❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB1200 a 8GB

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: RB1200 a 8GB

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

miract píše:At mi nekdo potvrdi, ze to pomohlo, tak ho zase zapojim do site... :)

pomuze az DWDM na BO169 :lol:
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

ro000917

Příspěvekod ro000917 » 13 years ago

miract píše:At mi nekdo potvrdi, ze to pomohlo, tak ho zase zapojim do site... :)

Mám další trošku do mlýna:
Trochu jsem se tomu věnoval. Testoval jsem proč se mi po restartu neaktivujou ETH porty, případně nenajede RB1200 vůbec. Připojil jsem se ke konzoli a zjistil, že když rebootuji RB přes terminál, je vše OK, ale když přes Winbox 2.2.18 tak se pravidelně zasekne při startu. Zasekával se i při přerušení napájení, ale to bylo nepravidelné. Najel třeba až na potřetí. Upgradoval jsem na firmware 2.37 z původního 2.33 a zatím se to tváří že to funguje. Verzi OS jsem na doporučení používal 5.4 Zkus te to ještě někdo další, ať to můžeme potvrdit.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Me se ale nic nezasekavalo, proste je jednou za cca 20-30 hodin sam od sebe rebootoval a zase jel dal. Ale i tak to bylo neprijemne, nebot to odelalo hokej v OSPF kruzich a chvili trvalo, nez se z toho cela sit vzpamatovala.
0 x

ro000917

Odhaduji, že mně se to taky samo rebootovalo, ale navíc BRčko nenajelo, zkus to a uvidíš
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

Hello,

We are unable to repeat the problem and nobody has provided sufficient information
about crashes. So at this moment we can't do anything.

Regards,
Janis Megis
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Oni chtěli výpis z konzole co to píše během toho padnutí a rebootu. Bohužel rb1200 byl na nepřístupném místě abych tam 20hod čekal s konzolí.
Na stole to nenasimuluji takže není jak jim dodat to co chtějí. Třeba už to fakt tím novým Biosem opravili
0 x

ro000917

honzam píše:Oni chtěli výpis z konzole co to píše během toho padnutí a rebootu. Bohužel rb1200 byl na nepřístupném místě abych tam 20hod čekal s konzolí.
Na stole to nenasimuluji takže není jak jim dodat to co chtějí. Třeba už to fakt tím novým Biosem opravili

Ano, také nemám výpis, jen vím že se mi to zaseklo při startu služeb
0 x

hapi

tady nejde o zásek při startu, tady jde o to že se vůbec restartuje. Nechápu kde chtěji vzít výpis z konzole při pádu. To tam jako mám dát něco na seriak co to bude sledovat?
0 x

honzam

Ano, přesně.

Try to connect serial port and record everything that is printed on screen.
Regards,
Maris
0 x

menicks

Příspěvekod menicks » 13 years ago

2x RB 1200 obojí teče přes 50 Mbit/s ve špičkách hodně i přes 100Mbit/s a zatím žádný problém.
sw 5.5
current-firmware: "2.33"
upgrade-firmware: "2.33"
Vytížení do 50% naprosto bez problémů... musím zatukat...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

problémy setrvávají, nebo to vyřešila nová verze fw?

potřebuju 2 nasadit, tak jestli nemám hledat něco jinýho
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Ja uz nemam chut ani odvahu to znovu testovat. Snad se najde nekdo dalsi...
0 x

hapi

můžete se někdo podívat jaký označení má procesor na sobě napsaný? Včera si totiž level s tim sráčem dost naběhnul a když sundal chladič z cpučka tak jsem vyčet že chip je vyráběnej jako 667MHz a mikrotik ho drtí na 1000MHz!!! To samí je i s ramkama kdy je možný je taktovat až na 533MHz ale procesor zvládá max 400MHz. Celí je to nějaký cinknutý. Schválně to zkuste podtaktovat na 667MHz jestli se bude kousat.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:můžete se někdo podívat jaký označení má procesor na sobě napsaný? Včera si totiž level s tim sráčem dost naběhnul a když sundal chladič z cpučka tak jsem vyčet že chip je vyráběnej jako 667MHz a mikrotik ho drtí na 1000MHz!!! To samí je i s ramkama kdy je možný je taktovat až na 533MHz ale procesor zvládá max 400MHz. Celí je to nějaký cinknutý. Schválně to zkuste podtaktovat na 667MHz jestli se bude kousat.

Podtaktuje se to a bude z toho RB450G. :-D
0 x

honzam

smazat
Naposledy upravil(a) honzam dne 25 Nov 2011 14:36, celkem upraveno 2 x.
0 x