❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
Re: NV2 - nasazeni, zkusenosti
Jak tady někdo psal,, že ve verzi 5.6 výrazně stoupla propustnost, tak jsem to ověřil, a nepřijde mi, NV2 s 2ms dává stejných 122 Mbps, s 1 ms stejných cca 100 Mbps. Rozdíl nevidím.
0 x
Máte někdo ty stx pověšené někde kde je "hromada" čistých aček? Jak je to se zarušením vedle aček? Zkoušel to někdo odrušit nějakým plechem z boku a zadu? (přeci jen je to celé jen plast) Jak se vám chová nko v zarušeném prostředí? Děkuji za postřehy.
EDIT: Jak myslíte že by si vedlo STX ve městě v zarušeném prostředí na 800m? Kanál na spoj by byl snad jakš takš čistej. Jakpak to je s těmi úhly? Má to fakt 25°? To je celkem dost na pobrání bordelu
EDIT: Jak myslíte že by si vedlo STX ve městě v zarušeném prostředí na 800m? Kanál na spoj by byl snad jakš takš čistej. Jakpak to je s těmi úhly? Má to fakt 25°? To je celkem dost na pobrání bordelu

0 x
dagus píše:Máte někdo ty stx pověšené někde kde je "hromada" čistých aček? Jak je to se zarušením vedle aček? Zkoušel to někdo odrušit nějakým plechem z boku a zadu? (přeci jen je to celé jen plast) Jak se vám chová nko v zarušeném prostředí? Děkuji za postřehy.
Tak ono jakakoliv klietska sada - gentlebox, gentleunit a co ja vim, co dalsiho ma antenu s vetsim uhlem (radove desitky stupnu). SXT zatim pouzivam vyhradne v A. Mam bod, kde mam 2 sektorky (1 od provaxu, druha ss60) a 3 smerovky a nerusi se to, ale je to na miste, kde je mensi pocet siti. 800m je myslim docela dost na SXT. Nerikam ze to nepojede, ale ja osobne bych to nedelal...
0 x
dagus píše:Na webovkách má, že funguje od 8:00volal mi z5 a cena je 2900za anténu + 650za alubox. Konstrukce je to supr podle obrázků, cena adekvátní. Nemá někdo k nahlédnutí někde v libereckém kraji? Přecijen bych si nejraději zboží nejdřív prohlédl(ne že bych nevěřil).
Třeba duální 23" Šťouračku mám od minulého týdne nasazenou přímo v Liberci ( vzdálenost 2km, silně zarušené prostředí), prozatím ji ještě ladím a testuju. K nahlédnutí to asi není, protože jsou spoje na výškových budovách, které jsou hůře dostupné a byla by to starost navíc domlouvat se na přístupu. Maximálně můžu nafotit. Jinak antény vypadají opravdu dobře, skoro jako 10kové spoje

První testy s RB411AH, RB52N kartama - maximální propustnost až 218Mbit - to už odezvy začaly lítat do 20ms. Stabilní odezvy do 1ms asi při propustnosti spoje do 70Mbit. V případě zájmu mohu přihodit fotky z testů.
0 x
Jj taky by mi asi stačily i nějaky víc komplexní fotky. Třeba i s boardem nainstalovaným. pak anténu jak to vysí na stožáru atd. Díky předem.
0 x
Ahoj, dneska jsem prolézal i4ko a ejhle http://i4wifi.cz/eapboard-16dbi-mimo-2x ... d2553.html, že by lepší klient než stx? Tyhle sety s rb711 jsou celkem dobrý, už mají i lepší průchodky na rj než mívali s rb411. To by mohlo být použitelnější, ale bůh ví co je uzavřeno uvnitř za anténu.
0 x
Mozna parametry anteny jsou lepsi, ale tim vycet plusu asi konci, cenu zveda nutnost osazovat RB411 a karticku. Myslim, ze i po pripadnem prichodu RB711 s 2 vystupy na ant. bude financne stale lepsi SXT...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:Mozna parametry anteny jsou lepsi, ale tim vycet plusu asi konci, cenu zveda nutnost osazovat RB411 a karticku. Myslim, ze i po pripadnem prichodu RB711 s 2 vystupy na ant. bude financne stale lepsi SXT...
PW
finančně na tom SXT bude určitě líp, každopádně jak píšeš, tím výčet plusů končí, bohužel výčet plusů u SXT :)
0 x
Osazovat RB?? to je už v tom zařízení. Ta cena je za komplet set(rb antena a karta) venkonvní řešení je to podle mě o poznání lepší a navíc snad by i ta anténa mohla být dobrá, nebo o drtek lepší než v stx. Normal set ma 18dbi a psv 1,2, je v tom zavřenej rb711.
0 x
sme si nerozumeli, samozrejme ze je to jiz hotovy SET ale nekdo do nej musel ty streba nacpat a proto je zminovan RB411 apod apod...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- midnight_man
Prave som skusal novy spoj prehodit na NV2, latencie troška stúpli na prázdno jedným smerom v 40Mhz 60mbps už na hrane, problem je druhy smer kde prejde 10mb, a postupne to zdochne az na ccq 8% .....bez NV2 sa ccq drzi na 50-60% a prejde cca + - 20mbps
0 x
Chtěl bych se zeptat kdo provozujete Nko venku někde na sektoru jakou máte reálnou propustnost v NV2, 20Mhz kanál 1x1
Díky
Díky
0 x
A jak stabilizujete ping v případě že to je ptp spoj,nebo sektor s málo aktivníma klientama,nebo kde teče malý datový tok?Když jsem to testoval,tak při UDP btestu v jakekolov konfiguraci v plné palbě ping stabilní,(2X2 to dalo 220HD,nebo 120FD,ping 15-20ms)ale jak dojde na normalní provoz,třeba web,tak to lítá od 3 do 50ms průměr 10.Testováno v místnosti,Ros v5.6, SXT oproti 411AH s pendrekama, dělaly to všechny kombinace TX nastaveno tak aby byl signál na všech chain -65db,čili to přepálené nebylo,slinkováno na 270/270 občas tam skočilo 300/300.NV2 period 1-3.
To mám nechat na střeše A a až v pozdějším zvyšováním požadavkům to přehodit na NV2 s tím že při zátěži to potom bude ok?
Díky za postřehy
To mám nechat na střeše A a až v pozdějším zvyšováním požadavkům to přehodit na NV2 s tím že při zátěži to potom bude ok?
Díky za postřehy
0 x
me se osobne rozpada pater pri nstreamu, tak sem dal nv2. na prazdno ping 3-10ms, ale bejvavalo to i vic...pokud by me to sralo,vratim mozna nstream, kterej se nekdy sype 10x za hodinu, nekdy 10x za tyden. Od soudruhu z MK taham rozumy ale oni vi prt, co je spatne...tak zkousim nejake moznosti na jednom APcku s par lidma, no par jich drzi ok,par ale i tak pada. RoS posledni verze,samozrejme i posl.bios. U kliosu SXT,APcko 411AH+R52m.

jak vidno uptime APcka je jiny, nez link klientu,ani jeden nerestartil svoje zarizeni. nv2 se mi davat nechce,v teto kombinaci byla odezva skutecne dost napr.
PW

jak vidno uptime APcka je jiny, nez link klientu,ani jeden nerestartil svoje zarizeni. nv2 se mi davat nechce,v teto kombinaci byla odezva skutecne dost napr.
PW
0 x