer ctu zavest povinnou evidenci 2.4 - 66 Ghz :O

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tom-tom

Re: zamer ctu zavest povinnou evidenci 2.4 - 66 Ghz :O

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

hapi píše:no jasně že to je na prd ale u 5GHz by to smysl mělo. Jedna všesměra ve 40MHz obslouží sakra hodně lidí (nv2,airmax) když nebude rušení.

Tohle je nesmysl, i u nás na venkově se bijeme s konkurencí o každý kanál. Takže si nedokážu představit, že by někde ve větším městě jeden ISP skoupil všechny kanály s tím, že je naseká na sektory po 40MHz a ostatní by měli smůlu (byť zastávám názor, že spousta ISP si v tomto pásmu prostě vysílat nezaslouží).

Evidence povede beztak jen k databázi věčně neaktuálních dat a bude znamenat další zbytečné výdaje už tak drahého ČTÚ, s čímž i jen jako daňový poplatník rozhodně nesouhlasím. A nelíbí se mi, jak jejich úmysly zabalují do všech těch nesmyslných důvodů.
ČTÚ bych kmitočty 5620-5660 prostě nechal, ať si je strčí do pr...e, hlavně když to bude stát státní kasu co nejmíň. Ale na oplátku by se slušelo rozšíření 5180-5470 pro outdoor a 5725-5850 s limitem do 27dB. Nevím jak moc je potřeba koordinace s EU, ale něco v tomto smyslu by podle mě nemuselo být nereálné.
0 x
T-T

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm, jenomze presne takhle to navrh navrhuje. Podle datumu se zjisti kdo byl prvni a nove prichozi musi odstranit nekompatibilitu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

JEnomze indoor 5180-5470 je harmonicka 10GHz takze by pak byl problem uplne nekde jinde. Proto to je jen indoor
0 x

geo71

Příspěvekod geo71 » 13 years ago

No jak jsem to tu pročetl a přečetl jsem si oficiální text záměru ČTU, souhlasím s názorem, že vzniklá databáze bude je hromada neaktuálních údajů na jejichž sběr a evidenci se vyplýtvají další miliardy daňových poplatníků. A pokud posléze budou uplatňované nějaké restrikce ze strany ČTU k omezení pásma, může to znamenat omezení našeho podnikání což znamená, že státu odvedeme menší daně a možná (zde nadsázka!) se sejdeme na pracovním úřadu žádat o nějaké ty soc. dávky :) Silně jsem to sice přehnal, ale chtěl jsem jen upozornit že každý krok má své následky a zde opravdu nevidím nic pozitivního co by nám to mohlo přinést. "Ale přece všichni používáme DFS né :) tak jak nám to nařizuje zákon, takže vlastně všichni používáme náhodně celé pásmu přidělené k tomuto účelu :)" takže jak chtějí evidovat konkrétní kmitočty když vlastně neexistují ? Naše ČTU zde opět potvrzuje jen to, že není druhý nejhorší regulátor ale jasné první....
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 13 years ago

Ono to má ještě další aspekt - troufnu si říct, že za rozvojem broadbandu stojí v ČR hromada malých poskytovatelů, pro které takovéhle debilní pokusy budou mít nejhorší dopady - zvýšená zatěž atp. Ale pro regulátora je samozřejmě jednodušší buzerovat ty malé, než aby opravdu reguloval velké hráče. Nehledě na fakt, že EU v roce 2003 vydala prohlášení ve smyslu, že je žádoucí pro rozvoj broadbandu v EU, aby pásmo RLAN 5GHz bylo zpřístupněno s co nejmenší možnou regulační zátěží.....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

v tomto state uz neexistuje zadna logika ... pokud zvyseni dane na pohonych hmotach znamena mene vybranych penez .. pak prece nema byt naslednym krokem jeste vetsi zvyseni teto dane ... ale naopak jeji snizeni ..

tak stejne zvyseni dph neprinese vetsi obnos vybranych penez, protoze lide budou nakupovat za carou vice a doma mene .. takze vybranych penez bude doma z dane jeste mene nez pred zvysenim dane ...

no jo jenze tohle ten nas stat, potazmo lide to tam ridici pochopit proste nechteji ... takze tak stejne nas zavali kopou papirovani nakonec nam treba neco jeste zpoplatni ... ale vysledkem nebude vice vybranych penez .. ale naopak mene ... a jak to tu pise "geo71" nakonec muzem nase kramy zavrit a jit zadat o ty davky ... dost by me zajimalo z ceho touto metodou budou nakonec placeny ty davky ....
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

v tomhlectom state je vsechno obracene,
i v kocourkove to fungovalo lip
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Kcourkov je optoi nasemu statu a fungovani regulatora (a nejen jeho) celkem fajn fungujici vec :roll:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

tom-tom

Dade_Marfi píše:v tomto state uz neexistuje zadna logika ...

Dade_Marfi píše:no jo jenze tohle ten nas stat, potazmo lide to tam ridici pochopit proste nechteji ... takze tak stejne nas zavali kopou papirovani nakonec nam treba neco jeste zpoplatni ... ale vysledkem nebude vice vybranych penez .. ale naopak mene ... a jak to tu pise "geo71" nakonec muzem nase kramy zavrit a jit zadat o ty davky ... dost by me zajimalo z ceho touto metodou budou nakonec placeny ty davky ....

Tady se totiž nehraje na žádnou logiku. Všechny snahy o vyšší příjem do státní kasy jsou založeny na metodě pokus-omyl s tím, že v horším případě vzniklé problémy spadnou do klína až příští vládě. V nejhorším, konkrétně v případě důchodů, jde o vědomé poškozování zájmů celé země, protože namísto toho, aby vlády "investovaly" do příštích generací, tak nesmyslnými škrty motivují mladé rodiny k čím dál nižší porodnosti. A tento trend je doménou všech vlád, které se od "plyšové" revoluce vystřídaly.
Mějme tedy na paměti, že buďto se ČTÚ snaží "generovat činnost", nebo to dostal nařízením od vlády, vydělat další zlaťáky do státní kasy (stejně jako před léty dostaly policejní jednotky příkaz k intenzivnějšímu vybírání pokut).

A ještě se máme na co těšit, protože se zákonodárci pustili do dalšího prznění zákoníku práce a kompletního přepisu občanského zákoníku. Tedy vycházím z předpokladu, že nově navržené zákony budou stejně "kvalitní" a jednoznačné, jako ten o zimních pneu.

Akorát teda nechápu, kdo tam ty stejné xichty už 22 let pořád volí, když s jejich prací není spokojená většina naší populace.
0 x
T-T

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

tom-tom píše:....
Akorát teda nechápu, kdo tam ty stejné xichty už 22 let pořád volí, když s jejich prací není spokojená většina naší populace.

souhlas, problem je , ze neni koho volit, vsechno je to jedna a tataz verbez akorat jinak obarvena ,
proto bud k volbam bubec nepujdu a nebo budu volit komunisty (natruc) s pranim, ze vsechny gaunery a tunelare za 20 let postavi pred popravci cetu za rozhradani narodniho majetku
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

tom-tom

To je příliš radikální a neuskutečnitelné. Nemyslím to, že by komunisti nemohli vyhrát volby (taky bych jim dal hlas a šanci si to zkusit, víc to tady zkur.it snad ani nejde), ale ta popravčí četa, to se na dnešní dobu už nějak nehodí.

Bohatě by stačilo snížit počet křesel v PS na třetinu, vyměnit z gruntu osazení celého parlamentu a na něj navázaných úřadů. Protože ti co tam jsou už léta, jsou jako rakovina - nakazí všechny nově příchozí jednotlivce - stačí se podívat, co Véčkám zbylo z ideí, hlavně díky koaliční smlouvě (která je navíc podraz na voliče).
Zrušit imunitu a dosadit nové, nezkažené tváře, lidi, kteří nešli dělat politiku jen pro peníze. A pro jistotu vynutit sadu zákonů, které se po revoluci rychle rušily (trestný čin rozkrádání státního majetku, apod.), tak aby nezapomínali na své voliče a cítili zodpovědnost za všechno, co v době mandátu udělají.
0 x
T-T

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

to tom-tom .. pekny napad ... ale bohuzel neproveditelny, taky jsem si kdysi myslel, ze VV neco zmeni a naletel jsem jim a volil je, ale od zacatku to bylo jen klamstvo na lidi ... ale pripoustim, ze dobre zpracovane klamstvo, protoze jsem mel fakt pocit, ze neco zmuzou ... nicmene od zacatku to byl jeden velky podvod a ne, ze by se tam nekdo z nich nakazil od stavajicich .. ale naopak vneslo to tam jeste vetsi svinstvo ... takze moje chut jit a volit nekoho noveho, kdo tam udela konecne poradek .. timto klesla na uplne minimum ... a fakt je, ze pristi ucast ve volbach si fakt rozmyslim ...

zpet k tematu evidence, je pravdou, ze sprava a aktualizace takove velike db bude stat balik a otazkou je zda to ma nejaky smysl nebo spis je to zas jen pokus o vyvolani pocitu, ze neco delaji .. a ze nejsou zbytecni ... :( ... vcera jsem to probiral s kolegou programatorem a ten me rika .. hmm kdyz kravina tak poradna .. bych udelal skript ze kazde sebemensi preladeni posle na ctu do datove schranky info .. noo a nekolikrat do tydne bych preladoval :D ... asi by je to prestalo rychle bavit
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

tom-tom

Dade_Marfi píše:taky jsem si kdysi myslel, ze VV neco zmeni a naletel jsem jim a volil je, ale od zacatku to bylo jen klamstvo na lidi ... ale pripoustim, ze dobre zpracovane klamstvo, protoze jsem mel fakt pocit, ze neco zmuzou ... nicmene od zacatku to byl jeden velky podvod a ne, ze by se tam nekdo z nich nakazil od stavajicich .. ale naopak vneslo to tam jeste vetsi svinstvo ...

To je věc pohledu. Já jsem je sice nevolil, byť se mi jejich ambice líbily, ikdyž se mi zdály až nereálně vysoké. Přesto jsem tušil, jak to nakonec dopadne. Bohužel se dostaly do trojkolky se starými zkaženými stranami (TOPku nepovažuju za novou stranu, protože v čele stojí Kalous z KDU-ČSL a pod jeho rukama se odjakživa všechno v hovno proměnilo). Kdoví, jak by to dnes bylo, kdyby VV ve volbách získaly absolutní většinu hlasů, že by neměli zapotřebí jít z nouze do trojky s ODS a TOP09 a lézt jim do zadku.
Co se týče skandálů kolem VV, v každém stádu se najde černá ovce. Ale je třeba si uvědomit, že v okamžiku, jak některá partaj začne vybočovat z řady, "náhodou" se na ni objeví nějaké svinstvo, aby se jim srazily hřebínky.
0 x
T-T

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

cz_ranger píše: aby pásmo RLAN 5GHz bylo zpřístupněno s co nejmenší možnou regulační zátěží.....

dobry argument do pripominkoveho dopisu. Tusis kde ten dokument najit?

Dade_Marfi píše: bych udelal skript ze kazde sebemensi preladeni posle na ctu do datove schranky info .. noo a nekolikrat do tydne bych preladoval :D ... asi by je to prestalo rychle bavit

V tuto chvili bych je predevsim dukladne zasoboval argumenty a dotazy na ten jejich mail. Podstatne je zacit davat dohromady seznam argumentu proti. Tvuj navrh neni spatny, kdyz jim to nepujde vymluvit.

Jo a to ze je to blbost, protoze je predepsane DFS bych moc nevytahoval. Taky by mohli zacit chtit v realu dodrzovani DFS.
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 13 years ago

dobry argument do pripominkoveho dopisu. Tusis kde ten dokument najit?

Tusim... treba tady....
http://www.ictregulationtoolkit.org/en/Publication.1498.html
0 x