❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

GROOVE

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
David2006

Re: GROOVE

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

A vidí to na sebe? Pokud ano tak až Tě to laborování přestane bavit dej tam Raketu+RocketDish nebo 57cm Šťourače případně i s límcem pokud je zapotřebí... .
0 x

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 14 years ago

viditelnost tam je, a dosť dlho som uvažoval či tam dať bullet alebo groove :/
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Mluvím o Raketě ne Buletu, ten ani neznám a nikdy jsem o něm ani neuvažoval :) . Ale nenech se odradit od svaté víry v Mikroshit :D . Jistě se časem dobereš uspokojivého výsledku.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

já bych spíše viděl problém ve vadném kousku a to je stejný problém i ze stran raket a bulletšitů
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

wolf14
Kontaktovat uživatele:

hej ale teraz ktora strana bude chybna? je to fakt divne, raz je signal super z obch, raz iba z jednej a raz je to bieda z oboch stran.. neviem prist na co by na to mohlo mat vplyv, cely den je pocasie rovnake a skace to, ani neprsalo takze ani zatecene to nemoze byt :( signal z jednej strany sa meni podla zataze ale ten z druhej strany bol po dosmerovani anteny chvilu super ale teraz je znova zlý = -80 - -88

//edit
No nic v noci skusim nahodit inu verziu RoS.... ked nastavim manual tx power tak sa tie signali drzia... no len to teraz momentalne dost pecie (15km a signal -57...)... pockam kym ludia pojdu spat a potom to nahodim
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo tak ty si hraješ s manuálnim nastavení výkonu hmm, tak to se nediv že ti to skáče. Dej default a poreferuj jestli to furt skáče.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

wolf14
Kontaktovat uživatele:

ja som nastavoval len Frequency mode v časti Wireless, nastavoval som tam regulatory domain a antenna gain som nastavil najprv na 29 potom na 15 a potom na 5, stále to blblo tak som potom nastavil manual tx power- to je defaultna moznost ale vtedy to prazi naplno...
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

já bych to ještě projel dudo spektrákem, měl jsem podobný problém na sektoru 2,4GHz, nějaké hovádko tam jelo na 802.11g a ještě nějaké turbo, tedy 108Mb či co a komplet celé pásmo bylo na -60, tedy nepoužitelné, bylo zajímavé že najednou to tam už není a všem naskočil signál o 15 dB více a mám problém jak to seškrtit jelikož jsou výkony na minimu a je tam -40, dříve tam bylo -60
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Vcera jsem daval jeden Groove spolu s dodavanym trafem (stejnym jako u SXT). Kdyz jsem se dotknul konce napajeciho jacku, brnela mi ruka. Pripojil jsem POE, mikrotik naskocil, sel jsem dostelovat antenu, brneni jsem pri dotyku s antenou nebo konzolou citil znovu.
Konzolu jsem nezemnil, je pomerne nizko pod verandou na drevenym tramku.
Jsou ty zdroje sr**ce?
Bezne je rovnou nahrazuju extra koupenym UBNT zdrojem, ale zrovna mi dosly....
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 13 years ago

A jsou na tom stožáru i jiné antény? Zkus jestli to kope i po odpojení zdroje, nemusí to být tím, to co tě kopalo na konektoru byla asi zem. Stalo se mi už několikrát, že byly zkratované do stožáru televizní zesilovače a než jsem namontoval anténu a přišel na to co to je, pěkně to se mnou cvičilo.
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

No, po pár měsících úspěšného nasazení přidávám takový souhrnný soubor zkušeností - v jedné company se to nasadilo jako náhrada různých vysloužilých "křápéček", tam, kde krabička nedala na PtP spoji skoro nic, groove valí v pohodě 30 - 40 mega v áčku s nstreme. Cca 6 spojů zatím.
V podhorském prostředí o 120 km dále to taky valí, dříve 433 s 1 CM9, dnes groove, shodným průvodním jevem je, že spoj prostě jede. Už od začátku léta (byl to jeden z té první dodávky do ČR s L3).

Odešel zatím jen jeden, ale tam to nebylo groovem, ale vlhkostí, protože tam odešla pak ještě 411ka.

Takže spokojenost. Zatím daleko větší než se 711kama.

A teď mě napadlo - dá se k tomu někde sehnat "klobouček" ? Protože jsme jeden už úspěšně ztratili :(
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Po nasadení, pridám pár postrehov.

Klasické 802.11n nefunguje vobec....kvalita pada na 30% prejdu 1-2mbps. Jediná záchrana je naše Nstreme. Symetricky v udp teste 35/35mbps. Kvalita sa pohybuje 70-90%, ktovie možno zarušené prostredie..noise treshold to ukazuje -114db
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

Po nasazeni pár postřehů.

Grovko proti 433AH n a1,7km. Vali to v N-ku 20MHz NV2 slinkovano na HT20-7 (65Mbits) a vali to 45Mbits v TCP Half. Uvidime první deště jestli tam zateče
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

ja s toho vytlacim 65mbps cez udp v nstreme. Zlinkované na 120/120 + -
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Groove jako AP, RB711 klient. V N-ku to protlaci v BTestu vice ale net s tim byl pomaly. Jede mi to zatim v A-cku a 2 mesice bez problemu. protlaci to k tem 30Mb.
graph_wifi.png
graph_wifi.png (31.32 KiB) Zobrazeno 2048 x
0 x