❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB711 5HnD
Re: RB711 5HnD
Ja dnes delal pripojeni a RB711 uz mela na plosnaku misto na dva konektory, jen osazene byl jeden. Bude to proste univerzalni deska. Libi se mi, ze tam konecne davaji poradny oddelovaci traficka na ethernet.
0 x
Tak posli fotku, protoze na plosnaku byla pozice pro druhy konektor vzdy.
Zajima me to traficko, protoze ani na poslednich nic takoveho neni asi mas neco extra
Ahoj Lada
Zajima me to traficko, protoze ani na poslednich nic takoveho neni asi mas neco extra

Ahoj Lada
0 x
na starych deskach sice pozice pro dva konektory jsou ale z jednoho vystupu. ted prichazi nova revize 711 a deska je pripravena na dva vystupy a podle normise z mikrotiku bude odolnejsi ethernetova cast za predpokladu spravnyho uzemeni.
trafko tam je vzdy v konektoru. bez toho to funguje stezi metr.
Naposledy upravil(a) hapi dne 10 Sep 2011 20:07, celkem upraveno 1 x.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ladik píše:Akorat nechapu proc neni nikde realna fotka. Vsude jenom 2hnD
Az to bude venku tak mam k dispozici 8x RB411AH kdyz bude mit nekdo zajem
Ahoj Lada
blazne, ahco je sakra vykony. pokud das rozumnou cenu, vemu je. 400 rada je kvalitnejsi + karta je best volba po vsech strankach.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
honzam píše:Leeonek píše:fajn, takže ke klientům budeš dávat gigabitové poečka?
můžeš dát klasické poe a tím získáš 10/100 a nebo dáš gigabitové poe a máš 1GB eth
uvidíme, když pustíš do gigabitového portu 24V pojede to v pohodě?
0 x
hapi píše:na starych deskach sice pozice pro dva konektory jsou ale z jednoho vystupu. ted prichazi nova revize 711 a deska je pripravena na dva vystupy a podle normise z mikrotiku bude odolnejsi ethernetova cast za predpokladu spravnyho uzemeni.
V novem RB711 je traficko MIMO ethernet.
0 x
Tak to je supr bo to traficko snad pujde sehnat, konektor s trafickem jsem nikde nevidel a vetsinou je problem tam.
RB411AH nebudu primarne nahrazovat RB711G - neco asi ano, ale zbytek dam RAYe
Ahoj Lada
RB411AH nebudu primarne nahrazovat RB711G - neco asi ano, ale zbytek dam RAYe

Ahoj Lada
0 x
IPMEDIA hlásí že již mají skladem. Kdo chce může testovat
0 x
- midnight_man
Tak nevim do ceho byste sli vy:
- RouterBoard Mikrotik RB711-5HnD
nebo
- RouterBoard Mikrotik RB711G-5HnD
Problem je kde sehnat kvalitni POE panel 1Gbit pro 12 zarizeni
Ahoj Lada
- RouterBoard Mikrotik RB711-5HnD
nebo
- RouterBoard Mikrotik RB711G-5HnD
Problem je kde sehnat kvalitni POE panel 1Gbit pro 12 zarizeni

Ahoj Lada
0 x
- midnight_man
v nezarusenem prostredi na 500m, proc ne
Gbit LAN je rozhodne zbytecnost, ani UBNT ho nikam nenacpalo, asi vi proc... s produkty Routerboard je to pomichany uz nejaky patek a stav se zatim nijak extra nezlepsuje...vydanim RB711 5HnD jen dorovnali cca. rocni zpozdeni proti UBNT, navic jde o reseni DoDo, kdy clovek musi chte nechte to prkenko nekam umistit, dodat pigtailicky apod...kompletni reseni se nekona...kde je neco navic ?
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:PW
Mam podobny pocit.
Gbit lan, to je fakt bomba, ze bych nekam posilal 200Mb UDPcek?
Proc neudelaji RB v nejakem rozumnem outdoot boxu? Bastlit pigtaily, koax a "pridelavat" to k antene me uz moc nebavi.
Asi by jim to nekdo mel rict.
(kdyby v UBNT HW byl ROS, tak nevim jestli bych RB jeste nepozival)
0 x
Kovovem outdoor boxu !!! Plastovych mam az pokrk...jedinym obstojnym resenim je bastl ala AluBox.
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))