❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
ef

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod ef » 14 years ago

800 nemá měření teploty

Kód: Vybrat vše

/system health print
         fan-mode: manual
          use-fan: main
       active-fan: main
          voltage: 31.2V
  cpu-temperature: 23C

Má ho třeba 435

Kód: Vybrat vše

/system health print
         fan-mode: auto
            use-fan: main
         active-fan: none
            voltage: 24V
            current: 184mA
        temperature: 12C
  power-consumption: 4.4W
0 x

roman.wifi@post.sk

Příspěvekod roman.wifi@post.sk » 13 years ago

ef: dakujem Ti za opoved, info.. :wink:
0 x

roman.wifi@post.sk

Po nahrati verzie 5.6 na centralny server sa aspon umna objavila chyba a to ta, ze ked na existujucom klientovi prehodnim inu IP adresu, tak v Firewall/Mangle ju nezmeni/neprepise. Okrem toho, ze danemu klientovi nerobi v ISPadminovi graf prenesenych dat, tak klient nieje sheipovany, cize ide kolko to da. Mate niekto tento isty problem?? Prisiel som nan len nahoudu. Verziu ISPadminu mam 3.56. Pripadne,ake mate verzie na ktorych to ide normalne??

PS: po downgrade centralu na MK verziu 4.17 ide vsetko v poriadku. Ked bude cas, skusim, nejku 5.x veriu, ci je to chyba len s 5.6, alebo aj nejakou inou.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Jojo. To mě dělá taky. Mám Admina 3.51 a už jsem si myslel, že to v novějších verzích vyřešili. Pokud je hlavní router/shaper na platformě x86 a verze Ros je 5.xx tak to nezapisuje mangle/queues. S verzí Ros 4.xx to chodí. Na Routerboardech to zapisuje vše správně. Tedy skoro vše. Zjistil jsem, že když upravím jméno klienta, tak Admin ve wifi accesslistu uloží klienta s novým jménem ale záznam se starým jménem neodstraní, takže se accesslist utěšeně nafukuje. Navíc jsem nedávno zjistil, že Admin na některých routerech přestal dělat zálohy konfigurace, přestože jinak komunikuje s RB bez problémů.
0 x

tomas_m

Příspěvekod tomas_m » 13 years ago

Repkins u nas verzia admina 3.57 a 180 routrov s ROS 5.6 RB ,Alixa,x86 a tak uplne v pohode a vsetky chyby co spominas myslim vyriesili vo verzii 3.57
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

tomas_m píše:vsetky chyby co spominas myslim vyriesili vo verzii 3.57

No že jim to trvalo. Jsu zvědavej, kdy vyřeší to automatický odhlašování při nečinnosti. Než stihnu napsat nějakej delší mejl klošům, tak mě to vykopne a půl hodiny vymejšlení je v tahu. Bych v tu chvíli vraždil... Nainstaloval jsem si zkušební verzi 3.57 a dělalo mě to pořád, ať jsem nastavoval sebevětší číslo.
0 x

roman.wifi@post.sk

Ja to nemam ako vyskusat. Mam veriu ISPadmin 3.56 a technicka podpora mi skoncila a ked sa pani budu spravat, ako sa spravaju a pytat za to nehorazne peniaze, ani dalej pokracovat nebudem. Jednocho, neviem aku mate vy skusenost, ale ked som nieco potreboval spravit, poradit,.tak ta odpoved im pekny cas trvala, ale ked si dam daco rozsirit, nacenit,..a tyka sa to "bubakov" tak odpoved prisla do hodinky :shock: . Taku rychlost keby mali na technickej podpore, klobuk dolu pred nimi. Dalsiu vec co som si vsimol,.cim mam vysiu verziu ISPadminu, tak sa mi server spomaluje, a to podotykam,.mam tam 8GB Ramky a Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz BOX 12M. Ako je to mozne :?: a to mam necelych 800x klientov.
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 13 years ago

roman.wifi@post.sk píše:Ja to nemam ako vyskusat. Mam veriu ISPadmin 3.56 a technicka podpora mi skoncila a ked sa pani budu spravat, ako sa spravaju a pytat za to nehorazne peniaze, ani dalej pokracovat nebudem. Jednocho, neviem aku mate vy skusenost, ale ked som nieco potreboval spravit, poradit,.tak ta odpoved im pekny cas trvala, ale ked si dam daco rozsirit, nacenit,..a tyka sa to "bubakov" tak odpoved prisla do hodinky :shock: . Taku rychlost keby mali na technickej podpore, klobuk dolu pred nimi. Dalsiu vec co som si vsimol,.cim mam vysiu verziu ISPadminu, tak sa mi server spomaluje, a to podotykam,.mam tam 8GB Ramky a Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz BOX 12M. Ako je to mozne :?: a to mam necelych 800x klientov.

To zpomalovani mozna dela to ze grafuje moc MAC adres z MK, je tam potreba obcas promazat tabulku co sbira mac a pak k nim grafuje signal. Tedy pokud mas nekde otevreny pristup do AP coz my nekde mame, pak staci aby tu MAC videl jednou a grafuje pro ni porad.
0 x
Daniel Tasáry

roman.wifi@post.sk

hm,.. no, keby som vedel ako :?: Ale daco pravdy natom je,..

Chcem sa spytat, nema niekto s vas SNMP OID na UPS APC Smart 1500 a spoj SAF 13Ghz ? Pripadne, nenasiel by sa niekto, kto by mi to spravil, za patricnu dohodnutu sumu? Bol by som mu velmi vdacny.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

roman.wifi@post.sk píše:hm,.. no, keby som vedel ako :?: Ale daco pravdy natom je,..
Chcem sa spytat, nema niekto s vas SNMP OID na UPS APC Smart 1500 a spoj SAF 13Ghz ? Pripadne, nenasiel by sa niekto, kto by mi to spravil, za patricnu dohodnutu sumu? Bol by som mu velmi vdacny.

Tady je export APC Smart 1500 rack z ISPadmina
APC+UPS.zip
(384 bajtů) Staženo 223 x
0 x

tomas_m

roman.wifi@post.sk píše:mam tam 8GB Ramky a Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz BOX 12M. Ako je to mozne :?: a to mam necelych 800x klientov.

tak presne toto tam mame aj u nas a frci tam netflow ,nagios monitoruje to 250m zariadeni na ktore aktivne pristupuje a klientov 5x viacej ako ty a cpu je v pohode .
||Zrejme ti tam nejake procesy zasekne a vyytazuje ti to masinu.
0 x

roman.wifi@post.sk

tomas_m: Ahoj, tak niekedy to ide v pohode, ale onikedy zase nie. Hm, da sa to nejaky prikazom skontrolovat? Ale treba sa kontaktovat na support, aby sa mi na to pozreli?
Prikladam aj foto zatazenia CPU,.ale v skutocnosti sa to chova asi horsie, nez na grafe.
Přílohy
CPU_ISPadmin_server.jpg
CPU_ISPadmin_server.jpg (89.42 KiB) Zobrazeno 3198 x
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Koukam ze vytizeni ti leze nahoru ve 3 rano. To dela ISP admin zalohy, ne?
0 x

tomas_m

tak podla grafov to mas uplne v pohode a nemal by byt problem z vytazenim cpu ! popripade si instalni htop na servery a podrobnejsie pozries ,co ti bezi a co ako vytazuje masinu.
U nas ten cpu load ide na 200% a nie je vobec problem s dlhymi odozvami systemu.
0 x

roman.wifi@post.sk

V daka Pinterovi, som si dorobil, upravil a konecne spravil ako taky vlastny grafik SNMP OID na upsku APC. Neviem, ako sa vam to bude pacit, ale skuste, daco navrhnut, ze by sme to nejako spolocne vyladili a bolo by to pre vsetkych, Tak ako nazvy, ktore som ako tak podla seba zvolil, tak i grafi, som si dal podla seba, tak aby ich tam nebolo zbytocne vela,. i tak kazdeho zaujimaju hlavne udaje z cislic,.. :wink:
Přílohy
Obrazok SNMP OID upsky.jpg
APC
Obrazok SNMP OID upsky.jpg (86.11 KiB) Zobrazeno 3568 x
0 x