❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Hledám technika - lokalita Brno a blízké okolí
- midnight_man
Re: Hledám technika - lokalita Brno a blízké okolí
serem na business
Idem makať do čiech....tie čísla...hm hm

0 x
pokud chces prachy , prachy a zase jen prachy, vyser se na tyhle site a jdi radeji delat do banky nebo k nejakemu tel. operatorovi.
U VF jsem mel "kralovsky plat" (>5000E) , ale konicek je konicek
U VF jsem mel "kralovsky plat" (>5000E) , ale konicek je konicek
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset: maká se i v noci? Co děláš v noci, a prosímtě, kolik máš vůbec klientů?
0 x
Klientu mame cca 400. Maka se v noci pokud je to nezbytny, drzime pohotovost 24/7
Mame abs. Volnou pracovni dobu,
Mame abs. Volnou pracovni dobu,
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- midnight_man
A kedy sa menia P2P spoje? ráno?
poobede?
...no problem 2-3 hodiny rano.

0 x
Co blbnete kluci, mám 900 klientů a konkurence je tu docela velká. To by musel být echt problém třeba na gw abych něco řešil přes noc. Klienti se neposerou přes noc bez netu a pohotovost 24/7? Kde to žijeme, co by lidi chtěli za 350kč měsíčně? Jako najdou se blázní co u tarifu za 250kč volají v neděli večer ve 22h, na takové mám ústřednu, která jim řekne že volají mimo provozní dobu. Pokud chtějím můžou zanechat vzkaz, ráno je pak pořeším.....
Jasně, mám klienty s lepšíma tarifama nebo na přeprodej konektivity, tam je to něco jiného, ale zatím jsem nikdy nic vážného pro ně neřešil.
Výměnu p2p spojů dělám normálně přes den, prostě se napíše na stránky info že ten a ten den budou kvůli výměně páteřního spoje možné výpadky připojení a šlus. Jako nebudu přece u někoho doma kde mám technologie, prudit ve 3 ráno na střeše s baterkou :D Samozřejmě se snažím vyhnout práci kolem 16h a pozdějc, navíc třeba v pátek, nebo o víkendu, ale pokud není zbytí a jindy nevychází čas....
Jasně, mám klienty s lepšíma tarifama nebo na přeprodej konektivity, tam je to něco jiného, ale zatím jsem nikdy nic vážného pro ně neřešil.
Výměnu p2p spojů dělám normálně přes den, prostě se napíše na stránky info že ten a ten den budou kvůli výměně páteřního spoje možné výpadky připojení a šlus. Jako nebudu přece u někoho doma kde mám technologie, prudit ve 3 ráno na střeše s baterkou :D Samozřejmě se snažím vyhnout práci kolem 16h a pozdějc, navíc třeba v pátek, nebo o víkendu, ale pokud není zbytí a jindy nevychází čas....
0 x
- midnight_man
To máš blbé že máš P2P spoje u niekoho doma....uvidíš až pôjdu na týždeň k moru a tebe sa dačo vysere. Ja mam všetky P2P na panelákoch alebo stožiaroch s prístupom 24/7. Klienti ktorí platia garantované rýchlosti (symetrické) áno chcú internet aj v noci aj o pol 7 rano ked pridu zamestnanci do roboty a teda sa nemôže stať že im to tam nepôjde ráno o 6tej. Ďalšia vec, mne sa lepšie menia tieto P2P spoje v noci keď mám kludnú hlavu, že 1/4 klientov nebúcha doma po stole kôli nefunkčnému internetu a nezvoní mi každú minútu telefón. V noci je kľud, neponáhla sa človek.... Povedzme si ako často sa to robí?.... Mám dosť keď sa dačo pokazí samo od seba bez môjho pričinenia a je výpadok 3-4hodiny, nie to ešte aby som ja robil výpadky 

0 x
Právě proto, že se to často nerobí to klienti skousnou i přes den :)
Na dědině moc paneláků není, víš? :D
Když držíte pohotovost 24/7, v kolika lidech to děláte? U větší sítě to chápu, střídá se víc lidí, ale u malé sítě kde si všechno zařizuje někdo sám, nebo max 2 lidi?
Jasné že technik který drží takovéto pohotovosti, to za 15000 měsíčně dělat nebude, nebo já odobně bych se na to vykašlal. U by měl technik za 15000 dost lážo plážo navíc dědina je s platama uplně jinde než město.
Beru to podle sebe, třeba já jsem dělal ve (velké) překladatelské firmě v Brně, je to 3 roky zpátky za 19000 hrubého. Pak ve (velké) nejmenované antivirové firmě v tomtéž městě, za nástup 21000 hrubého. A to si myslím, že jsem na tom nebyl zase až tak špatně.
Na dědině moc paneláků není, víš? :D
Když držíte pohotovost 24/7, v kolika lidech to děláte? U větší sítě to chápu, střídá se víc lidí, ale u malé sítě kde si všechno zařizuje někdo sám, nebo max 2 lidi?
Jasné že technik který drží takovéto pohotovosti, to za 15000 měsíčně dělat nebude, nebo já odobně bych se na to vykašlal. U by měl technik za 15000 dost lážo plážo navíc dědina je s platama uplně jinde než město.
Beru to podle sebe, třeba já jsem dělal ve (velké) překladatelské firmě v Brně, je to 3 roky zpátky za 19000 hrubého. Pak ve (velké) nejmenované antivirové firmě v tomtéž městě, za nástup 21000 hrubého. A to si myslím, že jsem na tom nebyl zase až tak špatně.
0 x
- midnight_man
24/7 nerobim napr...to je kravina. Ale treba rozlišovať čo komu nejde. U garantovaných liniek mám zmluvne servis do 6 hodin. U klasickej domácnosti servis do 48 hod.
0 x
24/7 nerobim napr...to je kravina. Ale treba rozlišovať čo komu nejde. U garantovaných liniek mám zmluvne servis do 6 hodin. U klasickej domácnosti servis do 48 hod.
No koukám kam jde tema o platech technika

Ohledně dohledu nechápu z čeho se dá zaplatit technik na servis ,helpdesk a dohled 24 /7 v síti pod 1000 klientů aby měl aspon 25 000 Kč č.
Poslední dobou jsou uživatele čím dal tím agresívnější postačí když potřebujeme přendat za provozu edge swith a hned během 3 !!!! minut volaji useři jestli to okamžitě nepůjde jdou ke konkurenci a ještě i jiné výhrůžky.
Takže už jsem začal dávat i výpovědi z naší strany , protože s některými klienty to prostě není možné rozumně mluvit.
0 x
midnight_man píše:To máš blbé že máš P2P spoje u niekoho doma....uvidíš až pôjdu na týždeň k moru a tebe sa dačo vysere. Ja mam všetky P2P na panelákoch alebo stožiaroch s prístupom 24/7. Klienti ktorí platia garantované rýchlosti (symetrické) áno chcú internet aj v noci aj o pol 7 rano ked pridu zamestnanci do roboty a teda sa nemôže stať že im to tam nepôjde ráno o 6tej. Ďalšia vec, mne sa lepšie menia tieto P2P spoje v noci keď mám kludnú hlavu, že 1/4 klientov nebúcha doma po stole kôli nefunkčnému internetu a nezvoní mi každú minútu telefón. V noci je kľud, neponáhla sa človek.... Povedzme si ako často sa to robí?.... Mám dosť keď sa dačo pokazí samo od seba bez môjho pričinenia a je výpadok 3-4hodiny, nie to ešte aby som ja robil výpadky
Suhlas, p2p spoje a rozne upgrady len v noci. Je zbytocne robit vypadky zakaznikom, ci velkym alebo malym cez den, ak to nie je nevyhnutne.
0 x
- midnight_man
nedá sa všetko robiť v noci. Skús vŕtať v noci v paneláku a uvidíš tú reakciu 

0 x
midnight_man píše:nedá sa všetko robiť v noci. Skús vŕtať v noci v paneláku a uvidíš tú reakciu
Ano přesně tak. Já jsem nucen taky dělat veškěré opravy přes den. Už vidím, jak budu u někoho (rodinný dům) skákat v noci po střeše

0 x
pepulis píše:midnight_man píše:nedá sa všetko robiť v noci. Skús vŕtať v noci v paneláku a uvidíš tú reakciu
Ano přesně tak. Já jsem nucen taky dělat veškěré opravy přes den. Už vidím, jak budu u někoho (rodinný dům) skákat v noci po střeše).
Suhlas, vrtat v panelaku nie.
No my mame 2/3 bodov na obecnych alebo inych pozemkoch, kde je mozny pristup i v noci. A doteraz ma mrzi, ze niektore lokality su opravdu v noci nepristupne.

Ale stale plati, ze pokial je to len trochu mozne a je pristup na bod v noci, nikdy to nerobime cez den (nevidim jediny dovod).
Za prve mame viac priestoru na dokladnu pripravu a za druhe ludia nie su zvedavy na planovane vypadky

0 x
skrebon píše:pokial je to len trochu mozne a je pristup na bod v noci, nikdy to nerobime cez den (nevidim jediny dovod)
no a to je právě ono, ve dne bys nějaké důvody viděl, v noci nevidíš ani ty důvody :)
0 x