❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
keksik

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod keksik » 13 years ago

midnight_man píše:ten kolisajuci signal? To je normalne, 3-4db den/noc to kolise aj mne...robi to pekne vlnky hh. Teraz v zime by to malo ustať :)
Anoo? :shock: od -66 do -86 dB to je "normalka" ;-), skor nez nieco napises si to riadne pozri, kamosko http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 47#p290658 :mrgreen:
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ja som to videl, ale som nepostrehol mierku ;) mas pravdu, to normalne nie je.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Zdravím všechny účastníky diskuze, je vidět, že problém je reálný. Představa, že velký poskytovatel nakoupí několik bedýnek RB711-ek a budou vadné, bude mu v tom ležet pěkný balík peněz a navíc nebude moci zřídit ani jednu stanici, není nic moc. I když pár kusů ze série pojede, rozumný technik si takovou komponentu do sítě asi nedá, zvláště, pokud je těžce přístupná pro výměnu. A dále: mám ověřeno, že i velcí prodejci RB o tomto problému zatím neví, popř. se tváří, že nic neví.
Pokud má někdo podezření na nějakou funkci nebo součástku, prosím o info, máme poměrně dobře vybavenou laboratoř s přístroji, s "chlazením", dost času, ledacos se dá ověřit. Jen vědět, na co se zaměřit. Pár tipů již bylo, ale zatím se žádný neukázal jako spolehlivý klíč k rozpoznání vadného kusu.
Zásadní otázka nyní asi zní: jak spolehlivě rozpoznat postižené série?
dík,
mpcz, 19/11/2011
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

TO: mpz
Bohužel mám zatím jen info od jednoho dodavatele že by se mělo jednat o vadnou diodu. Více budeme vědět snad v pondělí.
Musíte tlačit na support aby vydali oficiální info. Oni musí vědět od kdy tam začli dávat tuto vadnou součástku. Čím více lidí si bude stěžovat tím lépe!
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 47#p290658
Já mám stále BAN :(
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Takze panove neni to jenom 711 ale, poslendni varka GROOVE - A ted jsem ho hodil na strechu a rozdil TX/RX je tez 20dB. Dale jsem koupil RB711-5HnD L3 pod zamerem ze tam bude vse ok a stejna vada TX/RX rozdil 20. Takze mam skladem matros vyslovene nahovno.

Tak jsem projistotu nakoupil 411 abych mohl vubec pripojovat

JEstli nekdo mate cerstva Groovka ci RB711-5HnD zkuste to tesnout.

Valim to tedy do reklamace a cekam jak to dopadne.

Groove - A melo za SN /127
0 x

midnight_man

alebo nechavat vykony na default....ina moznost nie je ....
0 x

hocimin1

midnight_man píše:alebo nechavat vykony na default....ina moznost nie je ....

Mno jo ale palit do 24dB paraboly defaultnich 22dB to by se asi nekomu za chvili nelibilo
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

a komu ze by se to nelibilo ? dneska se to smazi hlava nehlava...smazi konkurence,smazim ja,smazi cela rodina :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hocimin1

pcwifi píše:a komu ze by se to nelibilo ? dneska se to smazi hlava nehlava...smazi konkurence,smazim ja,smazi cela rodina :lol:

PW

a CTU se smeje,
prachy za to bere :lol:
0 x

midnight_man

:mrgreen: srandisti. Myslim dovtedy kym sa nepride na to čim to je :) azda nenecháte klientom -90.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Ano, jedine default. Graf ukazuje predtym rucne Tx a potom default.
Přílohy
graph_wifi.cgi.png
graph_wifi.cgi.png (43.19 KiB) Zobrazeno 2691 x
0 x

midnight_man

prečo tie skoky? :idea:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Ahoj, z čeho usuzuješ, že jedině default? Já mám pár kusů postižených RB, daj jsem si docela velkou práci s testy a stejně vím pendrek. Každopádně, pokud se RB nespojí na AP v daném místě, nepomůže ani laborovat s řízením výkonu ani měnit firmware, zkrátka nepomůže nic. Takže default to asi neřeší. A krom toho, pokud by to bylo tak jednoduché, Sergej by už určitě vydal opravu software, než mu lidi přestanou kupovat RB-éčka.
(Asi) vadný RB, který mi vrátil technik z nepovedené montáže jsem na našem testovacím místě (cca 1100 m od Ap) mrazil, zahříval, měnil přijímaný signál a RB jel naprosto v pořádku. (Chtěl jsem proměřit měniče ve zdroji) Když si ho vzal technik na montáž, na jiném místě se ani po dlouhém domlouvání nespojil. Takže - ani se nedivím, že tento problém Sergejovi unikl. Nezávidím mu to ...
mpcz, 20/11/2011
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Souhlas, taky jsem laboroval s výkonem, kanály a zimou (měl jsem to na zkoušku za oknem) při 0stupních a prostě se to neprojevilo. Přitom na instalaci u klienta to mělo signál tx kolem 90. Výkon byl na default. Byl jsem tam osobně a viděl dva špatné kusy a doma prostě jedou :roll: Fakt tam musí být kombinace nějakého dalšího faktoru...
Snad to brzy zjistí a dají vědět
0 x

pthv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pthv » 13 years ago

honzam píše:Souhlas, taky jsem laboroval s výkonem, kanály a zimou (měl jsem to na zkoušku za oknem) při 0stupních a prostě se to neprojevilo. Přitom na instalaci u klienta to mělo signál tx kolem 90. Výkon byl na default. Byl jsem tam osobně a viděl dva špatné kusy a doma prostě jedou :roll: Fakt tam musí být kombinace nějakého dalšího faktoru...
Snad to brzy zjistí a dají vědět

Jeste me tak napada... za oknem se to testuje s kratkym vedenim kabelu. Tudiz ubytek na Poe neni velky. Nebude treba problem i v tomhle... Nizsi napeti muze neco nekde provest s vykonem na TX. I kdyz pri 18V by to melo byt celkem jedno.
0 x