❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
krys

Re: RB711 nová verze - nechce se připojit na AP

Příspěvekod krys » 13 years ago

U nás řešíme ty samé problémy, které nastaly s příchodem nové verze.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Ty konektory me zacinaji pekne s.. Zatim to resime pouzivanim ufl verze. Zajimavy ze na mikrotik minipci jsou konektory zatim ok..
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 13 years ago

O vikendu jsem montoval prvni tento novy kus a ted se podival, jak mi to slape. Na strane klienta signal porad stejny, na strane AP signal poskakuje (zima/teplo). Smejdske RB ...
Přílohy
signal.png
signal.png (3.64 KiB) Zobrazeno 2219 x
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

já jsem koupil úplně první 711 s plast konektorem a žádný problém nemám
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

né každý kus má špatný signál, ale je to o hodně častější než starší 711. Plastovej konektor ničemu nevadí, spíš je horší že je otočenej. Vycvaknout ho z gentleboxu to je porod
0 x

ef

Příspěvekod ef » 13 years ago

Máme problém s celou poslední objednávkou cca 20 kusů. I na 4 metry mám rozdíl v TX/RX 20 dB Vidím to na -34, ale protistrana na -60 (na prutové antény).Není to MMCX konektorem, je to radiovou částí na RB.

Edit.
Jestli nastavím v TX power default nebo to fixnu na 0 dB tak signál zůstane na protistraně stejný nehne se ani o dB.
Naposledy upravil(a) ef dne 15 Nov 2011 15:30, celkem upraveno 1 x.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

ef píše:Máme problém s celou poslední objednávkou cca 20 kusů. I na 4 metry mám rozdíl v TX/RX 20 dB Vidím to na -34, ale protistrana na -60 (na prutové antény).Není to MMCX konektorem, je to radiovou částí na RB.

Navrhuju napsat to na jejich forum a na support ... tady to neporesime a reklamovat me neba :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

honzam

soooc píše:Navrhuju napsat to na jejich forum a na support ... tady to neporesime a reklamovat me neba :)

Tak se prosím někdo přidejte ať to nevypadá že si stěžuje jeden člověk.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... &start=100
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

robi to aj klasicka aj G?
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

ef píše:Edit.
Jestli nastavím v TX power default nebo to fixnu na 0 dB tak signál zůstane na protistraně stejný nehne se ani o dB.

Namontovane par desiatok novych verzii RB711 a ziaden problem. Az dodnes, kedy mi prisla nova dodavka tychto RB a hned s prvym kuskom sa hlasim tuna do klubu. Ako pise "ef" , pri rucnom Tx power na RB711 tu ukazuje na AP -85dB a pri defaulte to sice uz ide, ale zas prazi na max. napr -52dB. Neviem, mne to pripada akoby vybehli s inou reviziou novej RB711, ci ako? No, na nervy tento Mikrotik. To aj UBNT tako skusa trpezlivost zakaznikov?
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 13 years ago

No UBNT posledni dobou rock stable :) Jedine zaznamenane problemy ze zacatku vyroby byly kousajici se Bullety pri kolisani napajeni a nefunkcni jeden chain na prvni serii Rocket5 kvuli spatne osazene soucastce.

Problem na RB711 vypada bud na spatnou varku keramickych kondenzatoru ve zdroji - http://en.wikipedia.org/wiki/EIA_Class_2_dielectric klicove slovo Z5U (sranda zacne az zacnou mrazy). Nebo je nejaky prechodak v tom plastovem konektoru a kolisa napajeni TX casti (drive casta zavada v pripade jednoho vyrobce tohoto http://www.i4wifi.cz/poe-pasivni-injector_d1392.html ) Zkuste pripojit 24V zdroj, pripadne napajet primo do jacku na routerboardu, jestli problem nezmizi.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

mpcz

Příspěvekod mpcz » 13 years ago

Na support Mikrotiku / Routerboardu jsem to již poslal. Zajímavé: obyčejně odpoví obratem, tentokrát již dva dny nic. No každopádně jim to nezávidím.
mpcz, 15/11/2011
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

pretoze o tom vedia ;) tak neodpisuju. No dobre vedieť. Ostáva RB411 a R52n

///a ubnt je na tom podobne!!!! 5.3.3 FW ma problem s pastru POE u NSM5.
0 x

Polk

Příspěvekod Polk » 13 years ago

Potvrzuju šmejdská RBčka, dneska jsem montoval anténu na 3x , naštěstím jsem je všechny měl v autě a ve finále se ted večer podívám a už je signál zase -80/-54 . Když pustím badw.test tak se to srovná třeba na -50/-54 a nic přes to neteče postupně to zase utiká nahoru. Budu věřit že to bude softwarová chyba .. i když to dělají jen nějaké kusy.
0 x

honzam

dnes měním dva vadné kusy 711 než narazím na třetí funkční kus
Přílohy
worst.jpg
worst.jpg (69.4 KiB) Zobrazeno 2069 x
0 x