❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB1200 a 8GB

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Bohus
Kontaktovat uživatele:

Re: RB1200 a 8GB

Příspěvekod Bohus » 13 years ago

no mozna je to tim, ze je cpu nestabilni nad 45° celsia nebo jina soucastka. Ted kdyz je chladneji, tak restartovaci cyklus neni tak casty. Maximalni teplotu jsem tam mel 55° coz podle me nic neni.
Dal nemam cas laborovat je to shit. Taky me celkem dostal ten vykon. Rekl bych tak o 1/4 vykonnejsi nez RB433AH coz je uplne o nicem. OSPF jak pise kolega vyse to nebude, protoze to my nepouzivame my jedem BGP..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

co jste vůbec od toho výkonu čekaly? zázrak? je to ubohej ppc kterej byl vždy ubohej. RB600, RB800... ubohost. RB1200 v tom úspěšně pokračuje. Ty prachy jste měly strčit spíš do atoma od supermicro + nějakej switch nebo ethernet s více porty do slotu. Nejspíš to vyšlo na stejný prachy ale výkon pfff sakra jinej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

Ja potreboval rychle zvednou pocet portu na RB450G a uvazoval jsem, jak to udelat. Hlavni bylo, aby se to dalo napajet ze zelohovaneho napajeni 12(24)V. Kdyz bych koupil nejaky rozumny VLAN switch, tak jsem s cenou RB450G taky na cene cca ceny RB1200. Vykon mi v tomto pripade tak nejak staci.

Volal jsem do ASPY, ze to chci vratit a ti me stim vyhodili, pry to mam reklamovat. Na to jim pekne seru. Bude to u nich mesic lezet a pak to poslou nazpet, ze je to OK. Chytnu to a hazu do popelnice. A s ASPOU uz nechci mit nic spolecneho. Tohle byl posledni hrebik do jejich rakve!
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Bohus píše:no mozna je to tim, ze je cpu nestabilni nad 45° celsia nebo jina soucastka. Ted kdyz je chladneji, tak restartovaci cyklus neni tak casty. Maximalni teplotu jsem tam mel 55° coz podle me nic neni.
Dal nemam cas laborovat je to shit. Taky me celkem dostal ten vykon. Rekl bych tak o 1/4 vykonnejsi nez RB433AH coz je uplne o nicem. OSPF jak pise kolega vyse to nebude, protoze to my nepouzivame my jedem BGP..

Na stole jsme to zkoušeli zavřít do krabice a zatížit. Teplota 78 a reboot nebyl. Takže teplotou to asi nebude. Když se to rebootovalo v provozu tak teploty byla nižší a bylo to za UPS
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 13 years ago

miract píše:A s ASPOU uz nechci mit nic spolecneho. Tohle byl posledni hrebik do jejich rakve!

myslim si, ze aj aspa bude rada. ty si kupis HW (ktory tebe nevyhovuje vykonnostne) a chces ho na zaklade coho vratit? fungeje? svieti? routuje? markuje?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Podle mě spousta problémů s MK a podobnými věcmi je způsobena napájením. Na místech, kde jsme běžné zdroje nahradili průmyslovými (Meanwell), tak je podstatně větší klid. No a co je přišroubované v RB1200? Kvalitní zdroj bych tomu neříkal. Může to být také vada série, samozřejmě.

Mám pod dohledem dvě RB1200 a jednu RB1100. Ty jsou ovšem v pohodě. Verze 5.6 a 5.7.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hapi

miract píše:Ja potreboval rychle zvednou pocet portu na RB450G a uvazoval jsem, jak to udelat. Hlavni bylo, aby se to dalo napajet ze zelohovaneho napajeni 12(24)V. Kdyz bych koupil nejaky rozumny VLAN switch, tak jsem s cenou RB450G taky na cene cca ceny RB1200. Vykon mi v tomto pripade tak nejak staci.

Volal jsem do ASPY, ze to chci vratit a ti me stim vyhodili, pry to mam reklamovat. Na to jim pekne seru. Bude to u nich mesic lezet a pak to poslou nazpet, ze je to OK. Chytnu to a hazu do popelnice. A s ASPOU uz nechci mit nic spolecneho. Tohle byl posledni hrebik do jejich rakve!

když tak mi to pošly a provedu nějaký testy a dám report mikrotikům. Mám talent k tomu je nasrat aby s tim něco udělali :-D
0 x

Bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Bohus » 13 years ago

kdybych nepotreboval tolik ethernetu a mel misto na hlubokou case, tak tam takdy tohle rvat nebudu. Podle testu co jsou na netu se mi to zdalo ze by to mohlo stacit ale necekal jsem ze pri 100Mbitech to bude zadejchany. Dalsi naprosto zbytecny zarizeni za ty prachy.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

andreas4all píše:
miract píše:A s ASPOU uz nechci mit nic spolecneho. Tohle byl posledni hrebik do jejich rakve!

myslim si, ze aj aspa bude rada. ty si kupis HW (ktory tebe nevyhovuje vykonnostne) a chces ho na zaklade coho vratit? fungeje? svieti? routuje? markuje?

Ja NIKDE benapsal, ze mi nevyhovuje vykonove!!!!!! Ja jen napsal, ze je cely RB1200 zmetek, trery se hodi mozna jako soho router pro kancelar, ale ne jako neco, co ma routovat 100Mbit. Kdybych chtel soho router, tak si koupim i s wifinou nejaky tplink!!!

Jinak k te ASPE, kazda druha obednavka tam je nejak sprznena, nekompletni, cekam tydny na dodani neceho, co jim sviti, jako ze maji skladem a pak mi to poslou jeste nekompletni....
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

ludvik píše:Podle mě spousta problémů s MK a podobnými věcmi je způsobena napájením. Na místech, kde jsme běžné zdroje nahradili průmyslovými (Meanwell), tak je podstatně větší klid. No a co je přišroubované v RB1200? Kvalitní zdroj bych tomu neříkal. Může to být také vada série, samozřejmě.

Mám pod dohledem dvě RB1200 a jednu RB1100. Ty jsou ovšem v pohodě. Verze 5.6 a 5.7.

Ja jsem ten jejich adapter, co je tam namontovany vyhodil ven a pripojil to primo na 12V Meanwell. Tim se muze zdroj vyloucit, kdyz to dela vice lidem i s original zdrojem.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

nejake rozhreseni? Psal nekdo na support? Vysledek? Nejake dalsi restarty?
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

miract
Kontaktovat uživatele:

Restarty se opakuji nekolikrat denne... Nemam cas ani nervy s tim experimentovat!
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

miract píše:Restarty se opakuji nekolikrat denne... Nemam cas ani nervy s tim experimentovat!

Fajn, dik za info :) Chtel jsem usetrit misto, ale tradicni kombinace RB450G a edgecore zustava :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Jestli ještě nějaký naštvaný majitel RB1200 je vyhazuje, tak bych si jednu/dvě za nějaký bakšiš na testík vzal. :-)

Zdá se, že RB1100AH nebo AH2 asi opravdu letos nebudou a potřeboval bych jich tak 10 ks. :-( Tak zkusit, zda v daném použití by to chvíli s RB1200 šlo přežít nebo to bude horší než RB800 (a až RB1100AH a výše bude, tak tuhle nouzovku použít jako druhý kus do páru pro zálohu). Potřebuji od toho IPsec, což RB1200 má zvládat s HW podporou, ale pro blbou implementaci v čipu způsobuje velké dopravní zpoždění při minimálníí zátěži procáku. Tak si chci zkusit, jak se to opravud chová a co to dělá. Atom v 1U racku to neřeší, ten se z šifrování také neradostně složí (jak je to na lince nad 20 Mbps, tak ho šifrování tak zahltí, že už padá OSPF a další).
0 x

hapi

noo, i RB1000 mělo mít HW podporu pro IPsec a pokud vim, nikdy ho nerozchodily a když, tak to dělalo paseku.

Taky se přimlouvám, kdyby někdo vyhazoval RB1200 nebo jí měl volnou na pučení, rád jí převezmu na testy pro mikrotik.
0 x