❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vytáčení VDSL PPPOE - nefunguje (vyřešeno)

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
czatlantis

vytáčení VDSL PPPOE - nefunguje (vyřešeno)

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

EDIT: tak dobrý, už to mám, bylo tam potřeba zadat VLAN mux ID 848, kdyby to někdo taky řešil

Ahoj, potřebuju pomoct. Měl jsem ADSL a vytáčel jsem si PPPOE připojení přímo z mikrotiku. Po výměně modemu pro VDSL ale mi to nějak nefunguje. Návod jsem pročetl, nastavil co se dalo, ale pořád mi mikrotik přše dialing...disconnected.
Mohli byste mi s tím helpnout? Celkem nutně to potřebuju :oops:

Info: modem je Comtrend VR-3026e
link na manuál je http://www.techzona.cz/_pub/3e/ad/14/23 ... 0214cz.pdf

defaultní nastavení:
Obrázek

internet očividně funguje přes ppp0.1, všechno ostatní můžu smazat.

Jenže když to všechno smažu a vytvořím nový, dám bridge tak ten MK furt jen vytáčí a vytáčí...už fakt nevím co dělám blbě...kdybyste to někdo používali nebo měli nápad, byl bych fakt vděčnej...
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 14 years ago

Dobrý poznatek, díky.
0 x

Shrolak

Příspěvekod Shrolak » 14 years ago

Zdravim, resim stejny problem a nedari se mi to nastavit. Mohl by jste mi nasdilet konfiguracni soubor z Comtrend VR-3026e nebo udelat par screenshotu s aktualnim funkcnim nastaveni? diky.
0 x

czatlantis

tady je ten konfigurák

IP, user, pass je defaultní, jen vyplej DHCP
Přílohy
backupsettings.rar
IP, user, pass je defaultní, jen vyplej DHCP. V raru, protože "příloha conf není povolena"
(4.65 KiB) Staženo 2559 x
0 x

Shrolak

Příspěvekod Shrolak » 14 years ago

Diky, uz mi to fici.
0 x

marekjanu

Příspěvekod marekjanu » 14 years ago

Ahoj,
provedl jsem konfiguraci pomocí nahrání konfiguračního souboru a skutečně to bylo oka. Pouze však do chvíle, kdy se toto nastavení z modemu samo vymazalo a nastavilo se jakoby to defaultní. Bylo to pravděpodobně v souvislosti s výpadkem proudu. Nestalo se Vám to také. Při běžném odpojení a znovupřipojení do el. sítě to konfiguraci samozřejmě udrží. Čím jiným by mohlo být smazání konfigurace způsobeno. Děkuji za odp.
0 x

czatlantis

možná nějaká špička? nebo se "jebnula" paměť, tak si to natáhlo default. Každopádně s tím jsem se nesetkal (no taky je za online UPSkou) 8)
0 x

FadeTB

Příspěvekod FadeTB » 14 years ago

nabyla by prosím konfigurace O2TV a BRIDGE?
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 13 years ago

marekjanu: krása, před chvílí se mi ten modem taky zresetoval do defaultu. A to na něj nikdo nesahal.
0 x

PTPStudio

Příspěvekod PTPStudio » 13 years ago

Prosim Vas mohl by jste nekdo napsat postup nebo fota jak to nastavit do bridge modu ten modem.Dekuji
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 13 years ago

máš tam ten konfigurák. Tak si ulož pro jistotu svoje nastavení, loadni tam to moje, podívej se co se tam měnilo, loadni to svoje a douprav co se ti tam líbí
0 x

axiom

Příspěvekod axiom » 13 years ago

Jak nastavit PPPoE ve windows 7, abych mohl mít veřejnou adresu na PC s Win7 ? Když dám PPPoE a Comtrend VDSL na Bridge, tak se sice PPPoE ve Win7 připojí, nicméně v ipconfig IP adresu PPPoE nemá :-( ale v "zobrazit stav tohoto připojení" je vidět IP adresa i Gateway Telefoniky :-( Ve vlastnostech "připojení k místní síti" mám vše NEzaškrtnuté (TCP/IP apod.)

Díky za názor.

T.
0 x

martinxxxx

Příspěvekod martinxxxx » 13 years ago

Zdravím, chtěl jsem se optat. Zda jde zprovoznit O2TV i na Wifi Comtrendu? Bylo mi řečeno že to jde přes mod Bridge, ale asi jsem se do toho zanořil víc než je zdrávo a už mě nic v nastavení toho Comtrendu nenapadá.

Děkuji za případné reakce s nápovědou jak dál...
0 x

tessier-ashpool
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tessier-ashpool » 12 years ago

našel jsem tady parádní návod jelikož ze záhadných důvodů mi tam ten konfigurák nejde nahrát
http://comtrend.michnzee.net/
jenže ten návod je asi dle mého názoru pouze na konfigurace vdsl (PTM)
jenže já tu mám jen adsl a proto je asi ručně nastavit (ATM) a to nevím jak
neporadil by mi někdo prosím?

díky
0 x
beginner
pokud to lze vždy někde udělám free hotspot

glorostor

Příspěvekod glorostor » 11 years ago

Dobrý den! Mám problém s nastavením PPPoE modem Comtrend VR-3026e zakoupen od O2, ale teď chci použít s VDSL v Eri - cesky bezdrat. Nakonfigurovat PPPoE, ale nemohu nastavit. Prosím, pomozte mi!
0 x