❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nemůžu se dostat na druhý routerboard přes Wlan
Nemůžu se dostat na druhý routerboard přes Wlan
Mám 2 RB532, na ten první jsem připojený pres ethernet a na ten druhý je o 2 km dál.Samozdřejmě routuju.Ale mám tu problém když se chci dostat na ten druhy přes wlan pomocí Winboxu tak se nespoji skousel jsem i pres ssh a nic ale pritom komunikace probíha.S toho druhého se na první dostanu přes wlan.Prosím o radu.
0 x
kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
Nevim co by melo delat problem v modu station. Na PtP spoje pouzivam bridge - station na vsesmer ci sektor AP bridge - station a zatim to jede dobre.
0 x
iTomB píše:kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
Nevim co by melo delat problem v modu station. Na PtP spoje pouzivam bridge - station na vsesmer ci sektor AP bridge - station a zatim to jede dobre.
Je přece jedno jestli routuju nebo je to v bridge režimu. Musí to jít vždycky. jen nesmí být blokovaný port 8091 nebo přes kterej to leze do Mikrotika.
0 x
soucez píše:iTomB píše:kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
Je přece jedno jestli routuju nebo je to v bridge režimu. Musí to jít vždycky. jen nesmí být blokovaný port 8091 nebo přes kterej to leze do Mikrotika.
Me to nepis

0 x
iTomB píše:soucez píše:iTomB píše:kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
Me to nepisja to chapu. Ja se ptal, jakej problem ma v rezimu station.
Do jistý chvíle bridgování stačí, pak je potřeba už routing. A věřte, že vše předělávat je při více a více klientech těžší a těžší.
0 x
jestednet píše:iTomB píše:soucez píše:iTomB píše:kecut píše:No je to v pa bringe protože jsem se jednou dočetl že ve station to děla problémy.
Me to nepisja to chapu. Ja se ptal, jakej problem ma v rezimu station.
Do jistý chvíle bridgování stačí, pak je potřeba už routing. A věřte, že vše předělávat je při více a více klientech těžší a těžší.
To je dobry, ja ted predelavam par set klientu z oddelenych siti na jednu s routovanim (statiske i dynamicke OSPF) a docela v pohode

Jen me zajimal ted udajny problem v rezimu station, protoze pouzivam na PtP bridge-station a na vsesmer ci sektor AP bridge-station.
0 x
Žádný problém v tom dostat se na druhy treti atd. MK za sebou neni at je to v rezimu ap bridge nebo station. Problem je jen v tom, zda mate dobre nastavene routovaní. Mam za sebou zatim 3 MK a vse jede bez nejmensich problemu a vite co je jeste zajimave? Ze skrebonem jsme na to narazili nahodou. Ze kdyz se pripojite na hl. MK, pak v nem udelate presmerovani na dalsi MK, muzete byt na obou zaroven. Je to sice takova blbost, ale mozna nekomu pomuze.
0 x