❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Zajimave MW anteny

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
qidoRV

Zajimave MW anteny

Příspěvekod qidoRV » 13 years ago

Pri ceste do vzdalenych kraju jsem narazil na celkem zajimave anteny - odhaduji na nejaky starsi typ
ant1.jpg
ant1.jpg (158.11 KiB) Zobrazeno 2936 x

a pasivni mikrovlnny repeater. Kdyz jsem zjistil ze je to na MW, tak jsem nelenil a sel 2 hodiny do kopce, abych to prozkoumal z blizka.
tra1.jpg
tra1.jpg (83.8 KiB) Zobrazeno 2936 x

tra3.jpg
tra3.jpg (138 KiB) Zobrazeno 2936 x

Google o tom repeateru pise : two passive microwave repeaters near the summit. These billboard like structures were used to bounce microwave signals over the mountain to the north-eastern
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 13 years ago

Hezký!
Něco o těch trychýřích http://strizkov.wz.cz/trychtyre/
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Pekny zrcadla. :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

qidoRV: kde to je? Něco podobného jsem viděl tuším na Hintertuxu v Rakousku ;)
0 x

qidoRV

Příspěvekod qidoRV » 13 years ago

Ty zrcadla jsou na MT. Wire nad Salt Lake City a anteny jsou dole ve meste.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

No pravda je ze pasivni mikrovlnny repeater ktery by dokazal fungovat 100 % na vzdalenost cca 1 Km aspon by nas uvítalo víc myslím. Sice by to melo jit ze 2 stejnych anten ale zkušenosti s tim nemám.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

no já sem měl na 500 metrů a musel jsem to do něj smažit na default aby to jelo na 100% chce to halt větší výkony a ty zde nejsou povolené (díky bohu)
jsem rád že už to mám aktivně přenášené...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Add pasivní odražeče.
Jsou i dost populární v Rusku. Dokonce velice často vidím situaci, že parabola leží na zemi, míří vzhůru a na stožáru je jen deska jako odražeč. Na protilehlé straně to stejné. Vzdálenost kolem 50 km. V jakém pásmu a jakými výkony to jede nevím, to mi tu nikdo nesdělí. Jednu takovou linku využíváme a je to 2 Mbps. Foto nemám, zakázáno a ostrých hochu s kalašnikovem několik náklaďáků...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Majklik píše:Add pasivní odražeče.
Jsou i dost populární v Rusku. Dokonce velice často vidím situaci, že parabola leží na zemi, míří vzhůru a na stožáru je jen deska jako odražeč. Na protilehlé straně to stejné. Vzdálenost kolem 50 km. V jakém pásmu a jakými výkony to jede nevím, to mi tu nikdo nesdělí. Jednu takovou linku využíváme a je to 2 Mbps. Foto nemám, zakázáno a ostrých hochu s kalašnikovem několik náklaďáků...

A kdyz k dipolu u toho das multimetr, tak nameris co ? Pripadne zarovku to nerozsviti ? :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Když uvážím, jaké přátelské překvapení na člověka čekají mezi místem, kde se může ještě volně přiblížit a vlastní parabolou (několik metrů žiletkového drátu je jen jemné upozornění na další výzvy pro životní funkce odvážného jedince), tak kdybych se dostal i jen teoreticky k té parabole, tak budu ve stavu, že mi bude úplně jedno, co naměřím....
Víš, v téhle zemi se ti můžou stát i banálnější věci osudnými, třeba tě přejet jezdkyně na koni v Moskveském metru (stalo se mi v pondělí) nebo vběhnout do minového pole sloužícího jako ochrana chaty před zloději v odlehlejších končinách, takže nějaký ten kW v etéru navíc asi nikdo neřeší. :-)
Ale mrtví holubi, kteří by se kolem váleli po zemi, tak nepozoruji (pokud je gorily hbitě nestíhaj brát a konzumovat).
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Holubi to uz neprezili vubec :lol: Radsi ani neletaji tim smerem :D
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...