hapi píše:hehe, před měsícem se nám stalo to samí ale s tim, že jestli chceme dát na střechu anténu, tak musíme zaplatit. Kurvy.
To bych poslal přímo na ČTU, at jim na to odpovi s kulatým razitkem. A s tou odpovědí to dále řešit přes stavební úřad.
hapi píše:hehe, před měsícem se nám stalo to samí ale s tim, že jestli chceme dát na střechu anténu, tak musíme zaplatit. Kurvy.
podle § 104 z.č. 127/2005 Sb., na který se odvoláváte, vy jako účastník tento nárok nemůžete uplatnit. O zřízení antén je v souladu s ust. § 104 odst. 2 uvedeného zákona oprávněn požádat pouze podnikatel zajišťující veřejnou komunikační síť. Pokud jste odkazovala na §104 odst. 15 písm. b/ uvedeného zákona, pak v daném případě se jedná pouze o vnitřní vedení a komunikační bod za předpokladu, že v daném domě je síť daného provozovatele provozována, což však u vašeho provozovatele splněno není.
Lépe využít odst. 15
(15) Vlastník domu, bytu nebo nebytového prostoru je povinen
umožnit uživateli tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru
(...)
b) zřízení vnitřního komunikačního vedení včetně rozvaděče
a koncového bodu sítě.
(...)
Dojde-li mezi vlastníkem domu, bytu nebo nebytového prostoru
a uživatelem tohoto domu, bytu nebo nebytového prostoru ke sporu
o rozsahu těchto povinností, rozhodne na návrh jedné ze stran
sporu příslušný stavební úřad v součinnosti s Úřadem.
svestka píše:EDIT: už asi 14 dnů se hrabeme v paragrafech, ale jasno stále nemáme
ze zamítavé odpovědi SVJ, kterou paní obdržela na základě své žádosti cituji:podle § 104 z.č. 127/2005 Sb., na který se odvoláváte, vy jako účastník tento nárok nemůžete uplatnit. O zřízení antén je v souladu s ust. § 104 odst. 2 uvedeného zákona oprávněn požádat pouze podnikatel zajišťující veřejnou komunikační síť. Pokud jste odkazovala na §104 odst. 15 písm. b/ uvedeného zákona, pak v daném případě se jedná pouze o vnitřní vedení a komunikační bod za předpokladu, že v daném domě je síť daného provozovatele provozována, což však u vašeho provozovatele splněno není.
hapi píše:vypadá to, že si ten paragraf přizpůsobily pro sebe a vybraly pouze vhodný úseky. Čet sem to asi před rokem celý a byla tam jasně jedna část o právách veřejnýho poskytovatele a o právách příjmu netu od koho chce a kde chce. Je to právo občana.
svestka píše:tak jsem to celé znovu přečetl, a došel k názoru, že bez závazného výkladu od příslušných úřadů se to nepohne. tudíž si zítra zajdu na SÚ a ČTÚ hodit řeč. Info pak předám ...
perlička:
v zákoně mě zaujalo mj. par. 135 odst. 2, z kterého pro mě vyplývá, že pokud se hlásím např. k romské národnosti, a při jednání s úřadem si obstarám tlumočníka,CTÚ mi ho proplatí. To by byl kurnik dobrej byznys ne?
podle § 104 z.č. 127/2005 Sb., na který se odvoláváte, vy jako účastník tento nárok nemůžete uplatnit. O zřízení antén je v souladu s ust. § 104 odst. 2 uvedeného zákona oprávněn požádat pouze podnikatel zajišťující veřejnou komunikační síť. Pokud jste odkazovala na §104 odst. 15 písm. b/ uvedeného zákona, pak v daném případě se jedná pouze o vnitřní vedení a komunikační bod za předpokladu, že v daném domě je síť daného provozovatele provozována, což však u vašeho provozovatele splněno není.