Zdravím
Na klientské jednotce RB711 a Groove mně z ničeho nic odešlo vysílání. Tedy RB 711 slyší AP na výbornou signál př. -60, ale AP slyší RB 711ku na -80. Problém v AP není. APčko slyší ostatní klienty na výbornou. Tedy vypadá to na závadu na klientské jednotce.
Zajímavost:
Přes den RB 711 má signál TX i RX stejný 60/60, ale v noci se to změní na -87/60. RB711 v Šťouračově boxu
Na tom groovu je to podobné, tam zas TX signál poskakuje od 60 do 80. Připojeno na 29 maxlink parabolu.
Rušením to nebude, protože na jednom stožáru mám 2 zařízení. Verze 5.6
Nesetkali jste se s tímto problémem. Popř. Jak proběhla reklamace. Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nefunkční (vysílání) na RB 711 a Groove
Neco podobneho jsem sveho vasi pozoroval u compexu. Bez zateze -80dB stacilo pustit ping a hned to slo na -65dB.
0 x
dneska jsem sundával 711ku která měla stejné symptomy. Reklamace....
0 x
Mě to takhle bůhvíproč ukazuje "signál" u nkového spoje na (opět bůhvíproč zrovna tyhle) 48mbit rates -91, ostatní kolem -65. Dělá to bůhvíproč, samozřejmě spoji nic fyzicky není, jen to tak haluzně ukazuje. Omrkni rates, jestli to ukazuje jen na 6 Mbps (což mikrotik bere jako "signál") a na ostatních rates jsou tam rozumný hodnoty, tak to opravdu na reklamaci není, spíš na reset a rekonfiguraci, nebo upgrade fw + ros.
0 x
Ano U compexu je to normální, že se hodnota s trafikem sníží, ale u mikrotiku ne. Ještě jsem vypozoroval, že když pustím z té vadné RB711 na AP bandwidth test (upload - send), tak dojde k tomu, že hodnota tx -90 se sníží na -61. Jakmile test vypnu do minuty je tam hodnota zpátky -90.
Signál pro RX je 60 na všechny rychlosti a TX pro těch 90 je na 12Mbitech. Po tom testu jak spadne ta hodnota TX na těch -60 tak je rate na 36 (fix) a uploaduje to 14Mbit, ale CCq je špatné. Prostě je ta RB711 vadná.
Ty červené špičky na grafu je doba kdy jsem pustil ten bandwidth test.
Nejhorší je, že při instalaci vše fungovalo vpořádku a odešlo to asi po měsíci. Tedy mám strach na tu anténu připojit nové RB, aby se to znovu neopakovalo.
Signál pro RX je 60 na všechny rychlosti a TX pro těch 90 je na 12Mbitech. Po tom testu jak spadne ta hodnota TX na těch -60 tak je rate na 36 (fix) a uploaduje to 14Mbit, ale CCq je špatné. Prostě je ta RB711 vadná.
Ty červené špičky na grafu je doba kdy jsem pustil ten bandwidth test.
Nejhorší je, že při instalaci vše fungovalo vpořádku a odešlo to asi po měsíci. Tedy mám strach na tu anténu připojit nové RB, aby se to znovu neopakovalo.
- Přílohy
-
- sign.jpeg (29.02 KiB) Zobrazeno 1261 x
0 x