❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2x internet v jedné síti

Návody a problémy s konfigurací.
markan

2x internet v jedné síti

Příspěvekod markan » 14 years ago

Dobrý den, nerad obtěžuji možná hloupým dotazem, ale nevím si rady, tak bych prosil o nakopnutí.Zkoušel jsem to již v sekci začátečnické otázky, bohužel však bez odezvy, proto zkouším najít odpověď tady. Na zařízení RB532A v.3.30 mám internet přes CM9, klasicky přes def.bránu a maškarádu internet funkční na vnitřní síti 192.168.1.xxx, vých.brána na 192.168.1.10. Rád bych ještě provozoval další internetové připojení na stejně vnitřní síti 192.168.1.xxx, odlišné akorát výchozí branou 192.168.1.100. Tohle beru z UBNT, kde mi internet beží na řadě 192.168.44.xxx, vých.brána 192.168.44.1. Zkoušel jsem již všechna možná nastavení získaná z fóra, bohužel zatím bezúspěšně. Cílem je, aby lide na sebe na vnitřní síti 192.168.1.xxx viděli a internet měli odlišný pouze zadání výchozí brány. Děkuji mnohokrát za pomoc.
0 x

migell
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod migell » 14 years ago

Tenhle problém bych spíš řešil tak, že budeš manglovat provoz a jenom jim potom v routách nastavíš kam co směřovat a kdo bude mít jaký internet.
0 x
Rád pomůžu a něco se přiučím ...

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

pripadne to mangluj na zaklade PCC a vysledek bude, ze se buodu rozhazovat jednotliva spojeni pomoci round-robin pres obe spojeni. funguje to paradne, navic se to vzajemne zalohuje pri vypadku.
0 x

migell
Kontaktovat uživatele:

Tohle zase zajímá mě, o tom jsem ještě neslyšel. Můžeš mi k tomu poslat nějak odkaz? Díky
0 x

markan

Příspěvekod markan » 14 years ago

Děkuji za odpovědi, zcela jistě fungují oba dva způsoby, nicméně mam minimální tušení jak to udělat :( . Nemáte někdo náhodou odkaz kde vzhlédnu, jak to správně manglovat a poté routovat. Zkoušel jsem se podívat i na nějaké dema, bohužel žádné funkční k tomuto tématu jsem nenašel.
0 x

migell
Kontaktovat uživatele:

Zkusím něco jednoduchého vytvořit a udělám demo přístup.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PCC
http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_PCC_works_(beginner)

chce to trochu nastudovat policy routing, ale kdyz se to pak zadari, tak je to super.
0 x