Máte nějaké zkušenosti s touto kartou?
http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Catalo ... 20&it=9394
nemá podobné problémy jako CM10??
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Sparklan PCI karta - zkušenosti
Tak to netuším, značka mě nic moc neříká. Chipset je stejnej jako CM10 a Sparklan, ovšem cena je vyšší. Na těchhlenc kartách mě docela štve že mají napájení tuším 3,3V (PCI2.2) a tudíž neběhají na starších deskách. Ono kupovat na běžný APčko na koncovým bodu novou desku s brutálně výkonným CPU se mě nechce, obzvláš když mám plnej regál starých dobrých desek za pár šupů. A navíc ty nový desky už moc neoplývají PCI slotama. Samej PCI-X.
Nemáme to jednoduchý...

0 x
Noo. Teï laboruju s miniPCI CM10 v redukci. Samozřejmě to musí být redukce se stabilizátorem, jinak se to ve staré desce nechytá. K tomu mě dohnal absolutní nedostatek Atheros karet s PCI 2.1 5V napájení. Ty co jsem používal WNC VZA-81 už se neseženou, tak se to snažím řešit takto. Zjistil jsem, že ty redukce, který mám v některých deskách nechodí. Nebo to je možná těma CM10, nevím. Musím koupit nějakou CM9 abych to vyloučil. A kupodivu to nejčastěji nechodí s Intel 440BX chipsetem. Buïto to celý po naběhnutí MK uplně vytuhne nebo to jede, ale když dám na WLAN Atheros SCAN pásma, tak nic nenascanuje a mašina se oběsí. Když SCANuju na XI-626 tak se to nekousne, jen na CM10. VIA Apollo nebo SiS chodí bez problémů. Stejně tak Intel 440LX jede. Na některých deskách taky byly problémy, když Atheros byl v prvním PCI slotu vedle AGP.
Je to prostě duchařina.

0 x
Survivor píše:Máte nějaké zkušenosti s touto kartou?
Presne tuhle kartu pouzivam skoro vsude (mam jich radove 40ks) a
jak ve 2.4, tak v 5Ghz to jede perfektne a nemam nikde problem.
0 x
paja78 píše:Survivor píše:Máte nějaké zkušenosti s touto kartou?
No tak přesně s touto kartou mám ty nejhorší zkušenosti. Je to kupa hnoje. Malá citlivost, malej výkon. Nasadil jsem je na 5,8G a na 3km s 26dBi anténama se ani navzájem neviděly. Dal jsem tam místo nich WNC VZA-81 a najednou to frčelo. A na 2,4G jsem ji dal místo XI-626 a rázem jsem od klientů měl slabej signál a oni ode mě taky. (I podle katalogových údajů má SPARKLAN nižší citlivost i výkon) A není to jen kusová vada. Mám 3kusy a jeden horší jak druhej...

Takže jsem se rozhodl zbytečně nevyhazovat love za laciný karty a ušetřit si práci hledáním kde je problém. Rači vezmu osvědčenou věc, by to vyjde dráž.
0 x
Repkins píše:paja78 píše:Survivor píše:Máte nějaké zkušenosti s touto kartou?
No tak přesně s touto kartou mám ty nejhorší zkušenosti. Je to kupa hnoje. Malá citlivost, malej výkon. Nasadil jsem je na 5,8G a na 3km s 26dBi anténama se ani navzájem neviděly. Dal jsem tam místo nich WNC VZA-81 a najednou to frčelo. A na 2,4G jsem ji dal místo XI-626 a rázem jsem od klientů měl slabej signál a oni ode mě taky. (I podle katalogových údajů má SPARKLAN nižší citlivost i výkon) A není to jen kusová vada. Mám 3kusy a jeden horší jak druhej...Kdysi dávno jsme koupili asi 5ks SPARKLAN wifi adaptérů a se všema problémy. 2 nejely hned od začátku dva náhodně tuhly. SPARKLAN u mě nevzbuzuje důvěru.
Takže jsem se rozhodl zbytečně nevyhazovat love za laciný karty a ušetřit si práci hledáním kde je problém. Rači vezmu osvědčenou věc, by to vyjde dráž.
Zajimave.. dle meho nejaka chyba pri instalaci. 6Km spoj v 5Ghz SPARKLAN-SPARKLAN, anteny 23dB a fici jako vino a to mam na obou koncich jeste 2m koaxialni svod. Ve meste radove 1Km pri pouziti 18dB anten to pouzivam uz vice jak rok a zadny problem. Pri pouziti pocitacu jako router (procesor P4-3.2Ghz) odezva na stand. ping 0,3 ms max. propustnost 35Mbit - v reale to pak asi bude mene...
0 x
no jo jenže ty používáš nové pcčka.sorry ale na koncový bod strkat PIV 3GHz je až moc. Ty Sparky ani Trendnety nejedou na starších deskách - sice na aspě uvadějí u trendnetu že tozvládá 2.1 ale není to tak. nejede mi to. Mrknul jsem se do návodu a tam uvádějí že to zvládá jen PCI 2.2.
U těch redukcí na 1minipci je stejný problém chce to asi 2.2PCi. Také mi mk zatuhává pokud tam hodím tuto redukci na starší desku - nepomůže nic, ani cm9 ani cm10 ani prohození karet. Jediná RB14ka je provozuschopná. Chtělo by to ale PCI kartu 5GHz pro 2.1 PCI.
U těch redukcí na 1minipci je stejný problém chce to asi 2.2PCi. Také mi mk zatuhává pokud tam hodím tuto redukci na starší desku - nepomůže nic, ani cm9 ani cm10 ani prohození karet. Jediná RB14ka je provozuschopná. Chtělo by to ale PCI kartu 5GHz pro 2.1 PCI.
0 x